forum polani

הלינקה

New member
forum polani

ש לי שיחה עם אנטיסמיטים פולניים בפורום http://www.gazetapolska.pl/frm.php?gp=frm,0,040421

בשביל מה לשוחח

עם הסתומים האלה? את רוצה לשכנע אותם במשהו? ניסית לשכנע פעם במשהו סתומים "משלנו" ? הצלחת? אני מהמר על כך שבמידה ותגלי שאת מישראל, פשוט יתעלמו ממך לחלוטין. לחברה אלה, אין כל צורך ביהודי אתימי לשוחח איתו, אפילו לא למטרות אנטישמיות. אפילו, נדמה לי, אצל חלקם זה נעשה לצורך בידור בלבד. ואם את רוצה, אני יכול להביא לך עוד 100 פורומים ואתרים מסוג זה.

הלינקה

New member
דווקא התיחסו

הייתי מחוממת וחיפשתי "להכניס" להם. וזה בגלל הספר: "פריחה פראית" של אהרון אפלפלד שבדיוק היום סיימתי לקרוא. (מומלץ מאוד!!!). חיפשתי אנטישמים, וידעתי איפה לחפש

Lublinrocks

New member
ומצד שני,

טוב שיש גם פולנים אחרים - איזו זמרת פולניה מהיותר מפורסמות ואוהדת ישראל (שכחתי את שמה, והאמת, אני לא יודעת אם היא מעוניינת שיציינו אותו), כרגע מתארחת בארץ אצל נציגים מקהילת פולני ישראל (אתמול זה היה דוד שלי). והיתה להם נחת גדולה במסיבת יום העצמאות אתמול כשהיא שרה "הנה מה טוב ומה נעים שבת אחים גם יחד".
טוב שיש גם כאלה...

אני מכירה אותה

היא היתה בארץ לפני שנה גם. שרה נ ה ד ר
הדוד שלך שייך למחזור 68'?

Lublinrocks

New member
בהחלט נראה לי...

שזו אותה אחת, אם כי ההורים שלי אומרים שהיא היתה פה לפני שנתיים, בכנס Reunion 68 באשקלון (מה שעונה על השאלה שלך - אכן דוד שלי, והורים שלי גם, עלו ב-68'). יכול להיות שהיתה עוד פעם והם לא ידעו...

אנחנו מדברים על אותו הביקור

ולי משום מה זכור שזה היה לפני שנה... אולי הזכרון שלידפוק משו. את גם מגיעה עם הוריך למפגשים החצי שנתיים הנעשים בארץ באיזור ירושלים?

Lublinrocks

New member
*מקפצת בהתרגשות* ../images/Emo13.gif

הפיקניקים? שם ליד שורש? שבת ראשונה אחרי פסח ואחרי סוכות? אני לא הולכת, אבל ההורים שלי וכל החמולה מתייצבים שם בהחלט... אם אני אשים פה תמונה קבוצתית, אולי תזהי שם את עצמך?
איזה קטע.

המפגשים מאורגנים על ידי

מחזור 68' זאת אומרת אלה שעלו לארץ במהלך 68' או 69' אחרי פרשת גומולקה. אני עליתי ב 57'.

Lublinrocks

New member
לא בהכרח.

לא נראה לי שמדובר במפגשים נוסטלגיים במיוחד, כי בסה"כ מדובר באנשים שרואים אחד את השני כל חצי שנה מינימום (הרוב הרבה יותר). אז זה מן הסתם כמו מפגש רגיל בין מכרים טובים יותר ופחות שנפגשים אחת לכמה זמן, רק בפולנית.
אם כי לך תדע, המשפחה שלי נוטה בשנים האחרונות לשיר שירי גן בהתכנסויות, זה קצת מדאיג.

Lublinrocks

New member
כן... כשאני הייתי קטנה היה לי

רפרטואר מכובד של שירי ילדים בפולנית ששרתי בלי להבין מילה אחת. קוטקי דווה היה החביב עליי.... אבל ידעתי לדקלם אז גם דברים באורך של פואמות. מוח של ילדים זה ממש ספוג. אני שומעת את עצמי היום בקלטות ישנות וחוטפת שוק. הכלבה שלי, כמו קודמתה זצ"ל, מוטרדת מאוד כשהיא רואה חבורה של פולנים מכובדים בשנות החמישים המאוחרות שלהם עומדים במעגל בסלון ושרים את יצירת המופת "איך היה בגנון" (אני לא אנסה אפילו לכתוב את זה בפולנית). היא מייד מדביקה את עצמה לרגל הקרובה ביותר עד שוך הסערה.
אכן סצנה ביזארית. לא פלא שהדור שלי פיתח שרירי עיניים של זיקיות משנים של גלגול עיניים מאסיבי לעבר התקרה (עם כוסית ביד). אני חייבת לציין שפעם עוד היו להם שאיפות, היו שרים בפאתוס ובאריכות, היום ניכרת אינפנטיליזציה דוהרת.

הפאתוס חלף

גם ב"מולדת הישנה" וכנראה זה משפיע. דרך אגב, האם הוריך שרים גם שירי יין (או ליתר דיוק שירי וודקה) בפולנית ? זה יכול להיות עוד יותר מרשים.

Lublinrocks

New member
בהחלט אפשרי,

אני לא מצליחה לקלוט את המילים.... בדרך כלל הכל נשמע לי כמו ז'גשצסז'שצז'גשצסשצ אחד גדול.

למעלה