אני לא הייתי עושה את זה
להתחיל "פרויקט" של 4 שנים תואר ראשון בידיעה שאין לך ולא יהיה לך יכולת כספית לשלם על כל התהליך נשמע לי לא הגיוני , במיוחד שיש לך אפשרויות זולות ללמוד בישראל כמעט בחינם ברמת לימודים זהה לפחות, מבחינתך היתרונות ללמוד בארצות הברית כמעט שוליים, זה לא שאת צריכה ללמוד כדי להגר כמו שרבים עושים, יש לך אזרחות, זה לא שאת פליטה סורית ויש לך סכנה איפה שאת גרה, וזה לא שאין איפה ללמוד במדינה שלך, או רמת הלימוד נמוכה בישראל , לימודים בישראל יעלו לך עשירית או פחות מארצות הברית וכנראה יעלו לך אפס עם כל הקרנות והמלגות בישראל, רמת הלימודים תהיה זהה, יהיה לך הרבה יותר קל מבחינת עזרה וקרבה למשפחה וחברים ועבודה.
היתרון היחיד מבחינתך ללמוד כרגע בארצות הברית זה חוויה, וחוויות עושים בתור תוספת, אקסטרא, מי שיכול להרשות לעצמו, את תמיד תוכלי אחרי תואר ראשון בישראל להגר לארצות הברית, לחפש עבודה או להמשיך ללמוד בידיעה שבתארים מתקדמים בוודאות תקבלי מלגות.
להסתמך על הצטיינות עתידית זה גם לא הגיוני, למרות האזרחות שלך, את לא אמריקאית, מבחינת תרבות, וכנראה שאנגלית אמריקאית היא לא שפת האם שלך.
אני במקומך הייתי או מנסה לארגן רשת ביטחון, למשל הבטחה מסבתא שתשלם לך, אם לא תצליחי למצוא מלגות בעתיד.
הרי העלויות העתידיות קבועות , שכר הלימוד, המגורים האוכל, אין אפשרות שלא תצרכי לשלם עליהם.
ומכיוון שאת צריכה להסתמך על מלגות עתידיות שאולי יגיעו, זה סתם הימור אם סיכוי טוב שתצרכי אחרי שנה או שנתיים לוותר על הלימודים ולחזור לישראל ואפילו לא תרויחי מזה את שנות הלימוד והקורסים שעשית שכנראה לא יכירו בהם אם תצטרכי להמשיך את הלימודים בישראל.