Fuji X T20 + 16mm 1.4

pilgonico

New member
Fuji X T20 + 16mm 1.4

steiff

New member
כמה התייחסויות

תמונת הכלב - נחמדה אבל מצולמת מקרוב מדי. עדשת 16 מ׳מ לא מתאימה לצילום פורטריטים וגורמת לעיוות תווי הפנים, אפילו של כלב.

הסתוונית באחו - כהה מדי יחסית לרקע. העין נמשכת לאזור הבהיר בתמונה.

גדם הגזע הכרות - תמונה ללא עומק של ממש.

הסתוונית ליד גזע העץ = לטעמי המוצלחת בסדרה - העין נמשכת לאובייקט המואר היטב והרקע לא מסיט את תשומת הלב.

החרציות והדבורה - שוב בעיית תאורה. רקע בהיר, פרח כהה - לא עושים טוב לתמונה ולא מוליכים את העין לדבורה, שאמורה להיות הנושא המרכזי בתמונה.

הגזע השוכב - תמונה יפה. קומפוזיציה טובה. הולכת עין. חסר משהו אליו העין הולכת. אם היה שם בקצה הגזע משהו מעניין...

פריחה בשמים - נקודת מבט מעניינת, גם אם זה על סף הגימיק.

sagiKor

New member
כל התמונות הנ"ל...

נראות לי יותר כמו הצגת יכולת של העדשה/מצלמה מאשר איזושהי ראיה צילומית ואו אמנותית.
מזכיר לי את אלבומי הדוגמאות של DPR.
מתנצל ומצטער אבל עכשיו שיש לך ציוד מצויין אפשר להתחיל לצלם על אמת.
גם אם הנושאים שצילמת מעניינים לך וחשובים לך, נסה לצלם אותם בדרך שיראו מעניינים, שיעבירו תחושה כלשהי, שהצופה ירגיש את מה שאתה הרגשת כשצילמת את התמונות.
ואל תקשיב למרובעים, צא מהקופסה... למשל תמונת הכלב לא טובה ולא בגלל שהיית קרוב, אלא בגלל שלא היית קרוב מספיק!!! כי לא ניצלת את יכולות העדשה לעשות משהו שלא ניתן אם עדשה כמו 50מ"מ למשל. וגם כי הכלב על רקע העצים ויש חצי פריים ריק ומטושטש....

ravivme

New member
עדשה מרשימה

סיגמה שיחקו אותה עם סדרת עדשות קרופ F1.4 שלהם.
עכשיו יוצאת לעולם ה- 56/1.4 שכנראה תהיה באותה רמה או אפילו יותר טובה, וגם הגודל נראה מצוין. כל זה במחיר סביר ביותר.

pilgonico

New member
פוג'י

העדשה 16 ממ שצילמתי איתה היא של פוג'י. לא של סיגמה.
והיא עולה 3800 ש"ח.
אחת הטובות בליין שלהם.

ravivme

New member
עדיין עדשה מרשימה

תודה על התיקון.
אגב, תמונות שראיתי עם הסיגמה נראות מצוין. ממש.
אני מניח שהיא קיימת גם במאונט לפוג'י, אז יש תחרות בריאה.

sagiKor

New member
אין גרסה לפוג'י

וגם דיי ברור לי למה, אני לא רואה משתמש פוג'י בוחר באופציה צד ג' גם אם היא זולה יותר כשהפוג'י כל כך טובה.
אגב, הסיגמה יותר גדולה ויותר כבדה וזה רק על סמך גרסת הסוני (לפוג'י אולי היא תהיה אפילו גדולה יותר). הפוג'י נוחה יותר לפוקוס ידני עם סקאלת מרחקים ועומק שדה.

ravivme

New member
אני דווקא כן רואה

עדשת רחבה כזו היא בדרך כלל לא עדשה עיקרית של רוב הצלמים.
לכן להוציא על עדשה כזו 3400 ש"ח זה הרבה כסף.
סיגמה ב- 1600 ש"ח היתה יכולה להמכר מצוין גם לפוג'י.
קח בחשבון שלפחות מבחינה אופטית היא מצוינת.

