... Flying

lightflake

New member
"ואמר לו רבנו זכרונו לברכה:

לך עמי לטייל, והלך עמו חוץ לעיר והלך בין העשבים. ענה רבנו זכרונו לברכה ואמר: אם היית זוכה לשמוע את קול השירות והתשבחות של העשבים, איך כל עשב ועשב אומר שירה להשם יתברך... כמה יפה ונאה כששומעין השירה שלהם וטוב מאד ביניהם לעבוד את ה' ביראה" (שיחות הר"ן, קסג).

ינוקא1

New member

עצים ועשבים מנקים את ההילה ומלמדים אותנו המון.
לי יש מקום תרגול קבוע בחורשה ליד עץ חרוב , והוא לימד אותי את כל מה שאני יודע.
ההבדל בין תרגול בחיק הטבע (בשעות נוחות) לבין תרגול שאיננו בחיק הטבע הוא הבדל עצום.

אצל גדולי המקובלים כמו רבי משה קורדובירו היה מקובל ללכת וללמוד תורה בשדות (הם קראו לזה "גירושין") , כי שם ה"שפע" בא אל האדם בכמות ובמהירות והוא מתאר :

"... מה שניסיתיו אני וזולתי בעניין הגירושים, שהיינו מתגרשים השדה עם הרב שלמה אלקביץ הלוי נר"ו לעסוק בפסוקי התורה פתאום בלי עיון, והיו הדברים מתחדשים, דברים שאי אפשר להאמין עניין זה אלא מי שראה או נסה העניין פעמים רבות".

והוא גם כתב ספר בו אסף את חידושי התורה שהתחדשו לו בחוויות הללו ("ספר גירושין").

כנ"ל במסורת הבודהיסטית קיים עץ הבודהי , ולמרות שאינני בקיא במסורת הזו , אני מניח שגם שם הטענה היא שהעץ קשור לאותה "הארה" שהוא קיבל.

(רק שאסור להפוך את עץ או כל חפץ אחר ל"קדוש" כי אז קורה לצערינו מה שקורה כאן :

http://www.nrg.co.il/online/15/ART1/693/922.html

אנשים מתחילים לקדש עצים , וחוטים אדומים ומיים קדושים ושאר שטויות והבלים.
ומהרגע הזה , בגלל טיפשותם של האנשים העץ הופך למכשול).

lightflake

New member
חחח הם עצבניים שהם לא חשבו על זה קודם

למכור חלקים מהעץ הבודהי באיביי - יוזמה נהדרת !
אני מציע שינסרו את כל העץ לשבבים קטנים ויעשו מיליונים

lightflake

New member
כן, יש לי הרגשה שאתה תהיה המוכר

רעיון טוב ליאיר לפיד לצאת מהגירעון, לפרק את הכותל לאבנים קטנות ולמכור באיביי, ככה פותרים שתי בעיות במכה (סליחה לא מכה, אל-קודס)

lightflake

New member
אני חושב שהשירה שהוא התכוון אליה

נמצאת גם בגורדי שחקים ובאספלט

ינוקא1

New member
ממש לא. לדעתי לפחות.

יש שירה אומנם לכל דבר בעולם , אך השירה של הגורדי שחקים והאספלט היא לא הרמונית וחסרים בה הרוך והאהבה המורגשת בשירה של העצים והעשבים.

ינוקא1

New member
מבחינת העיוור אכן אין הבדל בין גורדי שחקים

לעצים.
הכל אותו דבר.

למעלה