Galgula

adimayer

New member
Galgula

אני מנסה להשלים את החסר מאז שלא הייתי כאן. בכל אופן לגבי ויזות לאוסטריה: טוב, אז מה קורה באוסטריה בדיוק אני לא יודעת, אבל יכול להיות שיש שם דמיון מסויים לגרמניה. בהתחלה קיבלתי ויזת תייר לשלושה חודשים, אח"כ הלכתי עם בן זוגי למשרד הפנים שלהם (יש לזה שם אחר כאן) ושם התברר לנו שיש חמש מדינות בעולם שגרמניה נותנת להם ויזת עבודה באופן חופשי: ארה"ב, אוסטרליה, יפן, ניו-זילנד ובאופן מפתיע ישראל. כך שיכולתי לעבוד באופן מידי ואז היו מאריכים לי את הויזה בהתאם לחוזה העבודה. מאחר ולא עבדתי הלכנו למשרד הפנים כל שלושה חודשים (עד החתונה) להאריך את הויזה. בן זוגי היה צריך להצהיר שאני גרה בביתו והוא דואג לי כלכלית. נראה לי הגיוני שזה יהיה כך גם באוסטריה. באחת השיחות שהיתה לי עם בן זוגי כחודש לאחר שהגעתי לכאן, אמרתי לו שבמידה ולא יאריכו לי את הויזה אצא ואכנס למדינה כל שלושה חודשים, אבל אז הוא אמר לי שזה מאד לא רצוי. זה יכול לעבוד פעם, פעמיים אולי שלוש פעמים, אבל אם הם עולים על זה הם יכולים לא לאפשר לי להיכנס למדינה שוב.

GalGula

New member
אני ממש מופתעת!! ../images/Emo104.gif

ישראל היא אחת מחמש המדינות האלו?!?!?
אין לי מושג אם זה אותו הדבר גם באוסטריה, אני יכולה רק לקוות... אבקש מאהובי לברר את הענין. לגבי הארכת הויזה - אפילו לא חשבתי על זה שיתכן והשיטה הזאת של יציאה וכניסה כל 3 חודשים היא לא רצויה.... זה באמת קצת חשוד כשחושבים על זה... אז אני רק יכולה להודות לך על ההארה בענין
. אם כי נראה לי שבכל מקרה אם אחיה לתקופה ממושכת באוסטריה, אתגעגע הביתה ואקפוץ כל כמה חודשים. עכשיו זה נראה לי פתאום בעייתי... מה עושים אם הנסיעות האלו באמת "תמימות"

blixgirl

New member
גל חמודה

גם בבריטניה לא מסתכלים על זה בעין יפה...הם חוקרים על ימין ועל שמאל בהגירה בכניסה לבריטניה...יש מה שנקרא ויזת אירוסין שמאפשרת לך לחיות כאן ולצאת אם צריך.... אוהבת בליקסי - סקוטלנד

GalGula

New member
אז אם הבנתי נכון,

אם מסדירים את ענין הויזה בדרך נורמלית, לא אמורה להיות בעיה עם ביקורים בארץ למשל. האם הבנתי נכון? ועוד שאלה - מה לגבי ביטוח בריאות?

adimayer

New member
אז כמו ש blixgirl אמרה

אם מסדירים את הענין לא צריכה להיות שום בעיה. כמו כן אני מניחה שלא תטוסי בדיוק כל שלושה חודשים, אחרת מהר מאד תהיה בפשיטת רגל...
לגבי ביטוח בריאות. עשיתי לעצמי ביטוח בריאות דרך קופת החולים אליה אני שייכת. ביטוח כזה ניתן להאריך עד שנתיים. עכשיו התחלתי לברר לגבי ביטוח בריאות כאן, הבעיה היא שביקשו ממני את התיק הרפואי שלי מהארץ וזה, אני מניחה, יקח קצת זמן.

blixgirl

New member
לגבי הויזות השונות...

בבריטניה יש אתר נפלא של משרד ההגירה על האינטרנט שממש מסביר הכל לגבי זכויות וכל מה שצריך,איזה ויזות יש ומה ואיך... אין לי ספק שבאוסטריה יש משהו דומה,מצאתי כמה אתרים של הממשלה האוסטרית ולפי מה שקראתי ב RIGHT OF RESIDENCE האתר השלישי ברשימה להלן צריך להגיש כל בקשה לויזה מחוץ לאוסטריה מה שנשמע לי הגיוני את ויזת הנישואין שלי קיבלתי בתל - אביב אחרי שנישאנו ב סקוטלנד....מקווה שזה יעזור קצת...אני קוראת גרמנית אז אם את צריכה עזרה בתרגום אז בכייף http://www.austria.gv.at http://www.wien.gv.at/VTS http://www.wien.gv.at/english/immigrationoffice/rightofresidence2.htm שלך בליקסי

GalGula

New member
תודב בליקסי ../images/Emo140.gif

אגב, איך זה שאת יודעת גרמנית? אני אוסיף את הקישורים שהבאת לקישורי בפורום, גם אלו וגם הקישורים לגבי חתונות בסקוטלנד. אעשה זאת בהקדם האפשרי - אני קצת לחוצה בזמן כרגע. לגבי הויזה - מה זאת אומרת? אני צריכה לגשת לשגרירות אוסטריה בארץ כדי לקבל ויזה? זאת הכוונה? כלומר אני אמורה לעשות זאת עוד לפני שאני נוסעת לשם?

blixgirl

New member
גל

שלחתי לך שני מסרים מקווה שעברו בסדר חיבוקים בליקסי

GalGula

New member
בתור מי שמכנה את עצמו יאצפן

אתה מה זה לא מצחיק....

יאצפן

New member
בתור מי../images/Emo117.gif

לא באתי להצחיק, אלא לדבר עובדות,!!!! ואני יודע על מה אני מדבר, ניירות מכינים בארץ קודם.

GalGula

New member
מצטערת...

יש לי תחושה שלא הבנתי אותך נכון. אז אני מתנצלת מעומק לבי
. בכל אופן - לא ממש הבנתי לגבי ההערה הנוכחית על הניירות. בהקשר לאיזו הודעה זה נכתב?

יאצפן

New member
מצטערת../images/Emo117.gif

חמודה, אל תצטער, המדובר על איך לא להיות מעוקב ויזה, בגרמניה ואו אוסטריה, אני מודע לבעיות הנ"ל מפני שביתי בחרה לחיות שם כבר 16 שנה, והיא לא רוצה להחליף את הדרכון לגרמני, אבל נקווה שהכל יסתדר,
קבלי זאת כמחמאה, זה בסדר, ויום טוב.

GalGula

New member
אפשר לשאול למה?

למה היא בחרה לחיות שם? האם היא נשואה לאדם מקומי? עניני עבודה? משהו אחר? ולמה היא לא רוצה להחליף את הדרכון?

למעלה