FIP

גן חיות

New member
FIP

לפני כחודשיים הגיעה לחצר שלי חתולה צעירה. פגשתי אותה בדרך הנוראה ביותר - הכלבות שלי תפסו אותה וניסו להרוג אותה. טסתי איתה לווטרינר. צילומים הראו אגן שבור. היא היתה ארבעה שבועות במנוחת כלוב. ואז גילינו שיש כנראה נזק עצבי והיא מתקשה ללכת. מאז קיבלה פרדניזון והועברה לכלוב גדול יותר. מדי פעם הוצאנו אותה בבית. היא הסתובבה מעט מאד ורוב הזמן מצאה לה מקומות חדשים להתחבא .
לפני כשבוע שמנו לב שהבטן שלה נפוחה והנחנו שהיא בהריון שכנראה נקלט בדיוק לפני ההיכרות איתה.
היום היא הגיעה לווטרינר להפלה/עיקור. לאחר זמן קצר הוא התקשר והודיע שהחתולה לא בהריון. הבטן מלאה נוזלים. יש לה FIP. הווטרינר ביקש ממני אישור "לא להעיר אותה". הוא אמר שזו מחלה מדבקת ושאין לה מרפא.
החתולה הורדמה.
עכשיו השאלה : יש לי בבית עוד 12 חתולים ו3 כלבות. לרוב הם לא היו במגע איתה. הם לא אכלו מהצלחת שלה והיא לא אכלה משלהם. לא שתו מאותם מים ולא עשו צרכים באותו מקום.
ובכל זאת, היא היתה על הרהיטים, בתוך המגדל ובתוך חלק מהמנשאים.
איך נדבקים? האם יש משהו שאני צריכה/יכולה לעשות כדי למנוע הידבקות?
איך אני יודעת אם אחד מהם נדבק?
ואם הם נדבקים - האם באמת זה גזר דין מוות?

אני חייבת לציין שאני המומה ועוד לא מעקלת את העניין.

Yukita

Well-known member
מנהל
רמת הדבקה בfip

גם אני מעוניינת לראות מה הוטרינרים פה יגידו, אבל בינתיים הרי שני סנטים מהנסיון שלי:

Fip אכן מחלה חשוכת מרפא. שופי שלי נפטרה מזה לפני כמה חודשים. האבחון נעשה על סמך חיבור 1+1 של תסמינים - הבנתי שיש בעיה בכל הקשור לאיבחון ישיר ומדויק. אצלנו היו נוזלים בחלל בית החזה וקצצ גם בבטן (נראו באולטרסאונד), אבדן תיאבון וירידה משמעותית במשקל. ברגע שהתיאבון הולך, קשה לעצור את התהליך, אם כי הוטרינר שלנו אמר לי שהיה אצלו מקרה fip שעם טיפול תומך המשיך לחיות בצורה סבירה עוד 7 חודשים לאחר האיבחון.

אצלנו שופי היתה בבית אחד עם עוד 3 חתולים ושני כלבים. החתולים אכלו ושתו מאותם כלים, ישנו ובילו באותם מקומות. נכון לעכשיו, אף אחד נוסף לא הראה שום תסמיני מחלה. אני ממשיכה לפקוח עין ומקווה שאף אחד גם לא יראה בעתיד.

חשובלציין בהקשר זה שהמידע העדכני לגבי fip כבר לא מגדיר זאת כמחלה מידבקת. זאת במקביל לעובדה שהמנגנוו של המחלה עדיין לא מובן עד הסוף, אבל כיום התיאוריה היא שקורונה, הנמצאת בהרבה מאוד חתולים ללא סכנת מוות, עוברת מוטציה לfip כאשר החתול מצוי במצבי עקה. כלומר, לא הדבקה ישירה אלא תהליך שנובע מסטרס, בו משהו נפוץ עובר שינוי והופך לקטלני. אם זה נכון, יש סיכוי שאף אחד מבני ביתך לא חולה, גם אם יש לו (עם או בלי קשר למנוחה) אתהקורונהבמערכת.