sagiKor

New member
אם היית משתמש פוג'י היית רואה את הדברים אחרת

כמשתמש סוני שבמשך שנים לא היו לך ברירות התרגלת לחפש פתרונות במקומות אחרים.
משתמשי פוג'י התרגלו לקבל כל טוב בבית

אופטיקה מצויינת זה לא מספיק, ראה עובדה שעדשות צייס לפוג'י לא הצליחו ממש.

חוצמזה שסיגמה הודיעה מזמן שלא תפתח עדשות לפוג'י. הם טענו שהשוק קטן מדי, לדעתי הם הבינו בעצמם את מה שאני טוען כאן ואלו שכן היו מחפשים פתרון זול באמת מהווים שוק קטן מדי...

למי שלא משתמש הרבה בעדשה כזאת יש את ה 10-24 או את ה 14 וגם הולכת לצאת 16/2.8 קטנה, קלה וזולה. באמת שלא צריך את סיגמה.

ravivme

New member
ומשתמשי ניקון לא קיבלו הכל בבית ?

משום מה הם קונים סיגמה, טמרון, וגם דברים אחרים.
כנ"ל משתמשי קנון דרך אגב.
יותר משתמע מהטיעון שלך שמשתמשי פוג'י הם כאלה פאנבויז שלא ראוי להם לקנות סיגמה גם אם היא עולה כמעט 2000 ש"ח פחות.
או שזה רק אתה שמוציא להם שם כזה.

sagiKor

New member
זה לא אותו דבר

כל הכניסה לעולם המירורלס הייתה מאד שונה מעולם ה DSLR.
אבל גם בעולם ה DSLR היה יתרון ברור ברכישת עדשות מערכת כמו כל בעיות הלימונים וחוסר הכיול שהיו לטמרון וסיגמה.

בתקופת הזוהר של ה DSLR, העדשות החלופיות שכיכבו היו תחליפי 17-55 ולפחות בניקון, למחיר הזול היה מחיר באיכות בניה, באטימות, במקצועיות העדשה. מעטים היו הצלמים הרציניים/מקצועיים שרכשו תחליפים.
למעט כמה עדשות שזכו להילה כזאת או אחרת (בין אם מוצדקת או לא) כמו הסיגמה 50mm f/1.4, הטוקינה 11-16 ואולי הסיגמה 17-70 שסיפקה תחליף ראוי לעדשות הקיט, לא זוכר עוד פנינים.

כל הנושא של תיקון אופטי במצלמה התחיל במירורלס ואולי זולג לאחרונה קצת ל DSLR.
לעדשות יצרן יש יתרון ברור בקטע הזה על פני צד ג' במירורלס.
גם ב M43 שהיא קואליציה של יצרנים, כל חברה סיפקה תיקונים אופטיים בעיקר לעדשות שלה על מנת לייצר יתרון ועדיפות.

ומשתמשי פוג'י הם אכן פאבויז כמו שמשתמשי סוני הם פאנבויז, כמו שמשתמשי לייקה הם פאנבויז, כמו שמשתמשי אולימפוס הם פאנבויז... להזכיר לך את מלחמת קנוניקון עקובת הדם והרפש בפורומי הצילום?

בשורה התחתונה, אין גרסת פוג'י, גם לא תהיה. אפשר להאמין לסיגמה שטוענים שפוג'י מחזיקים שוק קטן מדי, אישית אני חושב שזאת אמירה כוללת מדי.
אני יודע שאני כמשתמש פוג'י הייתי רוכש עדשה צד ג' רק כבלית ברירה ולא הייתי נותן לשיקול הכלכלי יותר מדי להשפיע עלי. כמו שזה נראה, אני לא היחידי.

