foveolar hyperplasia with mild chronic inflam

foveolar hyperplasia with mild chronic inflam

ד"ר יקר,
לפני 3 שבועות פניתי אליך בבקשה להסברים על "דלקת בעיקר אנטראלית" בקיבה (זה מה שאמרו לי לאחר הגסטרוסקופיה) ועזרת לי להבין. אתמול קיבלתי את תוצאות הביופסיה ומאוד אודה לך אם תוכל להאיר את עיניי ולהסביר לי :
"foveolar hyperplasia with mild chronic inflammation, comment: Giemsa stain negative for H. pylori".
מה זה?
האם זה עלול להתפתח למשהו לא טוב?
האם צריך טיפול? או שאפשר לחיות עם זה וזה יעלם לבד?
האם צריך מעקב?
המון המון תודה.

דלקת בקיבה

שלומיקו שלום,
היפרפלסיה פובאולרית היא תגובה של רירית הקיבה לדלקת ןאין לה משמעות מסוכנת. ואכן מתוארת בבדיקה דלקת קלה. צביעת גימזה משמשת לזיהוי החידיק הליקובקטר פילורי והיא יצאה שלילית ומעידה אין אין בדלקת מרכיב של זיהום. יש לציין כי אם לוקחים תרופות מדכאות הפרשת חומצה כמו ממשפחת PPI - אומפרדקס, לוסק, לנטון נקסיום אז יעילות הבדיקה יורדת ולפעמים מפספסים את החיידק. בנוסף ביופסיה מדגימה רק שטח קטן מרירית הקיבה ולכן גם עשויה תיאורטית לפספס את נוכחות החיידק.
הפתרון בוא לבצע תבחין נשיפה של החיידק (לפחות שבועיים ללא התרופות שרשמתי) ואם גם הוא שלילי אז אין חיידק.
הטיפול בדלקת הוא לקחת את אותן תרופות PPI (חצי שעה לפני האוכל) למשך חודש. יש להמנע מטיפול בתרופות נוגדי כאבים ממשפחת NSAIDS כמו אדוויל, נקסין, ןןלטרן, אדקס וכו' כי הן יכולות לגרום לדלקת בקיבה ואם צריך לרחת אותן אז לקחת גם PPI למשך ימי הטיפול.
לפעמים דלקות אלו חולפות לבד. הסיכון בהם הוא בעיקר אם יש גם חיידק שלא טופל אחרת לא ברורה לגמרי המשמעות של דלקת קלה כזו כרונית אבל נהוד לתת טיפול PPI למשכי זמן ארוכים
אין צורך במעקב גסטרוסקופיה

למעלה