fm 200

homer jay

New member
fm 200

במערכות הכיבוי האוטומטיות היום דורשים להשתמש בגז הנ"ל. גז ידידותי לסביבה (בשונה מההלון על כל סוגיו שמכיל פריאון שגורם להרס שכבת האוזון). נועד במקור לכיבוי חללים גדולים בייחוד מקלטים (עקב כובד משקלו ביחס לאויר). הגז מסוכן לאללה משהו קטסטרופלי. בריכוז של מעל 12% מעבר הגז לריאות למערכ' הדם פיצוץ כדוריות דם ואף הפרעות קצב. צוות מגיע לאירוע בוא נומר שבאחד מבתי האבות החליט המטף הנ"ל להיפתח על ארון החשמל ולכבותו עקב טמפ' גבוהה שאליה הגיע הלוח או גלאי עשן דפוק (לוחות מעל 100 אמפר). שיחרור של מטף כזה משמע קטסטרופה! לאחד הכבאים יצא להיתקל בחומר הנ"ל? קיימים מטפי כיבוי כאלה בארץ? הגז נשמע מבטיח ביותר כבד מהאויר ידידותי לסביבה פצצה של דבר אבל מסוכן לאדם... מי שיכול לתת יותר פרטים אשמח לשמוע :) יום טוב :) נ.ב יש תקן האומר כיצד יש להשתמש בגז? (לוח החשמל צריך להיות אטום וכ'ד?) יש תקן כיצד לאחסן את המטפים? יש מוצרי אירסול עם הגז המדובר? אודה אם מישהו יואיל בטובו לתת לי את הניסוח הכימי של הגז :)

רותם

זה שהאלון מסוכן לאוזון וה fm200מסוכן לאדם פוסל את שתייהם ואם יש איזה איגוד שמשתמש בחומר כיבוי זה שהתחנות לא יתפלו למה ביטוח לאומי לא מכיר בכבאים כנכי עבודה

homer jay

New member
כמו שאמרתי.. הfm200 לא בא כמטף נישא

אלא ככול הידוע לי רק מטף כיבוי אוטומטי. (מחובר ע"י צינור ללוח חשמל עצמו וע"י הפעלה אוטומטית נפתח ומכבה את הלוח חשמל ובחלק מהמקרים גם הלוח חשמל מנתק עצמו אוטומטית ממקור הזרם הראשי.) שאלתי האם קיים החומר עצמו כמוצר אירסול(מטף נייד במשקלים סטנדרטיים 3 6 12 וכ'ו). לא ידוע לי על איגוד מסוים המשתמש בחומר לכן העלתי את השאלה כי לא קיבלתי עליה תשובות. במידה ומישהו יביא ניסוח כימי אולי אני אוכל לתת יותר אינפורמציה :) יום טוב :)

אבל בכל זאת

ברגע שהחומר פועל אנשים עוברים באזור ונושמים את החומר הרעיל זה מזיק ולא רק לכבאים אלה לכל האכלוסיה

fireman

New member
רותם, קשה לי להאמין שיותקנו

מטפי כיבוי מסוג זה במקומות או איזורים שאינם מתאימים לכך והדבר עלול לגרום סיכון חמור ובעיקר לפגיעות בנפש. מטפה ההלון ככללו וברובו נעשה בו שימוש מועט ככל האפשר, אם תשים לב בשרותי הכבאות אין הוא בנמצא ומרבית השימוש נעשה באמצעות מטפי אבקה\CO מטפי הלון וגזים זונים משמשים בעיקר לכיבוי דליקות במכשור מכאני שעלול להגרם לו נזק מאבקה למשל כמו מנועי סילון, מנועים שונים וכדומה שבהן המערכות רגישות לפגעי האבקות השונות. אין סיכוי שיותקן מטפה מסוג זה בתוך בית אבות או בתוך ריכוזי קהל, בין אם מדובר בלוחות חשמל או משהו אחר, השימוש הרלוונטי למטפה זה יכול להיות לשריפות תעופתיות ולשריפות במפעלים שבהן קיים מיגון משאיפת רעלים בכל מקרה כמו מפעלים העוסקים בכימיקליים, באתרים אטומים ומטוהרים ולא בלוחות חשמל כפי שציינת, אף אחד לא יתכנן מערכת כיבוי בצורה כזו שאתה תכבה שריפה מצד אחד ותהרוג אנשים בצד שני. קח את זה בחשבון, אמנם החלמאות חוגגת אבל לא צריך לחשוב שאנשים טיפשים

homer jay

New member
אז זהו שלא :)

בדקתי שוב.. כנס למדור מאמרים בפורום מאמר "כיבוי אש בלוחות חשמל" עוד דבר זה... כנס ללינק הבא ותוריד את הסרטון :))) מוזר לי שחברות רציניות מוכנות לעשות כאלה דברים. הגז בא כתחליף להלון 1301 (אני לא זוכר את כל המספרים של ההלון אני חושב שזה הגז) מישהו יכול לקמבן מאמר מקצועי? אולי כותב המאמר? יום טוב :) נ.ב ערן אם החומר היה ממשיך בתפקידו כחומר לכיבוי מקומות לא נגישים נמוכים הייתי עוד איכשהו אומר טוב נו בסדר אבל בבנינים? תראה את הסרטן החומר נראה מבטיח אבל איך האנשים לא פוחדים לעמוד במקום שאני בטוח שריכוז הגז גבוהה מ12%?

