G6pd

Janis10

New member
G6pd

ילדתי לפני שלושה ימים בן עם חסר ב g6pd ואני מניקה אחרי קיסרי. זה נכון שאסור לי לקחת אופטלגין בתקופת ההנקה? מישהי יודעת על עוד תרופות שאסור? יש את השמות באנגלית באינטרנט קצת קשה לדעת מה זה בדיוק.. וגם מבחינת הפול זה רק פול נטו או גם חלב סויה, פלאפל וכולי? תודה רבה בטח אציק עוד בהמשך:)

חסר G6PD

הי JANIS,
מזל טוב וכל הכבוד על הבחירה להניק.
חשוב לדעת חסר באינזם G6PD אינו מצב מסוכן ואינו גורם נזק כל עוד מקפידים להימנע ממזונות מסוימים. במידה ומסיבה כולשהי הייתה חשיפה לאחד החומרים המוגדרים כבעייתים חשוב לפנות לגורם רפואי.
בעצם מה שעלול להיגרם במצב של חסר ב G6PD שאם התרחשה חשיפה לחומר אסור עלול להתרחש פרוק מהיר של כדוריות דם אדומות מה שיוביל לאנמיה מקל ועד קשה.
חשוב לדעת, מכיוון שאת מניקה כל חומר שאת נחשפת עליו עשוי לעבור בחלב ולכן נכון להיום כל עוד את מניקה חשוב שתמנעי מהמוצרים הבאים:
אסור לאכול פול - לך אסור לאכול פול. (אני לא הצלחתי למצוא אינפורמציה אמינה לגבי סוגי קטניות נוספים, באתר אמריקאי שעוסק בתחום הופיע רשימה שמכילה כמעט את כל משפחת הקטניות, באתר משרד הבריאות מדובר רק על פול, לכן הייתי בודקת את הנושא עם רופא הילדים).
אסור נוסף וכמעט אינו רלוונטי בימינו חשיפה לנפתלין (חומר המשמש/ שימש בעבר לטיפול בעש הבגד).
לגבי תרופות אופטלגין המוכרת מרשימת התרופות וחשוב שאת תמנעי מלקחת אותה (יש משככי כאבים אחרים שעליהם האיסור אינו חל).
רשימה מדוייקת את יכולה למצוא באינטרנט במכתב להורים שהופק ע" ביה"ח אסף הרופא. מרבית התרופות ברשימה אינן ניתנות בשכיחות גבוהה.
לסיכום - אם יש צורך במתן טיפול תרופתי להקפיד לידע את הרופא המטפל,
לזכור שאת מניקה ולהקפיד על תזונה בהתאם.
ובמידה והייתה חשיפה לאחד מגורמי הסיכון לפנות לרופא.

בהצלחה
ליאת

למעלה