FSH גבוה

• פותח הנושא d2b2
  • פורסם בתאריך

d2b2

New member
FSH גבוה

שלום לכולן אני חדשה בפורום,בת 34 ובבדיקת פרופיל הורמונלי ראשונה שנעשתה אצלי לפני כחודשיים ביום 2 למחזור יצא לי FSH 15.9 , מיד פניתי למומחה פוריות . בחודשיים האחרונים שחזרתי על הבדיקה ביום ה-3 של המחזור הערכים יצאו 9.2 ו-9.1 . כרגע אנו מטופלים אצל מומחה פוריות שנתן לנו מחזור אחד של כוריגון + הזרעה פעם אחת + אוטרוגסטן , מה שקרה הוא שהיו לי את כל תופעות הלוואי של הריון כולל גודש בשדיים , בטן נפוחה ואיחור במחזור כי המשכתי עם האוטרוגסטן , אבל בסופו של דבר אני לא בהריון , החודש אנו ממשיכים עם אותו טיפול שוב כאשר הסכוי נמוך יותר כי בצילום רחם נראה כי חצוצרה שמאלית שלי חסומה והחודש הביוץ יהיה ימני . מצבי הנפשי די קשה במיוחד לאור העובדה שאחד מהרופאים אמר לי כי הוא מתייחס אלי כאל אשה בת 40 בגלל ההורמון הגבוה ובכלל אני במצב רוח כללי ירוד . אשמח מאוד לשמוע על עוד בחורות שחוו אותה בעיה ועל נסיונכן בכלל ולקבל קצת עידוד בתודה מראש

ifat28

New member
גם לי יש fsh גבוה, גם לי היה 9.3

המשמעות היא שבהפריות מבחנה, לא הצליחו לשאוב לי הרבה ביציות, רק בסביבות ה-6 ביציות. אבל אם זה מנחם אותך, אז אחרי 4 הפריות מבחנה, הצלחתי להרות, והיום אני בהריון בשבוע 15. אז fsh גבוה זה לא סוף העולם ובהחלט יש לך תקווה להרות ולהיות אמא. ובכל מקרה בהצלחה!

d2b2

New member
../images/Emo51.gif

המון תודה על העידוד .אבל האם היה לך ביוץ באופן ספונטני לפני כל הטיפולים או שלא ?? כי אצלי יש ביוץ בינתיים טפו טפו ולכן עדיין מנסים עם הזרעות וכוריגון והשאלה האם זנ לא בזבוז של זמן ???

ifat28

New member
היה לי ביוץ כמו שצריך.

במקרה שלי, בהתחלה היתה בעיית זרע קלה לבעלי, (שתודה לאל השתפרה)ובגלל זה בהתחלה התחלתי עם הזרעות. עשיתי 5 הזרעות עם הורמונים, וכשזה לא עזר עברתי להפריות מבחנה. כאשר המטרה היא לעשות הזרעה, לא צריכים הרבה זקיקים, הרופאים שואפים ל-3-4 זקיקים סה"כ. בניגוד להפריית מבחנה שאז את מקבלת יותר הורמונים על-מנת לנסות להביא לכך שיהיה לך תנובת ביציות גדולה יותר. הסיבה לכך שאם נניח יהיו לך 10 זקיקים ואת עושה הזרעה, אז הסיכון להריון רב עוברי הוא מאוד גבוה. כאשר עושים הפריות מבחנה, גם אם שואבים הרבה ביציות, יש שליטה על כמות העוברים שמחוזרים, ואם לדוגמה מחזירים לך לא יותר מ-2 עוברים, אז הסיכון להריון רב עוברי יותר נמוך, וכמובן לא יהיה לך שלישיה אם החזירו לך 2 עוברים. להזרעה יש גם סיכויים להצלחה, אצלי זה לא הצליח, אבל יש הרבה אנשים שכן מצליחים להרות מהזרעות.

d2b2

New member
../images/Emo20.gif

בת כמה את אם מותר לשאול ? לא הצלחתי להבין האם עברת טיפולים בגלל בעיית הזרע או בגלל ה-FSH הגבוה או אולי בגלל שניהם ?

ifat28

New member
אני כעת מתקרבת לגיל 29 .

