food for thought

yoss1bockchil

New member
food for thought

שלום רב, שאלה לי אל המבינים, נניח מישהו נרשם לפיזיקה-מדעי המחשב, עכשיו הצבא צריך (נגיד) פיזיקאים אבל יש לו מספקי אנשי מדעי המחשב(נגיד) מה הסטטוס (במילים אחרות) של מישהו כזה...משמע האם הוא עדיף לצבא על-פני פיזיקאים חד חוגיים? הבנתם לאן אני חותר? דבר נוסף, אני לא יודע אם זה כבר נשאל בעבר, אני רק זוכר משהו על הפרת חוזה אבל אם אני מעוניין לשלם את הלימודים מכיסי (נגיד עוד הפעם) האם הצבא יקצץ בזמן שירות?...או שזה לא הולך הפוך?.. תודה יוסי.

Tech1001

New member
פיזיקה מדעי מחשב...

כמועמד לפיזיקה נטו ההרהור שלך טיפה הדביק אותי (אגב, לאן אתה מועמד?) יש מידת מה של הגיון בדבריך, אבל מצד שני פיזיקאים נטו יכולים להיות מועסקים גם בתפקידים אשר אינם דורשים ידע (השכלה) במדעי מחשב, וישנם כאלה. ואילו בעלי תואר כפול כנראה יישלחו לתפקידים שישתלמו לצבא (במלים אחרות, כאלה שיוכלו לסחוט ממך מקסימום מהידע שהצבא מימן), שמספרם בוודאי נמוך מוגבל יותר. ואולי לא. אכן, נקודה למחשבה. שגיא.

yoss1bockchil

New member
אולי משהו כן יודע...

אני מועמד טכניון\ת"א .. אני עדיין לא יודע את התשובה לשאלתי... אולי משהו כן ... אזי ה-ק-פ-צ-ה

רן 19

New member
קיצוץ בזמן השירות ?!?!?!

מצחיק נחמד אבל ממש לא ריאלי ! אני משלם את שכר הלימוד מכיסי וזה ממש לא נגיד , בכל מקרה קיצוץ בשירות הצבאי בכל מה שלא יהיה סדיר או קבע הוא קיצוץ לא משמעותי בכלל . המקסימום שמקצצים בצבא זה שבוע שבועיים גג זה מה ששמעתי. אז המסקנה היא שנדפקנו לא משנה מה נעשה אנחנו נשרת עד השנייה האחרונה אם לא יותר בצבא שלנו לא שזה רע כן . וזהו !

שמש27

New member
WOW רן, לא צריך להיות כ"כ מבואס...

אז ראשית תשובה ליוסי1: לא, זה לא הולך הפוך. ואתה גם לא יכול ל"וותר" מרצונך הטוב על המענק. זה לא שוק - לא תופרים לך תנאים לפי בקשתך. כמו שיוסי99 אמר בתבונה - זה "עסקת חבילה" - טטיק איט אור ליב איט (כן, אני יודע, פלטרון, גילית שאתה צריך "טו ליב איט" מאוחר מדי, כן, ידוע...
) ואין שינויים פרטניים. ותגובונית לך: הקיצור של השבועיים זה לחיילי סדיר, שבגלל בעיות של מדור שיחרורים לפעמים משתחררים קודם. לך, כמי שממשיך דוך מהחובה לקבע (וסליחה על התזכורת) - אין לכך כל משמעות. אבל, בהחלט יתכן, שבתאריך סיום הקבע יהיו לך אילו שהם קיצורים - כתוצאה מ"בעיות" (טובות בשבילך) ביחידה שלך - זה כבר מאד פרטני. והאם נדפקת ? אין לי תשובה. דבר איתי בגיל 28 ונראה...

yoss1bockchil

New member
לשמש

תודה על התגובה, והאם תוכל לענות על שאלתי הראשונה( אם תבין אותה כמובן
) יוסי.

שמש27

New member
../images/Emo8.gif לפטרון ו ../images/Emo12.gif ליוסי1...

שוב פעם הנעתי הסובארו לכיוון נחל שורק... אבל הפעם עשיתי יו-טרן בראשון וחזרתי... יש תשובה.. בערך: מה שאתה מתאר זו דילמה קלאסית. מצד אחד, עתודאי של פיזיקה-מדמ"ח אכן יכול לשרת את הצבא בשני מקצועות, ויענו נותן יותר פלקסביליות למערכת - מה שאף פעם לא רע. אבל, יש רע... המערכת פוחדת שעתודאי כזה: א. יצא עם ידע מועט הן בזה והן בזה - בעיה לשבץ אותו בסיום. ב. למרות שחותמים איתו בחוזה העתודה בבירור שהוא ישובץ בפיזיקה ולא במדמ"ח (אלא אם הצבא ירצה) - הוא עלול לדפוק בכוונה את החלק של הפיזיקה כדי ל"הכריח" את הצבא לשבץ אותו במדמ"ח. (מה התוצאה ? קורס מש"קי תובלה בטירת הכרמל. בדוק.) אז שוב, אין לי מושג מה המדיניות, והכל מהיגיון - ואין לי מושג האם המערכת רואה בזה טוב (אופציה א´) או רע (אופציה ב´). למדור עתודה פיתרונים.

yossibockchil

New member
תודה רבה, ושאלה נוספת

האם תואר משולב הוא התמחות במקצוע מסויים? למשל מדמ"ח-פיזיקה האם ההתמחות היא בפיזיקה? אבל הראשי הוא מדמ"ח ? ובנוסף הרי לומדים במשולב פחות קורסים מאשר בחד חוגי לא? תודה יוסי.

שמש27

New member
מה זה,אני ב"מי רוצה להיות מיליונר"?

מתי אני מגיע למיליון ? טוב. תשובה. כאן יש שוני גדול מאד בין מסלולים שונים באותה אונ´ ובין אונ´ לאונ´. משמע: אתה יכול ללמוד מסלול פיזיקה-מדמ"ח בטכניון והתואר יהיה "מוסמך למדעים בפיזיקה ומדעי המחשב"... אתה יכול ללמוד פיזיקה בטכניון ולשלב מדעי המחשב והתואר יהיה רק "מוסמך למדעים בפיזיקה"... והפוך כמובן. ובאונ´ ת"א, ועברית ובן-גוריון - עוד כמה פוזציות כאלה. וכמובן שבחוג משולב לומדים פחות מכל מקצוע. עצתי לך, לסיום הסאגה: לך למנוע חיפוש טוב (עזרה: www.a.co.il) ומצא את האתרים של האונ´ הגדולות.. וצא ולמד ! אפשר לבקש חבר טלפוני לשאלה הבאה שלך ? BKF

למעלה