FMRI בתור ניסוי

FMRI בתור ניסוי

שלום,

זה לא הפורום הכי מתאים, אבל חשבתי אולי בכל זאת פורום כללי- ידעו לעזור לי לחפש
(אנסה לחפש לבד בכל מקרה)

אני רוצה להרשם לניסוי שדורש לעשות פעולות מסוימות תוך כדי סריקת FMRI של המח שלי.

אני מאוד חושש לגבי השלכות.

האם יש תופעות לוואי? האם צריך לשתות חומר צובע?

האם יכולה להיות איזו בעיה רפואית עכשיו או בעתיד הרחוק כתוצאה מבדיקה כזו?

אני מאוד סקרן לסריקה כזו של הראש, לראות שהכל תקין.

זה נעשה בבית חולים בת"א. כך שזה לא חאפרי
אבל עדיין אני לא יודע מה ההשלכות.

מה ההבדל בין MRI ל FMRI ?

לא צרייך לשתות כלום.

זו בדיקה לא פולשנית שעובדת עם שדות מגנטיים. היא רועשת למדי ולא נורא כיף להיות בתוך הצינור, אבל זה הכל, אלא אם כן יש לך קוצב לב.

הכותב אינו רופא.

trilliane

Well-known member
מנהל
יצא לי לדבר עם בנות שעובדות בניסויים באיכילוב

(בניסויים שונים ולא קשורים מטעם אונ' ת"א, כמדומני). אחת מהן שלחה לי שאלון מתכות כדי שאוכל להשתתף בניסוי שהיא עבדה בו (צריך לוודא שאין לך חומרים מתכתיים בגוף, כי MRI הוא למעשה מגנט ענק) אבל זה לא התממש כי אני חיפאית ולא היו להם ניסויים בימים שהייתי בת"א, אז לצערי אין לי ניסיון אישי לתרום. גם אותי זה מעניין, בפרט שזו בדיקה יקרה (אם באמת זקוקים לה מסיבות רפואיות לרוב קופות החולים מנסות להימנע ממנה כמה שיותר ומנסות למצות בדיקות אחרות לפני כן, גם אם הן פחות בריאות) ומקבלים את תוצאות הבדיקה לאחר מכן (ואפשר לעשות איתם מה שרוצים).

MRI הוא magnetic resonance imaging כלומר הדמיה מגנטית (ה-F פירושו Functional, תפקודי – לבדיקת פעילות מוחית). לא ידוע לי על תופעות לוואי, ולא צריך לשתות חומר צובע (זה ב-CT).
ממליצה לך פשוט לחפש קצת בגוגל ולקרוא חומר על המכשיר כדי להבין טוב יותר במה מדובר. ויקיפדיה היא מקום טוב להתחיל ממנו, הערך מפורט מאוד ויענה להערכתי על רוב אם לא כל השאלות שלך:
https://he.wikipedia.org/wiki/דימות_תהודה_מגנטית

הייתרון בלהתנדב לניסוי, שיש לך לגיטמציה לחפור

לעורך הניסוי בכל השאלות שיש לך - הוא יודע יותר טוב מכל משתתף בפורום מה בדיוק עושים

למעלה