FLOWER יקירתי, את פשוט מגוחכת.

FLOWER יקירתי, את פשוט מגוחכת.

זה שאנשים רבים מסכימים איתך זה לא הופך אותך לצודקת. אם זה היה כך, עד לא מזמן כדור הארץ היה באמת שטוח והשמש באמת הסתובבה סביבו ומקום הנשים היה באמת במטבח. זה לא עניין של דעה. כמה עובדות: בעלי-החיים שאנו אוכלים מסוגלים לסבול וסובלים סבל קיצוני בתהליך גידולם, הובלתם והמתתם. בני-אדם מסוגלים לחיות ללא אכילת בעלי-חיים אחרים, ולמעשה אכילת בשר מזיקה לבריאותנו, פוגעת באיזון האקולוגי, מבזבזת ומזהמת. אם את אוכלת בעלי-חיים זה לא מתוך דעה (את באמת חושבת שאין בעיה מוסרית עם גרימת סבל למישהו חלש, חסר אונים וחף מפשע?)או אמונה או תפיסה שונה ולגיטימית הנובעת מתוך בחינת העובדות וקבלת החלטה ראציונאלית, אלא מתוך אגואיזם מוחלט. אני לא חייב לוותר לך על כך, והפסיקי לנסות להצדיק את עצמך.

דז

New member
אני לא יודעת על מה אתם מדברים

אבל פייטר איזה מותק אתה בא ואומר שאנחנו לא פילוספים , ואז איזה יחס מתוק לפלואר , רוצה עכשו לכתוב לךי תגובה איך מה שאני לא כותבת קשור לפילוספיה , אני מחכה כי גם מה שאתה כותב כול ההודעות שלך שהספקתץי לקרוא לא ממש קשורות. ואם היא מכגוחכת או לא , לדעתי היא מתוקה זה לא הדרך להגיד לה את זה . נויה{ובעיות מוסר, חחח}

^^flower^^

New member
אל תכפה את הדעות שלך!!!

לי אין בעיה לאכול בשר אני לא חושבת שאני פושעת בזה ואני לא חושבת שאני אגואיסטית בגלל שאני אוכלת בשר, אם לפי דעתך אני ככה אז ככה גם שאר החיות הטורפות הניזונות מחיות החלשות מהם, אתה יכול ללכת ולהגיד להם כמה הם אגואיסטים או שתשאל אותם אם אין להם בעיה מוסרית אבל אני לא חושבת שזה יעזור.... כל הדברים שכתבת בהתחלה בכלל לא קשורים למה שאני כתבתי ובכלל ההודעות האלו לא מתאימות לפורום כי הם תופסות מקום חשוב אז אם יש לך משהו להגיד לי תשלח לי אימייל!! ואתה צודק, עכשיו הצדקתי את עצמי ולא כדי לשכנע אותך במשהו אלה כדי להסביר את העמדה שלי אז אל תקרא לי מגוחכת!!

Nagini Potter

New member
בקשר לחיות אחרות שטורפות....

כל החיות מתות בסוף. את פיספסת את הפואנטה. לא כועסים עלייך כי את (לא ממש את....) הורגת חיות. לא ולא. כועסים עלייך, על שאת הורגת יותר חיות ממה שאת צריכה. לא עשיתי סקר ולא מחקר, אבל אני בטוחה שלפחות רבע - אם לא יותר - מהחיות שמומתות, לא נאכלות בכלל. כועסים עלייך, על איך שאת הורגת. החיות המסכנות מובלות במשאיות צפופות, עומדות זו על זו, רומסות אחת את השניה, ובסוף מתות בכאבי תופת. כועסים עלייך, על איך שאת מתייחסת לחיות כשהן עוד חיות. הידעת שהפעם הראשונה שבשר עגל רך רואה אור יום - מהרגע שהוא נולד - הפעם הראשונה שהוא רואה אור יום היא כשמוציאים אותו מהמשאית ומכניסים לחנות. ואז, אם לא ידעת, הוא קצת מת מידי כדי לשים לב להבדל. אווזים חיים בצפיפות, אחד על השני, עם צינור גס בתוך הגרון שלהם, מרגע שהם בוקעים כמעט, הצינור חותך להם את הגרון ועושה דלקות בכבד.... הכניסו לך פעם צינור לתוך הכבד, פלאוורית יקרה? לא, גם לי לא. אבל אני יכולה להבטיח לך, זה כואב. מאוד. ודלקות בכבד ובכל מערכת העיכול? חתכים בגרון? לא, גם לי לא היה. ואני יכולה להבטיח לך - אלה כאבי תופת. אז לאף אחד לא אכפת שאת אוכלת את המתים - אבל תראי קצת יותר כבוד לחיים. The Unthroat-cutting Nagini Potter

