Fuel vs. Spark

גיא1819

New member
Fuel vs. Spark

שלום לכולם!
מזה שש שנים אני רוכב על טרק פיול 8, ונכנסה בי רוח התחדשות...אני מתלבט בין שני זוגות אופניים:
1. Scott spark 740
2.trek fuel ex8
שני הדגמים של 2015. הרצון הוא גם להתחדש וגם לעבור מ26 ל27.5. אני רוכב בעיקר קרוס קאנטרי, שבילים רחבים מאובקים, מדי פעם נכנס לסינגלים עם קצת אלמנטים טכניים. יש לי כמה שאלות שאלות והתייעצויות:
1. בצורה הכי יבשה, מה אתם חושבים שעדיף?למה?
2.חנויות היבואנים, מטרק תל אביב לא התרשמתי מהשירות. מישהו מכיר את השרות בטרק נתניה?ואת יבואני סקוט בצפון?
3.למישהו יש נסיון עם החנות גלגלים פרו בהוד השרון? ממליצים?
4. מכירים אם יש שינוי בדגם שלי מ2009 ועד היום חוץ מגלגלי 27.5?

תודה!!

steiff

New member
נקודות למחשבה

האבזור די דומה. אותו מזלג. אותו בולם אחורי (שני הבולמים מגיעים עם התאמה לשלדה ולמהלך על ידי הייצרן). אותו מהלך.
המתלה בשני האופניים הוא single-pivot. טרק משתמשים בבולם אחורי ״צף״ אבל בשורה התחתונה המתלה הוא Single-Pivot - הגלגל האחורי מבצע תנועה קשתית סביב ציר שמחובר לשלדה, ולכן הוא מגיב במידה כלשהיא לכוחות הדיווש. אם זה נסבל מבחנתך באופניים הנוכחיים - זה יהיה אתו הדבר גם בחדשים, בין אם תבחר טרק או סקוט.

לסקוט שני יתרונות:
1. שליטה על הבולמים מהכידון - מאפשר לעבור בין מצבי נעילה/מישור/טיפוס בהזזת מתג על הכידון במקום אקרובטיקה ושליחת יד לכפתור על הבולם עצמו. זה יתרון בדיוק מהסיבה שמדובר במתלה single pivot ועם כל הכבוד למערכות pro-pedal של פוקס - נעילה של הבולם בעליות עוזרת.
2. גלגלים טובים יותר. החישוקים הם של DT-Swiss ממותגים תחת שם אחר. נאבות שימאנו SLX מבטיחות קלות תחזוקה ומלאי חלפים.

באשר להבדלים בין דגם 2009 לדגם 2015 של פיול 8: המתלה לא השתנה. הגיאומטריה הותאמה לגלגל הגדול יותר. האבזור עודכן ל-2x10 ולדגמים חדשים, בחלק מהמקרים לטובה (מעצורים שימנו לעומת AVID בדגם הישן) ובחלק לרעה (קסטה, שרשרת). גלגלים מוכנים לטיובלס.

חנות סקוט בצפון: צומת יגור - מכונאי מצויין (יונתן) ואחד המוכרים (גם בעל הבית) מתחרה XC פעיל.

ובכל מקרה אני מציע שתיגש לחנות ותשים את התחת על האופניים. אם אפשר קח לנסיון בשטח. אין דרך טובה יותר ללמוד אם האופניים מתאימים לך.

ת i מ ר

New member
אתה לא מעודכן.

יותר משנה שהחנות עברה בעלים.
יותר נכון הפכה מחנות זכיין לחנות יבואן.
שני מכונאים מצויינים בחנות. רון וגבי.
&nbsp

AdiX

New member
דעתי

מסכים עם 2 לגבי טרק.
לעומת זאת, לבייק קלאב בחשמונאים (צמוד לטרק) שירות מעולה והם מוכרים גם סקוט, מטפל אצלהם בטרק טופ פיול שלי ומרוצה מאוד מהשירות והיחס.

גיא1819

New member
נשמעתי לעצתך

אחרי שעברתי בגלגלים פרו בהודש, וסירבו שאעלה על האופניים לבדיקה (המוכר טוען שלקוחות החנות צרכים ”לסמוך עליו“), הלכתי לבייקלאב היום, שם התאימו את האופניים למידותיי ומשקלי ונתנו לי חופשי להתנסות עליהן, כנראנ ששם ארכוש אותם. שירות טוב בסופו של יום משתלם לעסק...
&nbsp
&nbsp

גיא1819

New member
תודה למגיבים

תודה רבה על הפירוט הרב! בהחלט מועיל. אשמח לעוד חוות דעת של אנשים על החנויות אם מכירים.
ושיכוך מלא לשם הנוחות, כמו שציינתי אני כן מגיע לשטח טכני מדי פעם לפעם, ואפילו סתם לרדת משפת מדרגה בדרך לשטח, יותר נעימה על שיכוך מלא.

enigo

New member
אבל על ה"נוחות" הזו אתה משלם מחיר כבד, תרתי משמע

הן במשקל והן ביעילות דיווש בשבילים הלבנים, שהם, ממה שאמרת, עיקר התוואי.

zoharzafon

New member
מדרגות אתה אמור לרדת בעמידה

והנוחות היא פונקציה של כיפוף הברכיים ושרירי הירכיים והשוקיים שלך.
אם אתה יורד מדרגות בישיבה אתה כנראה רוכב לא נכון(לדעתי )

גיא1819

New member
ברור ברור

ברור ברור חברה זה היה סתם כדי להקצין את העניין. השיכוך מלא חשוב לי, ונחוץ לי.

ת i מ ר

New member
בסקוט יגור אתה יכול להזמין אופניים לרכיבת מבחן לשבת שלמה.

למעלה