financial aid

Shanisr

New member
financial aid

שלום לכולם,
אני מתקשה להבין מהי מידת הזכאות שלי לfinancial aid מטעם האוניברסיטאות השונות.. האם אתם מכירים אדם המתמחה בנושא איתו אפשר להתייעץ? (אני אזרחית)

Philip Jr

New member
ברוכה השבה (שוב)

יש אנשים כאלו - הם עובדים במשרדים ל - financial aid באוניברסיטאות השונות.. ורק להם יש את הכלים לומר לך, כי התמיכה הכלכלית שתקבלי תלויה בהמון גורמים שהרבה מהם משתנים כל שנה.
&nbsp
סתם כדוגמא, למדינת אילינוי שבה אני חי ולומד אין תקציב כרגע.. ובנוסף לזה צפויים קיצוצים משמעותיים בתקציב של האוניברסיטה. אפילו למומחים שלנו פה אין מושג מה יוכלו להציע לסטודנטים שיתקבלו לשנה הבאה נכון לעכשיו..
&nbsp
ולכן - הייתי מתמקד בלהתקבל כרגע, ועובד על הפן הפיננסי יותר מאוחר כשהתמונה תהיה יותר ברורה.
&nbsp
&nbsp

Gidi Shemer

New member
מסכים עם פיליפ, אבל רק כדי לחדד

כאזרחית, את זכאית (כמעט) לכל ההטבות שאזרחים זכאים אליהם, גם אם את כרגע (אני מניח) לא נמצאת בארה״ב.

נקודה אחת שהיא כן שונה, היא מלגות לתושבים מקומיים של אותה סטייט שכרגע לא רלבנטיים לך.

ממליץ, כמו שפיליפ כתב, להתעסק כרגע עם הבקשות להתקבל לאוניברסיטאות שאת מעוניינת בהן. שווה לבדוק אצל כל אחת מהי מדיניות ה- financial aid, כדי לראות אם יש בכלל טעם, ואז למלא את ה- fafsa ולקוות לטוב

Shanisr

New member
מדיניות ה financial aid?

היי, אני לא הצלחתי להבין מאתרים שונים מהי המדיניות בכל אוניברסיטה. כך שלא הצלחתי לקבל תמונה ברורה אם אני אקבל או לא, השאלה אם שווה בכלל להתחיל בתהליך אם ידוע מראש כי ללא מלגה לא אצליח לשלם את שכר הלימוד. האם שווה לכוון למלגות הצטיינות?

ANZ1

New member
אני לא הייתי עושה את זה

להתחיל "פרויקט" של 4 שנים תואר ראשון בידיעה שאין לך ולא יהיה לך יכולת כספית לשלם על כל התהליך נשמע לי לא הגיוני , במיוחד שיש לך אפשרויות זולות ללמוד בישראל כמעט בחינם ברמת לימודים זהה לפחות, מבחינתך היתרונות ללמוד בארצות הברית כמעט שוליים, זה לא שאת צריכה ללמוד כדי להגר כמו שרבים עושים, יש לך אזרחות, זה לא שאת פליטה סורית ויש לך סכנה איפה שאת גרה, וזה לא שאין איפה ללמוד במדינה שלך, או רמת הלימוד נמוכה בישראל , לימודים בישראל יעלו לך עשירית או פחות מארצות הברית וכנראה יעלו לך אפס עם כל הקרנות והמלגות בישראל, רמת הלימודים תהיה זהה, יהיה לך הרבה יותר קל מבחינת עזרה וקרבה למשפחה וחברים ועבודה.
היתרון היחיד מבחינתך ללמוד כרגע בארצות הברית זה חוויה, וחוויות עושים בתור תוספת, אקסטרא, מי שיכול להרשות לעצמו, את תמיד תוכלי אחרי תואר ראשון בישראל להגר לארצות הברית, לחפש עבודה או להמשיך ללמוד בידיעה שבתארים מתקדמים בוודאות תקבלי מלגות.
להסתמך על הצטיינות עתידית זה גם לא הגיוני, למרות האזרחות שלך, את לא אמריקאית, מבחינת תרבות, וכנראה שאנגלית אמריקאית היא לא שפת האם שלך.
אני במקומך הייתי או מנסה לארגן רשת ביטחון, למשל הבטחה מסבתא שתשלם לך, אם לא תצליחי למצוא מלגות בעתיד.
הרי העלויות העתידיות קבועות , שכר הלימוד, המגורים האוכל, אין אפשרות שלא תצרכי לשלם עליהם.
ומכיוון שאת צריכה להסתמך על מלגות עתידיות שאולי יגיעו, זה סתם הימור אם סיכוי טוב שתצרכי אחרי שנה או שנתיים לוותר על הלימודים ולחזור לישראל ואפילו לא תרויחי מזה את שנות הלימוד והקורסים שעשית שכנראה לא יכירו בהם אם תצטרכי להמשיך את הלימודים בישראל.

Philip Jr

New member
תמונה ברורה

מקבלים רק אחרי שמודיעים לך איזה financial aid אישרו לך, אם בכלל.. אני חושב שאת צריכה לרדת מהרעיון שתוכלי לברר בשלב הזה כמה יעלו לך הלימודים, כי זה לא יקרה.
&nbsp
אם יש לך את המשאבים (זמן, אנרגיה, כסף) להגיש בקשות קבלה לתואר ראשון ולמלגות הרלוונטיות לך, ואם את סגורה על העניין של לימודי תואר ראשון בארה״ב (לעומת מתקדמים, או לעומת פשוט להגר לשם בשלב מאוחר יותר) - אז לכי על זה..
&nbsp
ואולי אין עמוד כזה בכל מוסד, אבל באוניברסיטה שלי דווקא יש למשרד של ה - financial aid עמוד אינטרנט טוב עם כלים ל - *הערכת* התמיכה הכלכלית שאת *עשויה* לקבל מהאוניברסיטה:
&nbsp
http://www.osfa.illinois.edu/
&nbsp
וזה כמובן בנפרד מכל המלגות הפוטנציאליות שאולי תצליחי לקבל. אני חושב שגידי מדבר על כלים כאלו כשהוא מדבר על ״מדיניות״.
&nbsp
חשוב לציין שרוב הסיכויים שהלימודים האלו יעלו לך משמעותית יותר מאשר לימודים בארץ, גם עם תמיכה כלכלית ואולי איזו מלגה..

למעלה