^^flower^^

New member
צורת ההתייחסות לחיות-

אני מבינה עכשיו ואני באמת לא תומכת בשום צורת התעללות בחיות. אני לא יפסיק לאכול חיות אבל אני בהחלט אתמוך בשינוי המיתה של החיות ובשינוי ההתנהגות אל החיות האלו!!! ובקשר לזה שהורגים יותר חיות ממה שאוכלים - אני באמת לא רואה שום דרך לעצור את זה אבל אם תהיה אני אתמוך בה!!

elikbelik

New member
כן....אולי באמת הרוב של אוכלי הבשר

צריך להתאגד עם המיעוט של הצמחונים האידיאולוגיים למען מטרה משותפת של חוקים הומניטאריים בינלאומיים .....אמנה שמדינות שירצו להיחשב מתקדמות ומודרניות ייאלצו לחתום עליה ולקיים אותה.......בשורה אחת"לא לאבד צלם אנוש.....לכבד את החיות שמהן אנו ניזונים ולא להיות משתפי"ם לא אכפתניקים ותומכים בעצם קנייתנו....למעשי זוועה וזו כלל לא מטאפורה........הלוואי שמה שכתבתי יעורר אחרים שיעוררו אחרים....ועוף השמים יוליך את הקול....כי אנו אלה שרוצים לשנות חלשים מדי מעטים מדי....ועדיין לי לפחות לא יפריע לישון בלילה מה שעשו לתרנגול ההודו שהשבוע אכלתי שווארמה מבשרו הדשן.....וחבל שלא....

^^flower^^

New member
אתה צודק!! צריך חוקים נוקשים...

שישגיחו על צורת ההריגה של החיות והטיפול שלהם לפני. בכלל על כל נושא ההתעללות בחיות צריך הרבה יותר להשגיח, עם חוקים נוקשים שבאמת יעזרו לחיות!!

*אבי*

New member
דעה

כמובן שהעובדה שדעה מסויימת היא השלטת, אינו הופך אותה לנכונה. אך מכאן ועד דה-לגיטימציה מוחלטת של דעה הנוגדת את דעתך, הדרך רחוקה. ולעניין עצמו. אכילת בעלי חיים אינה נובעת בהכרח מאגואיזם. נכון שאפשרי לחיות ללא אכילת בשר, אבל שום משחקי ניסוח לא יהפכו את האדם לאוכל צמחים טבעי. כדי לחיות כראוי מצמחונות (שלא לדבר על טבעונות) יש צורך בתפריט מתוכנן בקפידה, ובמקרים רבים גם לתוספות מלאכותיות. ככה זה, זהו הגורל שקבע האל, או העבר האבולוציוני (זה כבר דיון אחר
). אם אתה מרגיש לא טוב עם אכילת בעלי חיים, זכותך לעשות כך; אבל אל תקרא "אגואיסט מוחלט" למי שבוחר אחרת. אבי

כמה טוב לא לחשוב, הא?

