אז ככה:
גם אני בעלת FSH גבוה (נושק ל 20 לדעתי) ונמצאת בגילך...
מה שחשוב, יגידו לך כולן, הוא התגובה להורמונים. אם אני מבינה נכון, טרם עשית טיפול כלשהו, כן?
אם זה המצב, אז כדאי לראות איך את מגיבה כי יש נשים עם ערך גבוה אבל שמצליחות כן להפיק ביצית או שתיים...
אז קודם כל - לא להתייאש.
דבר שני - יש כמה אקטים שאת יכולה לעשות. שום דבר לא מבטיח 100 אחזו הצלחה אבל אלו דברים שיכולים לסייע או לשפר וזה גם די תלוי בך: כמה כוחות יש בך "לצלול" לתוך העשיה -
1. רופא טוב, מומחה פוריות ואף מומחה לרזרבה נמוכה. אני לא נכנסת לך לכיס ואני מבינה שרופאים פרטיים הם לא זולים, אבל אולי שווה להשקיע או לעשות חיפוש טוב של רופא מהקופה. את יכולה לשאול את בנות הפורום, יש להן הרבה ידע.
2. תזונה בריאה (מאכלים מחממים ולא קרים, להמנע מג'אנק, ממתוק וכולי - הפורום דן בזה הרבה, תעשי חיפוש)
3. דיקור סיני - יש האומרות שזה סייע להן פלאים להוריד את הערך (אם כי ישנו ויכוח מתמיד האם השינוי המספרי הינו רק קוסמטי או שיש מאחוריו משהו ממשי)
4. תוספי תזונה (יש פה הרבה פוסטים על זה)
5. שיטת אביבה (תרגילי התעמלות כאלה שתורמים לאיזון הורמונאלי - את יכולה לקרוא על זה ברשת)
אני עשיתי את כל הסעיפים הנ"ל. היה לא קל אבל השתלם...
מאחוריי 4 הריונות - 2 הסתיימו בלי דופק (ואולי יש לזה קשר ל FSH) ועוד שני הריונות תקינים.
אני מקווה שגם לך יהיה סוף מתוק - זה לא בלתי אפשרי!! אז בבקשה לא להרים ידיים, בטח לא כשעוד לא התחלת כלום...
הרבה בהצלחה ואת מוזמנת לכתוב לי.