FBAR והקשר לדיווח מס

• פותח הנושא Galyv
  • פורסם בתאריך

Galyv

New member
FBAR והקשר לדיווח מס

בהמשך לשאלה שלי אודות חשבונות בנק, קיבלתי תשובות - תודה רבה.

כמה שאלות חדשות:
1. האם ניתן למלא FBAR לאחר שליחת דיווח מס בפועל? המס כבר נשלח, האם יש שם אילו סעיפים כמו שלחתי\לא שלחתי FBAR אשר יכולים להשפיע?

2. לאחר שליחת FBAR האם מקבלים את הדוח המפורט במייל לכתובת המגורים או הכל נעשה אלקטרונית?

3. אני קוראת שישנו threshold של 50,000$, מה זה אומר בפועל, על כל דולר מעל סכום זה משלמים מס? כי אם מאגדים חשבונות,פנסיה וכו אפשר לעבור את הסכום הזה.

תודה@

vinney

Well-known member
תשובות

1. כן, אבל תאריך ההגשה לשניהם הוא אותו תאריך. כן, ב1040 יש סעיפים הקשורים לFBAR. הם נמצאים בסופו של Schedule B, והיה צריך למלא אותם. אבל מה שיותר חשוב זה שהFBAR מולא והוגש, לא הסעיפים בSchedule B.

2. לא מקבלים כלום. מגישים אלקטרונית וזהו. אולי מקבלים אישור במייל שהגשת (לזה התכוונת?), אבל גם זה לא בטוח.

3. זה threshold לטופס חשבונות בנק זרים כחלק מחבילת טפסי המס, לא FBAR. זה טופס שונה ואחר (form 8938). בכל מקרה לא משלמים מס על עצם הסכומים בחשבונות הבנקים, רק מדווחים. מס משלמים רק על ההכנסות (אם, נגיד, את מקבלת ריבית בבנק, או מושכת את הפנסיה).

Galyv

New member
בקשר לסעיף 1

ה 1040 הוגש, אבל לרואה חשבון לא היה מידע על החשבון בנק בישראל. את ה FBAR אני מגישה עצמאית, השאלה עכשיו מה יהיה מבחינת שניהם ביחד, 1040 אומר שאין, ופועל יש הגשה של FBAR, בעיה?

vinney

Well-known member
עקרונית זאת בעיה

אבל כמו שאמרתי, יותר חשוב שהFBAR הוגש, לא הייתי רץ בהכרח לתקן את ה1040, אבל כדאי להתיעץ עם הרו״ח (תתנצלו על הסתרת מידע, כי טכנית חשפתם אותו לתביעת רשלנות).

הסיבה לסימון הזה ב1040 היא כדי לקשור בין אי הגשת הFBAR לעבירת הtax fraud עבור אלה שמנסים להעלים את החשבונות. עוד סעיף בכתב האישום.

פעם הבאה פשוט תתנו לרו״ח לעשות הכל, דוחות מס וFBAR, ולהגיש הכל בשמכם ביחד. למה לעשות את זה בעצמכם בנפרד אם ממילא שילמתם לרו״ח כבר?

Galyv

New member
צודק, התזמון קצת התבאלגן.

תודה על התשובה!

הערה קטנה: רו"ח שקיבלנו מהחברה סירב בתוקף לכל קשר עם FBAR

בטח ולמלא ולהגיש, אבל אפילו שאלות לגבי הנושא

vinney

Well-known member
זה קצת מוזר, כי יש שאלה על FBAR בדו״ח

אולי כדאי לדווח לחברה ולבקש שיחליפו רו״ח. במיוחד כשמדובר בסיוע למי שעושה רילוקיישן הייתי מצפה שיהיה רו״ח שבקיא בנושא.

לא יודע אם קשור, אבל כבר החליפו מאז

בכל אופן, KPMG אמורים להיות רציניים.
אם לא הסכימו אני מאמין להם

למעלה