finally finally

Afik17

New member
finally finally

יש לי פונקציה שאמורה להחזיר ערך. בתוך הפונקציה יש לי try...catch...finally אני יודע שמה שכתוב בתוך ה finally מתבצע גם אם ה try הצליח, וגם אם לא. אבל אם בתוך ב try או בתוך ה catch כתוב יש return, ה fially יתבצע ? כלומר, אם אני מחזיר ערך מפונקציה בתוך בלוק ה tryאו בתוך בלוק ה catch, האם במקרה כזה מייד יוחזר ערך הפונקציה, והיא תסתיים, או שקודם יתבצע ה finally, ואז היא תסתיים ? אני מהמר על סיום מיידי של הפונקציה, ואי ביצוע ה finally. למלא לוטו ?

Afik17

New member
solution solution (שאלה חדשה)

למיטב ידיעותי, Project שהו אוסף יש מסכים/תוכניות/קוד - בעלות מטרה משותפת (למשל - אפליקציה מסויימת) מה המטרה של Solution ? פשוט לאגד מספר Projects ? למה זה טוב ? ובאותו הקשר - יש לי 2 Solutions (שיבו לב, לא פרוייקטים, אלא "פתרונות") אחד מהם הוא Class Library - כלומר, קוד "זונה" לשימוש כולם
והשני הוא פרוייקט ASP.Net. כיצד אני מוסיף את "הזונה" לפרוייקט ה ASP.Net הראשי ?

yuval k

New member
../images/Emo26.gif

- בקשר לעניין ה-Solutions והפרוייקטים, ראה פה: ה"פתרון" מאגד לך פרוייקטים ששייכים לאותה אפליקציה יחד, וכך אתה יכול לעבוד בצורה מסודרת. - כדי להשתמש ב-Class Library שפרוייקט אחר מגדיר, אפילו אם הוא בתוך "פתרון" אחר (זה לא משנה), אתה צריך לתת אליו Reference. ואל תקרא לקוד שלך "זונה"

Afik17

New member
מה רע בלקרוא לקוד "זונה" ? ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

בכל מקרה, אני יודע שצריך לתת רפרנס, הכוונה היא שאני רוצה ש ה Class Library יהיה באותו Solution של האפליקציה שלי - מכיוון שאני רוצה להמשיך לפתח אותם יחד, יש בינהם קשר. כעת כל אחד מהם מוגדר כ SOLUTION, איך אני מוסיף את האחד, לשני ?

yuval k

New member
../images/Emo35.gif

תוסיף את הפרוייקט הזה ל-Solution שלך... ואם הם קשורים, למה שהם יהיו ב-Solutions נפרדים מלכתחילה? בכל אופן, אין שום בעיה שפרוייקט אחד יהיה בכמה Solutions, אם אתה רוצה - עד כמה שאני יודע

yuval k

New member
../images/Emo103.gif לא, חכה עם הלוטו ../images/Emo3.gif

בדיקה קלה מעלה את התשובה שה-finally יתבצע, בשני המקרים הנ"ל

Afik17

New member
זה לא עקום ?

כתבתי משהו ב TRY, הוא הצליח, מייד לאחריו כתבתי return, הפונקציה אמורה להחזיר ערך מיד, לא לבצע עוד פעולות ורק אז להחזיר.. ואגב, אבל בתוך ה TRY החזרתי ערך, אבל הוא מתעקש קודם לבצע את ה FINALL - שגם בתוכו החזרתי ערך, אל ערך אחר, זו לא בעיה ?

gilad g

New member
לא, זו ממש לא בעיה

try-finally נועד כדי למנוע שגיאות, ולכסות אותם הכי טוב שאפשר. מה קורה אם יש לך שגיאה ב-return?

למעלה