FSH גבוה

FSH גבוה

שלום לכולן,

בת 39, FSH מעל 20
שני רופאים שהייתי אצלם לא נתנו הרבה תקווה ודיברו על תרומת ביצית.אחד הציע גם את תוסף המזון dhea, אבל הבנתי שאין בזה ממש.
אשמח לשמוע מנסיונכן על אפשרויות נוספות .
במקרה שלי מדובר גם בתרומת זרע, ולכן קשה לי יותר עם המצב הנוכחי.

אשמח לטיפת אופטימיות, גם אם זהירה.5

city girl5

New member
הייתי במצבך ואפילו יותר גרוע

ממליצה לך מאוד להתחיל דיקור ויפה שעה אחת קודם
במקביל תתחילי לקחת דאה ו Q10
וכמובן ללכת לרופא שמתמחה ברזרבה שחלתית
מה שחשוב בסופו של דבר זו התגובה שלך להורמונים
שיהיה המון בהצלחה

המלצות

תודה city girl5
יש לך המלצות על מדקר ורופא ?
אני גרה באזור השרון, עובדת באזור ת"א - משהו ברדיוס סביר ?

Almog6607

New member
ממליצה לך בחום לבדוק את איל פוליטי

נותן פורמולות לשיפור איכות ביציות,
חברה שלי הרתה פעמיים והFSH - שלה נא בין 20-26
אצלי הרמות היו נמוכות יותר 10-12 והצלחתי להפיק 14 ביציות, חיבת לציין שהיתי צעירה יותר
אבל לגמרי עזר לי.

מתוקית75

New member
אז ככה:

גם אני בעלת FSH גבוה (נושק ל 20 לדעתי) ונמצאת בגילך...
מה שחשוב, יגידו לך כולן, הוא התגובה להורמונים. אם אני מבינה נכון, טרם עשית טיפול כלשהו, כן?
אם זה המצב, אז כדאי לראות איך את מגיבה כי יש נשים עם ערך גבוה אבל שמצליחות כן להפיק ביצית או שתיים...
אז קודם כל - לא להתייאש.

דבר שני - יש כמה אקטים שאת יכולה לעשות. שום דבר לא מבטיח 100 אחזו הצלחה אבל אלו דברים שיכולים לסייע או לשפר וזה גם די תלוי בך: כמה כוחות יש בך "לצלול" לתוך העשיה -

1. רופא טוב, מומחה פוריות ואף מומחה לרזרבה נמוכה. אני לא נכנסת לך לכיס ואני מבינה שרופאים פרטיים הם לא זולים, אבל אולי שווה להשקיע או לעשות חיפוש טוב של רופא מהקופה. את יכולה לשאול את בנות הפורום, יש להן הרבה ידע.
2. תזונה בריאה (מאכלים מחממים ולא קרים, להמנע מג'אנק, ממתוק וכולי - הפורום דן בזה הרבה, תעשי חיפוש)
3. דיקור סיני - יש האומרות שזה סייע להן פלאים להוריד את הערך (אם כי ישנו ויכוח מתמיד האם השינוי המספרי הינו רק קוסמטי או שיש מאחוריו משהו ממשי)
4. תוספי תזונה (יש פה הרבה פוסטים על זה)
5. שיטת אביבה (תרגילי התעמלות כאלה שתורמים לאיזון הורמונאלי - את יכולה לקרוא על זה ברשת)

אני עשיתי את כל הסעיפים הנ"ל. היה לא קל אבל השתלם...
מאחוריי 4 הריונות - 2 הסתיימו בלי דופק (ואולי יש לזה קשר ל FSH) ועוד שני הריונות תקינים.

אני מקווה שגם לך יהיה סוף מתוק - זה לא בלתי אפשרי!! אז בבקשה לא להרים ידיים, בטח לא כשעוד לא התחלת כלום...

הרבה בהצלחה ואת מוזמנת לכתוב לי.

תודה וכמה שאלות

היי מתוקית75 , תודה על התשובה המפורטת.

שני הרופאים שהייתי אצלם בכלל לא דיברו על טיפול הורמונלי, שזה מה שהשאיר אותי בהלם.
ידעתי שאני לא צעירה אבל לא ציפיתי ל"מכת מחץ" כזאת.
לגבי רופאים ונכונות להשקיע, יש רצון.
בשבוע הבא יש לי תור לפרופ' לשולמן, מקווה שאשמע ממנו משהו מעט שונה.

שמעתי על שיטת אביבה ובהחלט הולכת לנסות, וגם דיקור.
אשמח להמלצות לאנשי מקצוע.

שוב, תודה על מילות העידוד

מתוקית75

New member
המלצות

אני הלכתי למדקרת שאני מאד ממליצה עליה. קוראים לה חני לדרמן, היא מקבלת בקרית אונו. מה שאהבתי אצלה זה שהיא מומחית לפיריון, עבדה שנים במעבדת זרע, היתה בילוגית ובעת הסמכות. היה חשוב לי שזו לא תהיה "סתם" מישהי.. בלי קשר, אותי היא מאד הצליחה גם להרגיע, אישה נעימה ובעלת ידע רב, לא "שרלטנית". נהגתי ללכת אליה פעם-פעמיים בחודש תלוי בטיפול (נגיד בהפריה הלכתי פעמיים). הטלפון שלה - 052-3874150

באשר למדריכה של אביבה, הלכתי למישהי ששמעתי עליה דרך חברה משותפת. נםגשתי איתה שלוש פעמים (זו המתכונת) והיא עוברת איתך על סדרות תרגילים שרלוונטיים לך. אני לא מכירה מדריכה אחרת אבל ממנה הייתי מרוצה ומי יודע, יתכן שגם לה היתה תרומה להצלחה. קוראים לה צפנת - 050-8551121

ושוב בהצלחה

אגב, מאד מוזר שאף רופא לא דיבר על טיפל הורמונלי, הרי תכלס בלי קשר ל FSH הכל זה ניסוי וטעיה, תעיה ותהיה

נכון שבאמת לא מקובל להפציץ הורמונים לבעלות FSH גבוה כי גם ככה יכולת הייצור לא גדולה אבל עדיין שווה לנסות לחזק.

אולי תדברי עם חני, אני חושבת שגם לה יהיה מה להגיד. אגב, כמה גבוה ה FSH שלך? כתבת מעל 20 אבל הרבה מעל 20? - אולי הרופאים שואפים שתורידי קצת את הערך לפני שמתחילים טיפול?

שאלה לא פשוטה..... בתור מי שהתחילה עם FSH יחסית בערכים אלו כן הצלחתי להוריד אותם בעזרת דיקור, ובהמשך DHEA. זה לא שינה את התגובה השחלתית והשאלה היא מה תהיה התגובה השחלתית שלך.
חשוב לדעת שעם FSH מעל 19 לא מאשרים טיפולי פוריות, לפחות לא עם הורמונים. אני חושבת שניתן לעשות הזרעות אבל לא IVF. במידה ויהיה לך FSH נמוך יותר (מספיקה גם בדיקה אחת) ניתן לקבל אישור.
אני הייתי מנסה לפנות לד"ר בר חוה ולשמוע את חוות דעתו (זה מה שאני עשיתי), לדעתי הוא ה-מומחה בתחום
איילת

למעלה