אני באופן אישי
אני באופן אישי מעדיף את Tiny Personal firewall. החסרון המשמעותי שלו: אין לו Built-in help, ולכן מומלץ לקרוא בנחת את ה- help file שלו לפני שמתקינים ומקנפגים, ורצוי לקרוא בנחת וביסודיות גם את ה- FAQ (מסמך של Frequently asked questions) שלו. אני אוהב שהוא לא מבלבל את המוח בנסיון להרשים אותך, שהוא מאפשר גמישות בקונפיגורציה, ויחסית שהוא לא כבד, ובכל מה שקשור אלי, אני גם שמח שאפשר להפעיל אותו לא רק כשרות אלא גם כאפליקציה. לאנשים כמוני שבד"כ לא צריכים פיירוול זו אפשרות מאוד נוחה. Zone Alarm אני באופן אישי קצת מהסס מלהמליץ. יתרונה על Tiny, הוא שההתקנה והקינפוג קצת יותר פשוטים. חסרונות יש לה כמה: ראשית היא בברירת המחדל מודיעה הרבה הודעות שסתם מפחידות ואין להן שום משמעות, והן אפילו עלולות להטעות. שנית היא קצת יותר כבדה מ- tiny (למרות שזה תלוי מאוד בקינפוג). שלישית, היא לא מאפשרת קינפוג גמיש כמו זה של Tiny. רביעית, היו איתה בעיות הסרה ב- WinME, והיא גרמה לבעיות יציבות ב- Win2K (לא אצל כולם). אני לא יודע עם הבעיות עדיין רלוונטיות לגירסה האחרונה שלה. לגבי Sygate, יש על הגירסה החדשה שלהם דעות טובות, אבל לי אישית אין נסיון או ידע עליה למעט מה ששון בוראן כתב במאמר ההשוואתי שלו (שניתן למצוא אותו בקישורים של הפורום הזה). לגבי Black Ice, יש עליה דעות טובות, ביחוד בכל מה שקשור למשתמשים שאינם מבינים הרבה, וזה יתרון גדול. ממה שהבנתי, זו תוכנה שגם אדם שלא מבין כלום ימצא את הידים והרגליים שלו איתה. יחד עם זה היא מוגבלת יחסית, והיא לא חינמית (בניגוד לאלו שהזכרתי עד כאן).