התחלתי את הטיפולים בגיל 24 . ניסיתי כמו כולם להרות באופן טבעי קרוב לשנה וחצי, היו לי אשליות בירח דבש באילת שזהו ישר אחרי החתונה אהיה בהריון, לצערי זה לא קרה. כאמור אחרי שנה וחצי נסיונות טבעיים ללא הצלחה, התחלנו בבירורים, גילו אצל בעלי בעיית זרע קלה, במקום 20 מיליון זרעים היו לו 13 מיליון זרעים. אצלי הכל היה תקין, צילום רחם תקין ובדיקות הורמונליות תקינות. למעט כמובן ה-fsh גבוה פעם יצא לי 9.3 ופעם 10.3 עשו לי טיפולים בעצם גם בגלל בעיית הזרע שהתגלתה וגם בגלל תוצאות בשטח שלמעשה שנה וחצי עברו, קיימנו יחסי-מין בביוץ ושום דבר לא קרה. שוב אני לא רופאה , אבל אני חושבת שה-fsh הוא דבר זניח כאשר מדובר ב-9.3 לפחות כאשר את מנסה להרות באופן טבעי או עושה הזרעות, כי אז את לא צריכה יותר מ-2-3 זקיקים (בהזרעה) כאשר עושים הפריות מבחנה ל-fsh יש משמעות קצת יותר עמוקה, כי בעצם לא מצליחים לשאוב הרבה ביציות ואז בעצם לא נוצרים הרבה עוברים, ואין מוקפאים. במקרה שלי שאבו לי רק 6 ביציות והחזירו לי כל פעם 2-3 עוברים בלבד. כמובן שלא היו לי מוקפאים. יש כאן אי נוחות, כי כל פעם מחדש צריך לעבור שאיבת ביציות, בניגוד לנשים שיש להן מוקפאים והם יכולים להחזיר אותם ולעשות פחות שאיבות. אבל כמובן, גם אם אין לך מוקפאים ואת מחזירה רק טריים, תמיד יכול להיות העובר המנצח שבזכותו תהרי ותהיי אמא בסופו של דבר. בהזרעה כמו שאמרתי הבעיה הרבה פחות חמורה כי מספיק 2-3 זקיקים בד"כ. כמה זקיקים את משיגה בהזרעה? את עושה הזרעה עם איקקלומין, נתנו לך זריקות הורמונים או שאת עושה את ההזרעה "על טבעי" ובלי הורמונים רק עם כוריגון?

ifat28

New member
ועוד משהו

עשיתם בירורי פריון, כלומר צילום רחם או היסטרוסקופיה? בדיקת זרע לבעל? וכמה זמן אתם מנסים להרות?

d2b2

New member
../images/Emo141.gif

עשיתי צילום רחם והחצוצרה הימנית שלי סתומה ולא הצליחו לפתוח אותה בצילום . הזרע של בן זוגי תקין לחלוטין והבעיה אצלנו היא בעצם שהחצוצרה סתומה ועוד יותר הלחיצו אותי בגלל ההורמון הגבוה (FSH). כעת אנו עושים הזרעות "על טבעי" בלי איקקלומין , רק כוריגון כחודשיים ואם לא יילך נעבור להזרעות עם גונל.

d2b2

New member
../images/Emo57.gif

המון תודה ושיהיה לך מלא מזל טוב ובהצלחה גם כן , הצלחת בהחלט לעודד אותי קצת , לילה טוב

אני בסירה דומה../images/Emo29.gif

עשיתי הזרעה על טבעי ובדקתי בבדיקה ביתית פעמיים לאחר היום ה14 ולצערי הבדיקות הראו שאין הריון אני מחכה כל יום לקבלת המחזור כדי להמשיך בטיפול הפעם אני הולכת על גונל F ואין לי מושג מה עם ה- FSH שלי איזה בדיקות צריך לעשות כדי לדעת?? הרופא שלי אמר לי לעשות בדיקות E2 מי יודעת מזה?????????..

d2b2

New member
../images/Emo41.gif

צריך לעשות בדיקת פרופיל הורמונלי ביום ה-3 של המחזור ובה בודקים LH , FSH , פרולקטין וגם E2 שזה אסטרדיול=אסטרוגן ככל שידוע לי .

ifat28

New member
מיכלי 286 , אני לא יודעת אם השאלה

מיועדת אליי. אבל אם כן, אז איכות הביציות היתה טובה. העוברים שנוצרו, היו חלקם טובים מאוד וחלקם לא כ"כ.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. FSH גבוה מעיד על מאגר ביציות מדלדל. הFSH הוא ההורמון שמגדל את הזקיקים. השחלות שולחות גירוי למוח ש"העסק כאן כבר לא עובד כמו שצריך- תשלחו תגבורת" ההיפופיזה במוח שולחת תגבורת בצורת הפרשת FSH גבוהה יותר. בשלב בו את נמצאת (FSH נע בין 10-16) הוא שלב בו יש סיכוי להריון, אבל לעומת נשים עם שחלות צעירות יותר, הסיכוי קטן יותר. תמיד מומלץ להתחיל מהקל אל הכבד, אבל מאחר ואצלך קיימת גם בעיה בחצוצרות,צריך יהיה לתת מינון הורמונים שיבטיח יצירת זקיקים בשתי השחלות. צריך גם לקחת בחשבון שביציות "מבוגרות" הן בעלות דופן קשה יותר מה שמקטין את הסיכוי להפריה טבעית. הזרעות אינן בזבוז זמן, אבל בהחלט לא כדאי להשאר בשלב הזה יותר מידי זמן, כי במקרה שלך יש שיקולים שמכריעים לטובת IVF. בהצלחה שבת שלום נועם

d2b2

New member
../images/Emo66.gif FSH גבוה

האם יש עוד בנות בפורום שיש להן אותה בעיה של FSH גבוה בגיל הנ"ל (34)??? אם כן אשמח מאוד לשמוע או בכלל בנות שיש להן אותה בעיה .

d2b2

New member
המלצה על קבוצת תמיכה באיזור ת"א

אנחנו מחפשים המלצה על קבוצת תמיכה באיזור ת"א , תודה

למעלה