כיף לחיות בתוך מיתוס שצמחונות דורשת לקיחת תרופות והשלמות. ההיפך הוא הנכון. הפגיעה המרכזית בבריאות האדם כיום נובעת מתזונה לקויה, ב 99% מהמקרים תזונה המבוססת על החי: חלב פרה שמיועד לעגלים, הפרשות וסת של תרנגולות (ביצים), בשר המרקיב במערכת העיכול הארוכה והצמחונית שלנו ימים שלמים. אם כל דעה לגיטימית כאחרת וכל מוסר הוא נכון, אז המוסר של היטלר נכון כמו המוסר של גנדי והמוסר שלי תקף כמו המוסר של FLOWER המנוולת. אם אתה לא מסכים איתי, לא מספיק לומר ש"FLOWER מגניבה ולא נכון שהיא אגואיסטית", נסה לשלול את נימוקי באופן ראציונאלי. אני מבין שזה נראה לך קשה, אבל נסה לחשוב. או שתתעלם מכל מה שנראה לך חדש או מנוגד לדעתך, ותתכתב רק עם אלו שאומרים "אמן" לך ולשאר הנורמות המקובלות, ורק מתוקף כך שאלו נורמות מקובלות. מה נראה לך טוב יותר: "נהוג לפגוע בבעלי-חיים ולכן ראוי לפגוע בהם" או "אפשר להמנע מפגיעה בבעלי-חיים ולכן ראוי להמנע מפגיעה בהם"? (טיפ: הבחן בין "רצוי" ו"מצוי" כשאתה עוסק באתיקה.)

דז

New member
מציאות אוץ....

הסוף של היטלר , המוסר של גנדי , מילם חזקות לכלום. מה הבעיות שלך ילד?. קודם מה יש לך עם פלואר לא אוהב אותה לא צרייך , אבל זה לא מענין פה אף אחד , וזה גם לא קשור לפורם, אז בבקשה בקשר לזה תסתום , או שתוציא את זה במקום אחר. בקשר לבעלי החיים שלך , מתחסד, החשמל שאתה צרייך להפעיל את המחשב כדי לרשום הודע , ותשובות הורג מילין דגים, בסבל של כויות חום , ממים של תחנת החשמל, האריזות היפות של האוכל שלך , נכון גם כול הקשקושים שכתובים עליהם הם הרגו יערות גשם ,ואת כול מי שחיי בהם. אז אם הקטע שלך הוא לחשוב על החיות , ולא לפגוע בהם, אתה לא יכול להתקים, ואני בעצמי מוכנה להביא את החבל לראש שלך או שתקפוץ . נו מה אתה אומר , מי חושב , מי חולם, ומי צרייך להגיד שטויות כדי להרגיש טוב עם עצמו . נויה מחבקת את המציאות

itsikd

New member
תשמור על דיון מנומס או שאל תכתוב

מנוולת ??? איך אתה בכלל מעז לדבר ככה ?? מי אתה שתכפה דעות שלך על אחרים ועוד בדיבור כזה ? באשר למה שכתבת - בני אדם מאז ומתמיד היו אוכלי כל ולא צמחונים !! ככה זה משחר הימים וזה טיבעו של האדם ! הצמחונים התפתחו רק אחר-כך בגלל שהם החליטו להיות "יפי-נפש" אני אוהב בשר - זה מאוד טעים לי ואני אמשיך לאכול בשר אתה לא רוצה לאכול אל תאכל - זכותך ולא תעיז לדבר ככה יותר פה - כאן זה פורום שאוהבים להתווכח וגם אוהבים אחד את השני - הכל נעשה כאן מתוך אהבת הויכוח ואם אתה מדבר על היטלר אז הוא דוגמא טובה למי שכפה דעות ע"י כוח והתנהגות לא תרבותית כמו שלך !!

Nagini Potter

New member
אני מסכימה עם איציק, לשם שינוי.....