מה שאני גם רואה זה המון עדשות ART למכירה, מסתבר שמחיר טוב וחדות גבוהה זה לא מספיק להחזיק עדשה.

steiff

New member
כמשתמש פוג׳י דווקא יש לי כמה עדשות צד שלישי

אבל מדובר בעדשות באורכי מוקד שפשוט אין עבורן עדשה מקורית של פוג׳י.
צייס 12/2.8
באוור 8/2.8
לנס בייבי 5.6

וגם בעידן ניקון היו (ובעצם עדיין יש) לי עדשות מקוריות. עברו אצלי כמה עדשות צד שלישי (סיגמא) והיחידה ששרדה יותר מחודש נסיון (ואכזבה מרה) היתה 10-20 של סיגמא שנמכרה אחרי כשנה של שימוש מהנה, עת שידרתי ל-FF.

האם זה בגלל שאני פאנבוי? כנראה שכן... זו לפחות אחת הסיבות (אם לא העיקרית).

sagiKor

New member
נו אז אה מחזק את דברי

העדשות שהן צד שלישי הן בלית ברירה כי אין מפוג'י.
אבל לא היית קונה צייס 12 אם הייתה פוג'י 12.

אגב, הפוג'י 14 עדיפה בעיני. מכיוון שיש לי צייס 18 ללייקה (שווה ערך ל 12 על פוג'י) לדעתי ה 14 (21 במונחי FF) הרבה יותר שמישה.

steiff

New member
Great minds think alike

אבל צייס עם פוקוס אוטומטי אולי דווקא הייתי מעדיף (במחיר הנכון) לעומת פוג׳י. בשונה מסיגמא, שעדיין מצטיירת אצלי (בצדק או שלא בצדק) כייצרנית של נישת החלופות הזולות למוצרים מקוריים, עם פוטנציאל לפשרות משמעותיות באופטיקה או במכניקה, צייס מצטיירת אצלי כייצרנית של נישת החלופה היקרה עם ערך מוסף באופטיקה ובמכניקה.
עכשיו רגע... אל תתנפלו... אני יודע... אני יודע... לסיגמא יש כמה עדשות שיוצרו בעשור האחרון שלא נופלות, ואפילו עולות באיכותן, על העדשות של קנוניקון. מוכר וידוע. אני עוד זוכר את עדשת ה-35/1.4 הזוועתית ואת הפלאש שהיה מבזיק בעוצמה בלתי צפויה. זה היה לפני עשר שנים אבל אני עדיין נושא את הצלקות... באיזה מקום כנראה יהיה קשה ללמד כלב זקן כמוני טריקים חדשים. אולי זה לא עניין של ״ללמד טריקים חדשים״ אלא יותר עניין של ליצור אצלי מוטיבציה לנסות עדשת צד שלישי מיצרן עם עבר בעייתי כאשר היצרן המקורי מייצר אופטיקה כל כך טובה.
כי בינינו - האופטיקה של קנוניקון לא רעה, אבל צריך לסגור את הצמצם כמה ״סטופים״ כדי להפיק ממנה את המיטב, והייתרונות שהיו בעבר לבעלי ארסנל של אופטיקה היסטורית שאפשר היה להרכיב אותה לעבודה על המצלמות המודרניות - הועם זוהרו משום שהאופטיקה אמנם ניתנת להרכבה על המצלמות, אבל איכויות הליטוש והציפויים של העדשות הוותיקות, והמיקרוקונטרסט שנובע מהם, כבר לא עומדים במבחן הרזולוציה של החיישנים החדישים. מנגד - האופטיקה של פוג׳י חדה כבר בצמצם פתוח לגמרי ומאפשרת לנצל את יכולות החיישן.
מכאן - צלמי קנוניקון (וסוני) הם השוק העיקרי של יצרני העדשות האלטרנטיביות. עבור צלמי פוג׳י העדשות הללו לא פותרות צורך שאין לו כבר מענה מקורי.

למעלה