Yukita

Well-known member
מנהל
תיקון קל

אולי במקום לומר 'לא מוגדר עוד כמחלה מידבקת' יהיה נכון יותר לומר שמה שנתפס כמידבק זה נגיף הקורונה והוריאציות שיש לו לפני הופעת fip. הוריאציות הללו לא בהכרח ממשיכות בהתפתחות לכיוון הfip ובחלקן מע' חיסונית חזקה מסוגלת לטפל. כמובן, הוטרינרים כאן אולי יוכלו להיכנס לדקויות העניין ולתת לשתינו מידע בעניין הזה.

גן חיות

New member
איך לשמור על החתולים שיש לי

תודה.
מה שחשוב לי , זה מה ניתן לעשות כדי להפחית סיכויי הידבקות או מוטציה או מה שלא תקראי לזה, בחתולים שלי. יש 12 חתולים. אחת צעירה, פחות משנה. יש גם כמה "קשישים" מעל גיל 9. יש אחת שכרגע מחלימה מדלקת בכליות ועוד אחד שיש לו נטייה להידבק בכל דבר. (כולם היו חשופים בעבר לFIV , לא ידוע מי מהם נדבק, אם בכלל).
זה מלחיץ ברמות.
לפי מה שקראתי ולפי מה שכתבת, הקטנה שהיתה אצלי "התאימה" לקבל FIP גם מבחינת גיל וגם מבחינת טראומה ועקה. מסכנונה.
בכל זאת, אשמח להתייחסות של הווטרנרים.

Yukita

Well-known member
מנהל
החשיבות של המידע על השינויים והמוטציות נעוץ בכך

שאמנם לא כל כך ברור איך מתפתח FIP - כנראה לא בהדבקה ישירה, אבל כן יש יותר מידע לגבי דרכי ההתפשטות של נגיף הקורונה. בקבוצות גדולות (ונראה שאצלך יש קבוצה גדולה) נגיף הקורונה עובר בקלות מפרט לפרט. אם הבנתי נכון, עיקר ההדבקה הוא דרך צואה, ולכן טיפול קפדני בארגזי החול יכול לעזור. הנגיף גם יכול לעבור על בגדים וכו', אז להזהר בטיפול בארגז החול, לגעת רק עם היד ולשטוף מיד ידיים עם סבון אולי יכול לעזור (כאן זו בעיקר תקווה אישית שלי... זה מה שאני עושה אצלי בבית). לפי המידע שמצאתי:

נגיף הקורונה מושמד על ידי רוב חומרי החיטוי הביתיים - אז שטיפת רצפות מספיק תכופה מאוד תעזור.
נגיף הקורונה מת מעצמו בטמפ' חדר אחרי 48 שעות - אבל שטיחים וכו' מאוד מספקים לו מצעי מחייה (מצאתי מקור שאומר שבשטיחים, הנגיף יכול לחיות 7 שבועות פלוס). אצלי אין שטיחים, משתדלים לשאוב אבק מהספה וכו' עם שואב חזק (קצת בעיה אצלנו, אחד מהחתולים נורא בהיסטריה מהשואב).

מי שכבר יש לו קורונה (והרבה מאוד חתולים נושאים את הנגיף) - לא בהכרח מפתח FIP, ואת המוטציות שבדרך יש לקוות שמערכת חיסונית טובה תוכל לעצור. משמעות הדבר שמזון טוב ותנאים מתאימים ולא מלחיצים מדי, כגורמים התורמים לחוסנה של מערכת החיסון, הם חשובים. צריך גם להבין שמי שאין לו מערכת חיסונית בשלה (גורים) או יש לו מערכת חיסונית מוחלשת (קשישים) נמצאים יותר בסיכון. מה שאפשר לעשות הוא לעשות מה שרובנו עושים - לספק חיים טובים בתקווה שהתנאים הטובים יתמכו במערכת החיסון.

כאמור, אולי לוטרינרים פה יש המלצות אחרות או נוספות, אולי יש להם בכלל מידע אחר.

למעלה