Folid acid

Noa B2

New member
Folid acid

למה ממליצים לחולי אפילפסיה להתחיל לקחת חומצה פולית כבר עכשיו ולא רק לפני הריון?

happyלפסיה

New member
היי

עד כמה שזכור לי לפי מה שבדקתי לפני כמה ימים זה בגלל הכדורים שלוקחים. יש לכל כדור תופעה שבגללה צריך לפעמים לקחת כדור נוסף. לא לגמרי זוכרת מה התופעה אבל אין בעיה למצוא את זה באינטרנט.

tolyz

New member
היי נעה, עד כמה שאני מבינה..

אני התחלתי לקחת חומצה פולית לפני 6 שנים, כשרק עכשיו אני מנסה להכנס להריון.
עם לקיחת טגרטול (התרופה שאני לוקחת) בזמן הריון יש סיכוי יותר גבוה מתרופות אחרות שייווצרו מומים בעובר, והחומצה הפולית היא ה"תרופה" למומים האלה.
אם אני לא טועה, המינון של החומצה הפולית, שחולות אפילפסיה נוטלות הוא גם גבוה יותר מהמינון שנוטלות נשים ללא אפילפסיה כשהן מנסות להכנס להריון.

דובי1401

New member
יחי החומצה ;)

היי ,
אני מאמינה שכבר ענו לך על התשובה, אבל אני בוחרת להידחף גם.
אני עם חומצה פולית כבר 4 שנים, ההסבר הוא מכיוון שרובנו (הנשים) רוצות להיכנס להריון בעתיד ובגלל שיש צורך להוריד מינון של הכדורים שלנו כי הם יכולים לגרום למום (ככה הוסבר לי) את מכינה את הגוף שלך מראש עם החומצה הפולית שתדאג לבריאות העובר עוד הרבה לפני.
אגב, עכשיו לא רק לחולות אפילפסיה ממליצים לקחת לפני...פורסמה כתבה שממליצה לכל אישה שמתכננת יום אחד להיכנס להריון ושרופאי הנשים ממליצים בלי קשר ....

אז לכי על זה, בעיקרון מדובר במשהו שלא יזיק אלא רק יעזור.
בהצלחה :)

חייםלוי

Member
מנהל

רוני6102

New member
היוש:)

טוב אז אני ילדתי לפני שבועיים...
וכבר לפני שנתיים שהחלפתי תרופות בשביל הריון בעתיד ... הפרופסורית איתה דיברתי אמרה לי להתחיל חומצה פולית אבל האמת שהתחלתי רק כשממש ההריון התחיל להיות נושא רלוונטי...

חומצה פולית למעשה מובילה לריבוי של תאים.. (איזה בדיוק אני לא זוכרת)... ובלי קשר לאפילפסיה זה טוב לכל אישה לפני הכניסה להריון. אני לא זוכרת את ההסבר הביולוגי מה טוב בריבוי התאים... אם אקדיש כמה דקות באינטרנט אז אני יוכל לפרט לך... אבל אין לי זמן:)

אבל שתדעי שזה לא בהכרח בגלל האפילפסיה לכל אישה מומלץ להתחיל לפני ההריון פשוט רוב הנשים לא מגיעות לרופא נשים ואומרות לו אנחנו מתחילות לנסות להיכנס להריון ולכן הן מתחילות ישר כשמגלים שנקלט הריון

למעלה