זה לא אותו דבר
כל הכניסה לעולם המירורלס הייתה מאד שונה מעולם ה DSLR.
אבל גם בעולם ה DSLR היה יתרון ברור ברכישת עדשות מערכת כמו כל בעיות הלימונים וחוסר הכיול שהיו לטמרון וסיגמה.
בתקופת הזוהר של ה DSLR, העדשות החלופיות שכיכבו היו תחליפי 17-55 ולפחות בניקון, למחיר הזול היה מחיר באיכות בניה, באטימות, במקצועיות העדשה. מעטים היו הצלמים הרציניים/מקצועיים שרכשו תחליפים.
למעט כמה עדשות שזכו להילה כזאת או אחרת (בין אם מוצדקת או לא) כמו הסיגמה 50mm f/1.4, הטוקינה 11-16 ואולי הסיגמה 17-70 שסיפקה תחליף ראוי לעדשות הקיט, לא זוכר עוד פנינים.
כל הנושא של תיקון אופטי במצלמה התחיל במירורלס ואולי זולג לאחרונה קצת ל DSLR.
לעדשות יצרן יש יתרון ברור בקטע הזה על פני צד ג' במירורלס.
גם ב M43 שהיא קואליציה של יצרנים, כל חברה סיפקה תיקונים אופטיים בעיקר לעדשות שלה על מנת לייצר יתרון ועדיפות.
ומשתמשי פוג'י הם אכן פאבויז כמו שמשתמשי סוני הם פאנבויז, כמו שמשתמשי לייקה הם פאנבויז, כמו שמשתמשי אולימפוס הם פאנבויז... להזכיר לך את מלחמת קנוניקון עקובת הדם והרפש בפורומי הצילום?
בשורה התחתונה, אין גרסת פוג'י, גם לא תהיה. אפשר להאמין לסיגמה שטוענים שפוג'י מחזיקים שוק קטן מדי, אישית אני חושב שזאת אמירה כוללת מדי.
אני יודע שאני כמשתמש פוג'י הייתי רוכש עדשה צד ג' רק כבלית ברירה ולא הייתי נותן לשיקול הכלכלי יותר מדי להשפיע עלי. כמו שזה נראה, אני לא היחידי.
מה שאני גם רואה זה המון עדשות ART למכירה, מסתבר שמחיר טוב וחדות גבוהה זה לא מספיק להחזיק עדשה.