fixie/ singelspeed

crashzoom

New member
fixie/ singelspeed

שלום לכל חברי הפורום!
אני רוכב כבר כמה שנים על אופני שטח, והחלטתי להשתדרג לאופני פיקסי בשביל נסיעה בעיר.
אשמח להמלצות על חנויות שבהן אפשר לרכוש אופני פיקסי.
אפשר לשלוח גם חוויות עם החנויות, ואם זה לא מותר על גבי הפורום - אז בהודעה פרטית.
תודה מראש ושיהיה שבוע שקט ורגוע!

Goat On Bicycle

New member
פיקסי/סינגלספיד

יש כמה חנויות שעוסקות בזה בתל אביב: אופני עוז בלוינסקי 68, גורדון בנט של ארנון פישר ברחוב ברזילי 4, יש חנות בשם One bike ברחוב פרישמן 75, יש את garazhik של ואדים זוקובסקי (אפשר למצוא אותו בפייסבוק). ועוד כל מיני.
אתה יכול גם לחפש באתרי היד2 יש פרסומים לפיקסי סינגל ספיד יד שניה.
ויש גם קבוצת פייסבוק :
https://www.facebook.com/groups/116107361806428/

(אני רוכב על פיקסי שהרכבתי לבד מחלקים שמצאתי חלקם ביד2, חלקם בקבוצת הפייסבוק וחלקם מחנויות)

creth11

New member
רוכב שטח ןסינגלים על סס"ר כרום מולי

יער מישגב על מיגוון הסינגלים וכל מערכת הסינגלים של איזור אלון הגליל
אופניים קונה יוניט שהחלופו להם הבלמים להידראוליים, מוט כיסע מיתכוונן לקטעים ממש טכניים וזה הכל
ממליץ ביותר
רכיבה ערונית אני לא מכיר אבל ממעברים בקוטעי קישור סלולים האופניים זריזות וטסות במיסגרת מיגבלת האין הילוכים.

shahf

New member
אם אפשר לנצל לשאלה בנושא...

יש לי טרק 800 טרייל ישנות, מה הסיכוי שיהיה אפשרי להסב אותם לסינגל ספרד/פיקסי?
מחשבות של אמצע הלילה העלו לי את הרעיון, הבעיה היא שאין לי זמן/כלים ו/או יכולת לעשות את זה לבד, יש סדנאות שתסכים לעשות דבר כזה?
האופניים עצמם במצב לא הכי להיט, ההילוכים בכל מקרה לא עובדים אז ממש לא אכפת לי (ואני מעדיף) להיפטר מהם, הם משמשות לתחבורה בקיבוץ ככה שאני מעדיף שהתקציב יישאר מינימלי.

תודה.

Goat On Bicycle

New member
הסבה לסינגל/פיקסי

תלוי איזה דרופים יש באופניים.
יש דרופים שאפשר פיקסי/סינגל בלי מותחן ויש דרופים שמחייבים מותחן, באלה עם המותחן אפשר רק סינגל ספיד ולא פיקסי.
(לפי מה שאני יודע על טראק 800 אתה תצטרך לשים מותחן שרשרת, הדרופים שלו לא מאפשרים מתיחה.)
בשביל להסב לסינגל/פיקסי כל מה שצריך זה להחליף גלגל אחורי לכזה שמתאים לסינגל או פיקסי או גם וגם (פליפ פלופ) ולהוריד את מערכות ההילוכים, באוזן לשים מותחן (במקום המעביר האחורי).
(לא חובה להחליף את הקראנק, אפשר להשתמש בגלגלש הגדול או הקטן הקיים, אבל אפשר גם להחליף קראנק לגלגש בודד ואז תהיה ירידת משקל).
לא יודע באיזה סדנאות אפשר לעשות את זה, יודע רק על חנויות שעושות את זה, אלו שכתבתי למעלה.
אבל זה די פשוט לעשות כזה דבר לבד..

enigo

New member
הפתרון הכי פשוט וזול, גם אם לא הכי אלגנטי,

הוא פשוט לקבע את מערכת ההילוכים בהילוך שנוח לך, ולעזוב אותה שם. נכון, ישאר לך משקל עודף שאתה לא "משתמש" בו, אבל לאופני קיבוץ זה לא באמת קריטי. נראה לי עדיף על פני להתחיל להתעסק עם השקעה בגלג"שים ומותחני שרשרת עכשיו.

shahf

New member
זה מה שקורה כרגע וכנראה מה שישאר.

סתם התעניינתי בקטע של הפיקסי.

shangu23

New member

למעלה