אמנם אני ´בצד השני´ כאילו, כי אני נגד התעללות בבעלי חיים (שימו לב - לא נגד אכילת בשר, אלא נגד התעללות. אפשר לאכול בשר גם בלי להתעלל בו קודם). פיטר, שמור בבקשה על שפה יפה יותר. נראה לי שאני ואתה כאן לבד במערכה, אז אנחנו צריכים לתת את הטוב ביותר שיש לנו. מנסיוני למדתי, ששפה גסה לא רק שגורמת לאנשים לשנוא אותך, היא גם גורמת להם להסתייג ממך, ופשוט לא מקשיבים לך יותר, לא משנה כמה אתה צודק. ולא רק שהם לא עוצרים לחשוב את דעותך ברצינות, הם מתקבעים במקומם בדעותיהם, ומעתה והלאה יהיה קשה מאוד לשכנעם. אם לא למעני (אוווו כמה מרגש..... ממתי התחלתי לדבר ככה? טוב נו, עברית יפה יותר קלה מעברית שמדברים ברחוב, אם תשאלו אותי) אם לא למעני, עשה זאת למען החיות, מישהו צריך לשכנע אנשים לא להתעלל בחיות, והמישהו הזה הוא בהחלט לא המילים הלא-כל-כך יפות שלך. גם לי מתפלקת איזו קללה פה ושם, אבל אני משתדלת לדבר יפה. בבקשה, עשה זאת גם אתה. ותודה מראש. ^^ ולא, איציק - הפתעה-הפתעה, אני מאוד לא אוהבת וויכוחים. אני לא אוהבת ללכת נגד אנשים, אני לא בנאדם של ללכת עם העדר, אבל אני משתדלת להמנע מעימותים, אם אפשר. אבל אני פשוט חייבת להביע דיעה... ^_^ Nagini Potter To The Rescue

itsikd

New member
רק להבהיר דבר קטן

אני אוהב לאכול בשר אבל בשום אופן אני לא בעד התעללות בחיות ממש לא !! אני אוהב להתווכח בתנאי שזה נעשה בכיף ובאהבה ולא בכעס וזה הכיף בפילוסופיה

*אבי*

New member
פיטר היקר,

אף אחד לא דיבר על תרופות, אלא על השלמות תזונתיות. ואכן צמחונים רבים משתמשים בהן. ואין בזה שום רע. נכון, אם מרכיבים תפריט צמחוני מאוזן וטוב וחיים לפיו - אפילו השלמות לא צריך. אם ככה את רוצה לחיות - בבקשה. אבל תדאג להקפיד על כל המרכיבים, אם אתה לא רוצה להזדקק לטיפול נגד אנמיה. אכילת בשר אינה פשע, והוכחה שאפשר להסתדר גם בלעדיה אינה הופכת אותה לכזה. האם החתולה שלי עושה פשע כשהיא תופסת עכבר? ולפני שתטען שלאדם צריכה להיות מוסריות גבוהה יותר: אני הראשון שאומר שצריך להילחם כדי לשפר את התנאים המחרידים של גידול הבקר והעופות לאכילה. זה נכון. אבל להגיד שאכילת בשר היא אנטי מוסרית לחלוטין? אם יש לך ידע מינימלי בביולוגיה אתה יודע שאמירה כזאת היא במקרה הטוב תמוהה. ובקשר למערכת העיכול הצמחונית שלנו: בפעם הבאה שאני אראה את הנמר בודק את הקיבה שלו לפני האכילה, אני אעשה זאת אחריו. אבל לעניין עצמו, מערכת העיכול של האדם *אינה* צימחונית אלא מיועדת ל*אוכלי כל*, וזו עובדה אנטומית. שוב, לא שזה משנה, אבל ככה זה. וחוץ מזה. כשאתה מנהל דיון עם אנשים בפורום, אל תתנשא ואל תתנהג כמי שהאמת המוחלטת אצלו בכיס. תן את הטיעונים שלך ונסה לשכנע. אבי

^^flower^^

New member
תגיד-

מה הבעיה שלך איתי???? רוצה לספר לי על משהו??? צריך עזרה במשהו??? יש לך קצת כעסים מודחקים??? רק תגיד לי ואני יעזור!!!

למעלה