first time in the ma´on

mom of Ophrie

New member
first time in the ma´on

Help! my daughter is 15 months old. We have just started going to Ma´on (a British one, we are in England). It´s the forth day, I leave her for 1.5 hours each time, but she cries and won´t settle. I am about to give up and would be happy to hear advice from others. thanks, Limor

Kalla

New member
Hi mom of Ophrie

In my opinion, it´s much too soon to worry. Give her some more time. It can even take her 2 weeks or more to adjust. Good luck!

Almost me

New member
גם אני לא הייתי מוטרדת

כמו לכל ילד גם לבת שלך יש קשיי הסתגלות התחלתיים, כל אחד מגיב באופן שונה, היא בוכה. מה שכן הייתי מנסה גישה קצת שונה, הייתי נשארת איתה במעון קצת, ואז הולכת לכמה דקות וחוזרת, הייתי מנסה לעשות את ההסתגלות לתהליך איטי יותר, ואז גם אם זה יקח חודש, זה יתקבל יותר בקלות אצלה ואצלך. בהצלחה

לנו היתה בעיה דומה

התחלנו בגיל 6 חודשים והיתה לנו הסתגלות איטית מאוד. בהתחלה הייתי עם שיר ימים שלמים במעון, אח"כ יצאתי פה ושם לשעה וזה היה קשה לשיר. ראינו שאנחנו לא מתקדמים בדרך הזאת ועברנו לשיטה אחרת: ליאור מביא את שיר בבוקר, ממנו היא נפרדת בקלות, ואני מגיעה לשם כשקשה לה והיא בוכה. בימים הראשונים היא שיחקה שעתיים-שלוש לבד ולאט לאט הזמן התארך. כיום (כמעט חודשיים אחרי ההתחלה) היא רוצה הנקה לפעמים בצהרים ואני מגיעה לתת לה. היא נפרדת ממני ומשחקת עוד ואני באה שוב בסוף היום. בימים בהם אני לא יכולה להגיע בצהרים שיר מסתדרת גם בלי ההנקה הזאת. אני ממליצה להאט את הקצב, אם את יכולה. בסוף היא תתרגל ותתן לך ללכת בידיעה שאת חוזרת אח"כ ולוקחת אותה הביתה.

נעה גל

New member
אני הייתי ממליצה כרגע, להשאר איתה

במעון בלי לעזוב אותה. תחשבי על הסיטואציה - לפני 4 ימים הבאת אותה למקום חדש עם ילדים חדשים וצוות שהיא לא מכירה בכלל - למה שהיא תסמוך עליהם? בשלב הזה של החיים האפשרות לסמוך על מבוגר היא מאוד משמעותית עבור הילד, בשביל שילד ישאר במקום בשמחה וברצון הוא צריך להיות בטוח שיש שם מישהו שיקשיב לו, שיענה לצרכים שלו, שישים לב למצוקות שלו. אין שום סיבה בעולם שהיא תסמוך על אנשים זרים לה (וטוב שכך). הסתגלות לגן לוקחת זמן (המשך שלה תלוי מאוד בילד), אם היא מאוד בוכה כשאת עוזבת אותה - בנתיים אל תעזבי אותה. תני לה עוד כמה ימים להיות איתך. בשלב מסוים (כמה ימים) היא תתחיל לזהות את הצוות כאנשים קבועים ואז יהיה קל יותר להפרד ממנה. אני מצרפת לכאן קישורים לשתי הודעות שלי המספרות על ההסתגלות של איתמר לגן: ההסתגלות בגיל שנה וחודש ההסתגלות בגיל שנתיים וחודש ורק כדי להדגיש - הסיפורים שלי מספרים על הקצב האישי של איתמר בהסתגלות לגן - כל ילד והזמן שלו.

mom of Ophrie

New member
thank you all, but...

I stayed with her first day for 2 hours, but the staff there wouldn´t like me to stay anymore, they don´t believe in that way and I guess it interapt with there work. It sounds bad, and I thought to leave this place and look for another one but my friends say their places don´t allow parents to stay either. This place seems good, they hugg her all day, but of course she wants me. She is still breastfed . I had a metaplet twice a week with her for few months, she spoke hebrew and I stayed with both of them first till they connected. Seh left back to Israel. I am so angry with the ma´on that they won´t let me stay with her! Her father can´t help he goes to work early. Limor

לאה_מ

New member
המממ....

גם אני התכוונתי להציע לך לעשות את הפרידה שלכן יותר הדרגתית... אני מבינה שזה לא אפשרי מבחינת המעון (ושזה כנראה המקובל באנגליה)
אולי אם תסבירי להם שהיא לא יודעת את השפה, הם יגלו יותר גמישות ויתנו לך בכל זאת להשאר איתה קצת יותר? הסתגלות למעון היא תהליך שאצל חלק מהילדים יכול להיות ארוך, וגם לדעתי תפקידנו כהורים הוא לנסות לרכך אותו ככל האפשר. אם הם לא מסכימים שתשארי איתה בתוך המעון, אולי אפשר לסכם שתשאירי אותה בהתחלה לפרק זמן קצר יותר משעה וחצי. תתחילו, נניח, בחצי שעה, ותעלו בהדרגה כשהיא תהיה מוכנה. או שתסכמי איתם שאת תהיי זמינה, ואם היא בוכה הם יקראו לך גם אם לא עברה שעה וחצי. אני לא יודעת מה האפשרות שלך להשאר איתה בבית - ילדה בת 15 חודשים בהחלט יכולה להיות בבית עם אמא, אבל לא תמיד זה מתאפשר מבחינת האם.

mom of Ophrie

New member
today was better

I left Ophrie for 2 hours, she cried a lot in the beginning then she played for a while, she wasn´t the happiest, but at least didn´t cry. I need to get her there 3 times a week so I can finish my uncompleted doctorate which I keep delaying. after that I plan to have a second baby and I think she will spend more time with me again (in England you can choose how many hours and days a week you want in the nursary I am going to try another week, if she is not going to be happy I´ll get her out and find a ´metapelet. thank you all, Limor .

דסי אשר

New member
לימור - ממה שכתבת, אפשר להניח חלק מ

מהקושי. ילד שנכנס למסגרת, יום כן, יומיים לא, משום שכך ההורה רוצה- כי בשאר הימים ההורה פנוי- יתקשה יותר להסתגל למסגרת. בשבילו,בשביל הילד - כל יום, הוא כמעט היום הראשון. ניתן להיות במסגרת, ללא שום קושי, בחלקיות שבוע- אם המסגרת מוכרת לך. אם אינה מוכרת, הרי שכל יום שהות במשפחתון, זהה לשהות במשפחתון אחרי סוף השבוע- עבור ילדים שמתחילים מסגרת. במקרה כזה, אמהות דווקא בהתחלה מביאות את הילד כל יום, ורק אחרי שמסתגל- יורדות לחלקיות שהות במסגרת. אם זה לא אפשרי- אכן זה יהיה יותר קשה, ויקח יותר זמן. דסי

mom of Ophrie

New member
we are going everyday

Ophrie went to the ma´on everyday last week, and will continue doing so till she settles, then we move to 3 times a week. All nursaries give you this opportunity even if the child is meant to stay part of the week. It called settling period and yuo don´t pay at all. so this is not the problem. Limor

למעלה