fructosamine

shula30

New member
fructosamine

האם מישהו יכול להסביר לי את ההבדל בין בדיקת ה FRUCTOSAMINE לבדיקת ה - HBA1C. ומה משמעות התוצאות (איך הופכים לתוצאות המוכרות לנו). משום מה שלחו אותי לעשות את בדיקת הפרוקטוזמין

עמית 29

New member
פרוקטוסמין

הבדיקה הנ"ל משקפת את איכות האיזון שלך בדיוק כמו ההמוגלובין המסוכרר. רק שההבדל הוא שהפרוקטוסמין מתייחס לאיזון של שבועיים עד שלושה שבועות אחורה ולא כמו ההמוגלובין שנותן תמונה של שלושה חודשים אחורה. לגבי פרשנות של התוצאות : מדובר בסקלה שונה שאותה אני לא ממש מכיר, אבל את יכולה לראות היכן את עומדת ביחס לנורמה של אדם בריא... ומשם להעריך את איכות האיזון שלך. ביי

פרוקטוזאמין

נותנת מדד אמין יחסית לרמת הגלוקוז בסרום במשך 1-3 שבועות קודמים. הערכים אצל אדם לא סוכרתי 2.4-3.4mmol/L אולם רצוי להשוות לערכים קודמים אצל אותו חולה מאשר לערכי נורמה, זוהי בדיקה זולה יחסית בהשוואה ל- Wallach,2000) H1C)

shula30

New member
תוצאות

הערכים המופיעים בנורמה בטופס של קופ"ח הם בין 1.5 - 3 בערך, כשזה משתנה מאדם ללא סכרת, לחולה סכרת, ולחולה לא מאוזן. האמת שיצאה לי תוצאה לא רעה בכלל (1.75) רק שלא ממש הבנתי למה שלחו אותי לעשות את זה כשלפני 3 שבועות בלבד עשיתי את ה A1C. עכשיו אני מבינה שהם כנראה רצו תמונה של 3 השבועות האחרונים.

shula30

New member
נכון

אבל את בטח זוכרת איך זה היה. כל דבר מלחיץ אותי אז גם לגלות פתאום שיש בדיקות נוספות (וזה נראה אינסופי), ועכשיו משגעים אותי עם שינויים בבזל ובבולוסים (ואני עדיין משמינה בטירוף)ובקיצור הלא נודע והחששות רבים ומלחיצים. באמת מזל (וגם קצת מוזר לאור הקפיצות של השבועיים האחרונים) שהבדיקה הזו יצאה בגדר הנורמה.

כן אני זוכרת -אבל דווקא פרוקטוזאמין

עושים תמיד כחלק מהבדיקות הכלליות ללא קשר להריון לא? או שביקשו במיוחד פרוקטוזאמין? הקפיצות כל עוד הן קצרות - כלומר מטופלות מיד אינן משפיעות על האיזון הכללי - וזה בעצם מה שחשוב אז כל הכבוד
ולגבי ההשמנה אחרי כבר אמרתי לך, הורדתי הרבה קילוגרמים עודפים, והגעתי למשקל בו לא הייתי מאז עממי בערך
וזה כבר אוטטו לא באיזה שבוע את? את מתכוונת להניק?

shula30

New member
פרוקטוזמין

הגעתי לפני שבועיים לראשונה ליחידה להריון בסיכון גבוה בתל השומר. הם ביקשו במיוחד פרוקטוזמין (כנראה כי 3 שבועות קודם לכן עשיתי A1C). אני אף פעם לא ניתקלתי בבדיקה הזו של פרוקטוזמין, זה לא חלק מהבדיקות הכלליות בקופ"ח שלי. אני כבר בשבוע 30!!! לא להאמין איך הזמן עובר מהר כשנהנים.... אם לא יהיו בעיות מיוחדות נראה לי דוקא נחמד להניק, מה גם שהבנתי שזה זרז רציני ביותר בשריפת קלוריות. איך הורדת את כל הק"ג העודפים האלה? לפני 5 שנים בערך עשיתי דיאטה (0לא כסאח מידי, בהתחשב בנסיבות) והורדתי מעל 20 ק"ג. רק המחשבה על לחזור לדיאטה, אחרי ההתפרעות של ההריון מעוררת בי פלצות. מה שכן התחלתי קצת לרסן את עצמי אחרי המפגש עם הרופא בתל השומר והאיומים על חיי מצד הבעל (שגם מגדל קצת כרס בהריון הזה).

איך הורדתי את הקילוגרמים ../images/Emo12.gif

לא יודעת כנראה שנה של הנקה עשתה את העובדה בשבילי
. לגבי ההנקה יתכנו בעיות כמעט לכולן יש
אנחנו לא באות מעולם שבטי שבו ראית את אמא, חברות, אחיות,שכנות וכו מניקות כך שהדבר יבוא טבעי. אבל שווה שווה להתאמץ בשביל זה גם זה מעט קשה בהתחלה - אולי כדי לך קצת לקרוא בפרום הנקה ולקבל קצת מידע ראשוני ואולי תמיכה ועזרה עם בוא הנסיך/כה
. כמו כן אני מצרפת לך קישור לשאלה של אם סוכרתית בקשר להנקה שנשאלה בפורום של ד"ר ליבוביץ שהיא רופאה המתמחה בהנקה על חשיבות ההנקה במיוחד לאמהות סוכרתיות.

shula30

New member
תודה

מדהים העניין של ההנקה. אפרופו, מבין כל אחי אני היחידה שאמא שלי הניקה וגם היחידה עם סכרת...אז אולי התיאוריה הזו אינה כ"כ מדויקת. בכל מקרה אני לא חושבת שאני אוכל (מבחינת עבודה) להניק שנה או קרוב לזה, אבל אני מתכוונת לפחות לנסות, וכמו שאמרתי אם זה גם טוב להורדה במשקל - מה טוב. ויש לי הסטוריה ארוכה על הליכונים למינהם...שזה גם לא רע, ןלצערי עכשיו אני לא יכולה בגלל כאבי גב מטרידים.

את צריכה לעשות מה שטוב ומתאים לכם

אבל רק לשם הידעה. חזרתי לעבודה לאחר 3 חודשיים והמשכתי לשאוב עד שחלק מהארוחות החלפו בארוחות מוצקים (בערך עד שהיה בן 7 חודשים). אנני יודעת לגבי התאוריות ותאוריות מתחלפות השכם לבקרים אני יכולה להגיד שתמיד שאלו אולי עד מתי הניק אמרתי עד שלמישהו משנינו ימאס
והאמת שהסתכלתי על כל האמהות האלה שכותבות שהן מינקות פעוט אמרתי מופרעות :-ופנאטיות טיבעונית כאלה D
. היום גילית ש: א. אני עצלנית !! הרבה יותר נוח לשלוף ציץ מאשר להרתיח ולעקר בקבוקים, לערבב עם תמיסה, לדאוג שהכל יהיה בטמפרטורה הנכונה (במיוחד באמצע הלילה
) ולא לשכוח לקחת את כל הערכה שיוצאים כל פעם מהבית. ב. זה הרבה יותר זול
ג. הילד שלי הוא לא עגל אז מן הסתם בלי קשר לתאוריות והמחקרים החלב שלי יותר מתאים לו מחלב פרה. ד. הקרבה הזאת והחיוך שמופנה רק אליך עם הדד בפה
. אוף ממש הפכתי פנאטית אמיתית

shula30

New member
חיוך

הצלחת להעלות לי חיוך על הפנים, וזה הרבה! תודה

למעלה