FULL TIME JOB

ומה הסוד לשמור על הבריאות?

מה עשית או עושה בשביל שהמצב ישאר יציב? אצלי הם רוצים אותי 9-10 שעות ביום... זה קצת קשה

jasmine38

New member
עייפות ומערכת החיסון

זה נכון. גם משפיע על בריאים (כלומר גם אם אין לך CF). אני למשל עבדתי שבוע שעבר כ"כ קשה ומעט שעות שינה. עקב עייפות מצטברת וחולשה הווירוסים יכלו להסתנן מבעד למערכת החיסון המותשת, ולהפיל אותי למשכב מלווה בג'ריקנים של תה חם.

FULL TIME JOB

חברים, התחלתי לעבוד בFULL TIME JOB וכנראה שלא הקפדתי מספיק טוב על האוכל (חוץ מזה עשיתי הכל) וירדתי בתפקודי ריאה באופן כזה שהצריך אישפוז, אני די מתוסכל, וחוזר לעבודה ביום חמישי אבל מאוד מפחד להרוס לעצמי ת'בריאות ואני שואל את עצמי האם נגזר עליי לא לעבוד בעבודה שאני אוהב 9-10 שעות ביום? האם יש פה סיאף שעובדים עבודה מאומצת ולחוצה (לא פיזית) ? האם גם לכם היה נפילות בתפקודי ריאה? ואיך פתרתם את זה (או שפשוט וויתרתם על החלום?) טיפים? הרגעות? משהו?

vikvik

New member
תבדוק למה היתה ירידה

אם אתה אומר שזה בגלל האוכל אז אולי פשוט תקפיד לאכול כמו שצריך. תחזיק כל הזמן לידך ממתקים , שתיה עם קלוריות , שווה לבדוק סקנדי שייק ככה בבוקר לפתיחת היום. תבדוק אולי זה לא רק בגלל האוכל , אולי זה גם בגלל העייפות שלא ממש מרגישים אותה אם אוהבים את העבודה , אבל היא בהחלט שם ומפילה אותך בסוף. אני יודעת שאצלי יש קשר ישיר בין שעות השינה ועייפות למצבי הבריאותי. אתה לא יכול להוריד קצת שעות בעבודה? לדבר עם הבוס? לקחת חלק מהעבודה הביתה?

עוגיונת

New member
זה נשמע שפשוט התשת את עצמך

גם אם אתה לא ממש מרגיש ככה. תנסה לא לראות את הדברים בשחור לבן. אם אתה לא יכול לשנות כלום 0כמו להפחית שעות) בעבודה הזאת, אז כנראה שהיא יותר מידי בשבילך. וזה לא אומר שלא תוכל לעבוד במשהו שאתה אוהב. אני מקווה בשבילך ומאמינה שתוכל למצוא עבודה אחרת שתאהב ושלא תהיה כל כך תובענית. אין ספק שלהתיש את עצמך שוב ושוב עד לכדי אשפוז זה לא עסק וזה לא יכול להמשך לאורך זמן. המחיר שתשלם יהיה כבד מאוד ובקרוב לא תוכל בכלל לעבוד בעבודה שלך ממילא. בהצלחה! תשמור על עצמך! ותרגיש טוב!

הדרדרתי ולמדתי ת'לקח

שצריך לאכול ולא משנה מה. היה שרשרת של אירועים שגרמו לי לא לאכול אבל עכשיו אני חמוש בשעונים מעוררים ותיזכורות וזה לא יקרה שוב (אני גם אדפוק סקנדיי שיקים שם) השאלה האם אנשים עם CF עובדים FULL TIME ולא מדררדרים? העבודה שלי היא במשרד פרסום ויש שם לחץ, אבל העבודה היא לא פיזית והתנאים טובים (אפשר לעשות הפסקות ויש שם טלוויזיה ענקית , מוזיקה, מכונות קפה נדנדות , מרפסת והרבה פוזה :)) מה אתם אומרים??

jasmine38

New member
שלום לחולם

אני חושב שזה ממש כייף לעבוד במשהו שאוהבים! אם תחשוב על החיים הבוגרים כאדם עובד, תגלה שרוב שעות היום בהם אתה ער, אתה עובד. אם כייף לך בעבודה = כייף לך בחיים. אושר בעבודה תורם לאושר בכלל ונותן המון אנרגיות להתמודדת עם שאר משימות החיים ובמקרה שלך, יש לך משימות אישיות מיוחדות. נראה לי שאם אתה יכול לשלב את העבודה, ללא ויתור משמעותי על מערכת הטיפולים (תזונה, פיזיו, ספורט תרופות וכו'), הרי שזה טוב מאוד. בסופו של דבר, מה שקובע הוא מבחן התוצאה. וזה מאוד אישי, וקשה להשליך מאחד לשני. אם תגלה שאתה יכול להתמיד בעבודה ולשלב את משטר ואורח החיים המיוחד שלך, מבלי לפגוע בתפקודיך האישיים, הרי שזה משובח, ואם חלילה לא, אז צריך לחשוב על קומבינה אחרת. העיקר הבריאות, ועדיף שתהיה מאושרת. בהצלחה

הדרדרתי פעם אחת

אבל אני מפחד שאחרי האישפוז עכשיו אני יחזור למתכונת הרגילה (עם הפקת הלקחים של האכילה הנכונה!!) ואז ידרדר שוב, אני בד"כ 70-80 תפקודי ריאה וירדתי לשפל של 40! אז אני די מפחד להמר שוב ואולי שזה יעשה נזק בלתי הפיך... מה אתם אומרים?

עוגיונת

New member
אני אומרת שירידה כל כך משמעותית

בתפקודי ריאה, בכלל לא נראה לי שזה מאי אכילה. יותר נראה לי שבאופן כללי התשת את עצמך וגם היה לך פחות תיאבון כמו שיכול לקרות בהתלקחות ריאתית. אז תשתדל לאכול כמו שצריך, כי זה תמיד טוב, אבל לצערי אני חוששת שזה עלול לא לפתור את הבעיה. ומה זה לעזאזל נעלי עכבר???????????????

מה הרופאים חושבים על עבודה?

מה הדעה של הרופאים בארץ לגבי CF ועבודה במשרה מלאה (עם לחץ אבל מול מחשב ולא עבודה פיזית מאומצת)? האם זה מומלץ? הם חושבים שזה אסור? איזה מגבלות?

למעלה