FSH נמוך

Taper

New member
FSH נמוך

אני בן 22, ובשנה האחרונה היתה לי בעיה קשה בתפקוד המיני ועברתי כמה בדיקות דם שכל התוצאות שלהם יצאו טוב. לאחרונה עברתי בדיקת FSH ונראה שיש כאן אצלי איזה חריגה: FSH: 0.9 IU/I וזה הנורמה: IU/l 18.1 (-----------)* 1.4 נראה ש-FSH הרבה יותר נמוך מהנורמה... אתה יכול בבקשה להגיד לי אם יש כאן איזה בעיה ומה אפשר לעשות כדי לטפל בזה? והאם מלבד חוסר התפקוד יש לי גם בעיה עם הפוריות? תודה!

מה מהות הבעיה בתפקוד המיני

שלום לך, FSH אינו קשור לתפקוד המיני. הרמה שאתה מציין לא מרשימה במיוחד. אבל אם זה נלקח לבירור בעיה בתפקוד המיני יש מדדים יותר חשובים כמו, LH, טסטוסטרון, פרולקטין. לגבי איכות הזרע, קל לדעת אם עושים בדיקת זרע. אם הזרע נראה תקין, השתובה לשאלה לגבי פוריות תבוא רק לאחר נסיון.

Taper

New member
עוד שאלה..

תודה על התגובה! כבר עברתי בדיקות טסטוסטרון כללי וחופשי, פרולקטין ו-TSH והכל נמצא תקין. בדיקת ה-FSH זה היחיד עם חריגה מסוימת. אם כל בדיקות ההורמונליות תקינות מה עוד יכול לגרום לבעיות זיקפה שנשמכת כשנה רצופה, בלי אפילו זיקפות בוקר? אני בספק שזה פסיכולוגי. FSH נמוך לא יכול בכלל לגרום לבעיות בזיקפה? אין לזה בכלל קשר? כי הרופא שלי המליץ לי לעבור את הבדיקה הזאת כשסיפרתי על הבעיה שלי בתפקוד, אז חשבתי שיש לזה קשר... תודה שוב!

אם כל היתר בסדר

קשה לי להאמין שיש לבעיה שלך בסיס הורמונלי. אולי תעבור קודם NPT, בדיקה שנועדה לנטר את זקפות הלילה. זה יגיד לנו אם פעילות זו תקינה או מתרחשת בכלל. אם כן, אזי זה בהחלט יחזק את הבסיס פסיכוגני לחסר הזקפה שלך. מה עם אוננות, אין? אם ה-NPT יצא לא תקין, אני מציעה לפנות להמשך בירור לאורולוג שמתמחה בנושא, כי לדעתי אם הכל תקין מבחינה הורמונלית, אין מה לחפש בכוון הזה. אולי צריך אז לברר את מערכת העצבים, מערכת כלי דם וכד'..

למעלה