fireman

New member
תראה עברתי על האתר ברפרוף

מפאת חוסר זמן והתמקדתי בעיקר באזור של הבטיחות, אגב כמו ששיערתי קודם לכן הגז מיועד לכיבוי שריפות בציוד רגיש שבד"כ נמצא בסביבה מבודדת משהו כמו ציוד ממוחשב וציוד רגיש אחר בכדי לא לגרום נזקים לשאר הציוד שנמצא באותו חדר\ארון\מתקן. בחלק של הבטיחות נכתב דווקא אחרת ממה שאתה אומר לגבי הסיכון שלו לאדם מה גם שהריכוז של 12% הוא ביחס לנפח החדר. בגדול במקרה שריפה עשן יוצא ממקום כלשהו לרוב, והדבר נעשה ע"י פתיחת חלונות, דלתות ומעברים המיועדים לשחרור עשן, נראה לי שבאופן יחסי לא יהיה קל להגיע לריכוז של 12% בנפח מסויים משום שמדובר במשך הפעלה מאוד ארוך ובחדר מאוד קטן בכדי להגיע לריכוז כזה.... נניח חדר ברוחב של 5 על 5 זה 25 מ"ר תכפיל ב3 מטר גובה ואתה מקבל נפח של 75 מ"ק שזה נפח אדיר למרות שטכנית זה נראה קטן עם מטפה של 3 ק"ג למשל לא יהיה קל להגיע לריכוז של 12% שהוא בערך 7 מ"ק. אגב נכתב שם שהחומר ידידותי לסביבה ואינו גורם לפגיעות בבני אדם: Is proven safe for people through extensive toxicology testing and real-world experience החומר נבדק במעבדות טוקיסקולוגיות והוכח כי הוא בטיחותי בשימוש בסביבת בני אדם..... אז מי צודק כאן?

homer jay

New member
מממ אז ככה...

נגיד ומדובר בחדר שכזה אז יש פה מקדם ביטחון ענק אבל שוב החברה טוענת להיות מחליפה להלון 1301 ללוחות חשמל זה הפחד שלי לא חדרים גדולים.. (חישוב פשוט 5*5*3=75 75*1000=75000 75000/450=166.666 450=30*15) נומר ויש שני מטפים כל אחד בנפח של 15 ליטר ובלחץ של 15 אטמ' ז"א 15*2*15=450) אבל נומר שמדובר בארון חשמל נגיד ויש מטף של 3 קילו (3*15=45 ליטר) נומר ונפח כל הארון הוא חצי מטר מעוקב אז אולי יהיה הסיכוי...500/45=90 זה אומר 9 אחוז... מצדיק אותך :) נראה חומר מדהים אף אחד לא יכול להרחיב? יום טוב :)

fireman

New member
../images/Emo13.gif

תמיד כאשר מדובר באחוזון מסויים ההתייחסות היא לגבי נפח נתון וזה דבר שמאוד חשוב לזכור בכל מקרה בו מדובר בחומר גזי, גם אם המטפה מבצע פריקה בתוך לוח חשמל לא מדובר בגוף אטום, ארונות חשמל אינם אטומים ולכולם קיימים פתחי איוורור שונים בכדי לפלוט חום החוצה, בלוחות בהספקים גבוהים (אלפי אמפרים) מבוצע אפילו קירור אקטיבי באמצעות מאווררים ששואבים אויר חם החוצה בכדי למנוע את אותם מצבים שגלאי חום יפעילו מערכות כיבוי בלוח החשמל בהתראת שווא בכל מקרה גם אם מדובר בנפח מאוד קטן של לוח חשמל ונפרק לתוכו מטפה של 3 ק"ג (45 ליטר גז) חלק מאוד גדול ייצא עם הזמן מתוך לוח החשמל החוצה כיאה לתכונות הגזים השונים שהוא להגיע לשוויון ריכוזים תוך כדי פיזורם באויר (דבר שלעולם לא יכול לקרות בפועל עם 45 ליטר גז בסביבה לא אטומה) עניין נוסף שעולה כרגע הוא השערה מאוד הגיונית שמשקלו הסגולי של הגז הוא מאוד גבוה (בדומה לCO) ולכן הוא שוקע כך שהסיכון להגעה לדרכי הנשימה הולך ופוחת. הFM נראה יותר ידידותי מההלון, כבר אמרנו לא?

homer jay

New member
אכן ידידותי לסביבה :)

בשונה להלון הfm לא נקשר לאוזון ובשונה מהCO לא רעיל במידה מסוימת :) אם החומר כל כך טוב למה לא יוצרים מטפים מטלטלים לכיבוי עם החומר המדובר? בייחוד לאנשי המקצוע כבאי מיומן יכול לנצל את תכונת החומר עוד יותר טוב ממערכת אוטומטית.. מסיור באתרים על החומר לא גיליתי אינפורמציה על מטפים נישאים. נפתרה הבעיה :) יום טוב :)

fireman

New member
לדעתי משיקול אחד ויחיד

והוא העלות. אני משער שעלותו של מטפה כזה איננה זולה בהחשב שמטפה מיטלטל של הלון במשקל של 6 ק"ג לערך עולה כ500 ש"ח

למעלה