fm transmitter-שאלה

srutim

New member
fm transmitter-שאלה

הי קראתי הרבה מאוד ביקורות מחו"ל על האופציות השונות שיש לfm transmitter. אבל מאחר ושם מדובר על מרחקים גדולים ותחנות רדיו רבות,קשה לי להעריך מה יקרה כאן. זו פונקציה שחשובה לי מאוד ולכן הייתי רוצה לקבל חוות דעת מישראלי שיש לו את זה - מבחינת איזה סוג הכי טוב (או נותן תמורה כספית מלאה), השוואה בין האופציות מבחינת התדרים בישראל ,איכות השמע ונושא "זלילת הסוללה" (האם כדאי לקנות חבילה שמשלבת גם מטען לרכב?). שאלה נוספת היא האם ניתן להשתמש גם במערכות סטריאו ביתיות או שאפשר פשוט לחבר את האייפוד לרמקולים? תודה!

kubeb2112

New member
זה תלוי מאוד

המשדרים בארץ מתחלקים לשתי חברות עיקריות: הראשונה של עריפין שנקרא ITRIP והוא יעודי לIPOD ואינו צורך סוללה אלא משתמש בסוללה של הפוד (למרות שלא תרגישי בהבדל כמעט בריקון הסוללה) השני הוא TUNECAST2 של בלקין (אם אני לא טועה) והוא משתמש בסוללה AAA ומתאים לכל נגן MP3 דיסקמן או מחשב ומתחבר לשקע של האוזניות. לכל אחד יתרונות וחסרונות כך שאי אפשר להגיע להכרעה אבל לשאלתך לגבי השימוש בארץ: באזור המרכז קשה מאוד לקבל תדר נקי (ללא תחנות מימינו או משמאלו) והתדרים הנקיים במרכז מתחילים אחרי 104FM. מערב לכך אין מה להשוות את איכות הסאונד מחיבור ישיר למערכת ולזה של FM. בשורה התחתונה האביזר הזה מגניב וחוסך טרחה של חוטים אבל המוזיקה לא תמיד איכותית (במיוחד לאנשים עם אוזן מוזיקלית רגישה לרעשי רקע)

srutim

New member
אז אם אני מבינה נכון

עם שניהם אני לא אקבל איכות סאונד סבירה.... מה לגבי חיבור בבית למערכת סטריאו? האם יש צורך במשדר כזה,או שיש שיטה קלה וטובה יותר לחיבור האייפוד?

LinkTree

New member
לא מדוייק

ראשית השיטה הכי טובה לחבר IPOD הוא פשוט בכבל. פשוט כבל PL קטן ובצד השני לפי הכניסה שיש במגבר שאת מחברת אליו (באוטו זה יכול להיות גם PL קטן (בננה קטנה כמו של אוזניות) אם זה מקדימה או מאחורה של הרדיו באוטו אז זה בדרכחיבור סטריו RCA (כמו של וידאו/DVD) כמובן שמה DOCK איכות הסאונד הכי טובה - אבל גם מהיציאה של האוזניות איכות מצויינת. ה ITRIP נותן איכות טובה אבל במיוחד כשאת לא ממש זזה (כמו בבית) אני משתמש בו מלא אצל חברים בבית ואז קולטים מעולה (במרכז 90.5 תחנה שמישהו המליץ לי כאן והיא מצויינת) לגבי הסוללה - אני מרגיש שעם ה ITRIP הסוללה נגמרת יותר מהר מרגיל - אולי לא ממש מהר אבל יש הבדל. בכל מקרה אם את צריכה לאוטו המלצה ראשונה בישביל איכות צליל זה חיבור בכבל. אם אין כניסה של כבל אז אפשר עם קסטה (אם קונים קסטה באיכות טובה והטייפ טוב זה נותן איכות מצויינת ורק אז ITRIP.

kubeb2112

New member
איכות הסאונד סבירה

אבל לא יותר מזה. כמו שכתב LINKTREE האיכות הכי טובה מDOCK ואחר כך חיבור אוזניות. פשוט תבדקי במערכת איזה סוג כניסה יש לך וקני כבל מתאים (לא יותר מ-20 שקלים). לגבי המשדר רק אם את לא מזיזה אותו אז הוא סבבה. כמובן שגם באוטו את לא מזיזה אותו אלא שמה אותו על הDASHBORD ובזה מסתיים הסיפור. אם את רוצה השוואה בין שני הדגמים תכנסי לIPODLOUNGE ותקראי את הREVIEW וההערות שאנשים כתבו אבל הדעות כלכך חלוקות שלא תצליחי לבחור אבל לפחות תקבלי מושג כללי מה אומר כל סוג

finding nemo AB

New member
אני כמי שהשתמש בזה

אני השתמשי בטרנסמיטר של belkin דגם TuneCastII. מצאתי תחנה אחת איכותית מכיוון הבית שלי לכפר סבא, אבל בכל מקום שתסעה בו תגלה שהאיכות משתנה בהתאם לחוזק התדר בו השתמשת. אם את מחפש את זה לרכב, אז תעשי כמו שהציא פה, תחפשי מערכת עם RCA ותחברי עם כבל את הiPod לרכב זה האיכות הטובה ביותר שתקבלי ברכב. אם כבר יש לך רדיו טייפ ברכב אז תקני ממיר קסטה שנכנס לקסטה ברדיו-טייפ ומתחבר לIPod האיכות בסדר. אם אתה רוצה להתשמש בזה לבית אז באמת שוב כדי להשתמש בAUX(מאחורה) אבל אם אתה מתכוונת לעבור ממערכת למערכת אז אולי באמת כדי הטרנסמיטר, כי בבית את יכולה לבחור תחנה טובה ולהשתמש בזה כל הזמן (כי זה לא משתנה בבית)

למעלה