Gallagher's Steak House

puppet

New member
Gallagher's Steak House

ניו יורק, 52 והשדרה השמינית בערך.

תשמעו, בפיטר לוגר לא הייתי, וגם לא בקינ'ז. אבל סטייק כזה עדיין לא יצא לי לטעום (ריב איי די גדול, לדעתי 18 OZ).
לא זול (הסטייק עצמו 45 דולר, ויחד עם בירה ותפוח אדמה שלא כלול עם הסטייק, מדובר בהוצאה של איזה 75) אבל מה שממש הגניב אותי זה שהסטייק שבא מדיום רייר מדויק למדי על העצם, נחתך באופן מושלם עם סכין שהיתה בסופו של דבר בינונית מדי.
והאמת היא, שחוץ מהטעם נראה לי שזה כנראה המבחן הגדול ביותר שסטייק יכול לעבור - להיחתך בצורה ישרה על ידי סכין סבירה ולא יותר. הסטייק הזה עבר את זה בהצלחה. (לשם השוואה, אכלתי באיזה דיינר אתמול או שלשום, והזמנתי טיבון ב 25 דולר... אוף, איזה הבדל)

jonbaum

New member
אני נוסע השנה לניו יורק

וממש לא ברור לי איך שורדים ביוקר הזה (ואני לא גר בארץ אלא באירלנד, שהיא ממש לא מדינה זולה).
מצד שני, לא ברור לי איך אפשר לאכול חצי קילו בשר.

צודק

חצי קילו זה רק מנה ראשונה..

prizman

New member
וותר על התפו"א.

זה גם יוזיל במחיר וגם ישאר יותר מקום לבשר

האמת היא שכשהבשר משובח, לא מרגישים איך 1/2 ק"ג נעלמים.
כשהוא לא ממש מוצלח, 200 גרם הם די והותר.
באיכות סבירה, 300 גרם זה הגיוני.

הוא כתב על ריב איי, תפחית את משקל העצם.

jonbaum

New member
באמת ראיתי באתר שלהם

שהם לוקחים עשרה דולר על צלחת של french fries

salo22

New member
איזה יוקר ?

האוכל יותר זול שם מפה כרגע, וכנראה רוב הזמן. יש מלאי מסעדות איטלקיות, סיניות, יפניות, ויאטנמיות ועוד מטבחים, עם אוכל נהדר ובהחלט זול בכל קנה מידה. גם מסעדות יוקרתיות יותר, מהרשימות החשובות ביותר, במחירים משתלמים באופן יחסי בכל קנה מידה. סטייק של חצי קילו כנראה לאחר הבישול במקום די נחשב ב 45$, זה בכלל לא נורא. חצי קילו בשר אפשר לדעתי לאכול די בקלות, כשהאיכות גבוהה והיישון פרפקט. אבל לדעתי הכיף הגדול בניו יורק כשנמצאים על תקציב, הוא לאכול בשלל המסעדות הזולות יותר של מטבחי הלאומים השונים,

puppet

New member
בדיוק

לא בעיה למצוא אחלה אוכל בזול. לא גורמה אבל סבבה לגמרי.
אגב, לגאלגהרס הנ״ל יש חדר יישון לא קטן עם חלון ראווה גדול. לקרניבורים שבינינו מדובר במחזה מפעים של כמאתיים גושים של 10-15 קילו במצבי צבירת יישון שונים

jonbaum

New member
טוב לשמוע

אוכל גורמה ממילא לא מעניין אותנו, עם כל ה-foams שלהם. מי בכלל רוצה לאכול משהו שנראה כמו מי סבון?
הארוחה שעליה נשפוך הכי הרבה כסף כנראה תהיה סושי. אנחנו גרנו ביפן הרבה זמן (הכרנו שם) ואנחנו פנאטים בנושא. כבר בדקתי כל מיני אתרים ובלוגים ביפנית ואני חושב שאנחנו מסודרים בקטע הזה.
חוץ מזה, אוכל "אתני" זול באמת נראה לי סבבה. אגב, אפילו במסעדות יקרות, כשאומרים שהמחיר לסועד הוא $100 הכוונה ל-3 מנות עם יין וכו'. ותמיד אפשר לאכול מנה עיקרית וקפה ולצאת הרבה יותר בזול.

החתולית

New member
לא כל גורמה מכיל FOAMS

ולא כל אוכל טוב ומוצלח מוגדר גורמה.

יש אוכל טוב שאינו יקר מאד, אבל אני חושבת שבמרבית המדינות, בשר משובח מיושן ועשוי נכון, יעלה יותר מאשר דברים אחרים.

jonbaum

New member
בודאי. כשכתבתי "גורמה"

התכוונתי למה שנקרא באנגלית fine dining

מיתר44

New member
ולא לכל קצף יש טעם סבוני

ולא כל האמריקאים - כבדי משקל
ולא כל המסעדות האוטנטיות - זולות.
כדי להינות מאוכל ראוי לצאת מדעות קדומות מגבילות.

למעלה