Family permit, Residence card, Free movement- UK

הבנתי שיש אמנה עם בריטניה לגבי ביטוח לאומי

שלא משלמים כפול בכל מקרה.

לגבי להיות "זרה" - בעיר בה נחיה אני חושבת שאהיה בין הזרים הבודדים שם:)
שלא לדבר על ישראלים.
אני אדם פתוח וחברותי אבל יתכן שאני כזאת כל עוד אני בסביבה המוכרת שלי, עם שפה משותפת, מנטליות ותרבות ברורה למדי.
תכלס, זה יהיה מעין מחקר אנתרופולגי קטן :)

republik

New member
כן יש הסכם כזה

אבל הוא מתייחס רק לחלק של ביטוח לאומי. ביטוח בריאות אמורים לשלם בכל מקרה.
את תראי הרבה ישראלים שלא רוצים להתעסק עם בט"ל וה שהם עושים זה משלמים ואחרי כמה חודשים דורשים החזר בעזרת תלושי המשכורת הבריטיים שמראים שהם שילמו כאן. מה שאני שומע מחברים שלי שעשו את זה זה שאיכשהו תמיד בשלב מסויים יש איזו בעיה וההורים שלהם מקבלים מכתב מלחיץ מביטוח לאומי עם דרישה לתשלום של חוב בגובה אלפי שקלים לפעמים, ואז צריך להיות איתם בטלפונים ובלגאן. הכי טוב לדעתי (אם את יודעת שזה לא משהו שתתחרטי עליו תוך שנה) לחתוך מהיום הראשון, לבטל תושבות ולשכוח מהבירוקרטיה הזו.

לומדים הרבה על עצמך בתקופה הראשונית הזו אחרי שעוברים. זו תקופה מאד רגשית, צריך להיות מוכנים לזה, ומערכת התמיכה מאד חשובה בתקופה הזו.

תודה רבה על המידע, ביטול תושבות זה משהו שבהחלט חשבתי לעשות.

מקווה שכל התקופה הרגשית הזאת תחלוף מהר :)

אין על מה, שיהיה בהצלחה

מצטרפת לתגובה של רפבליק. הביורוקרטיה הבריטית נראת מתוסבכת ומאיימת (לרמה שאפילו הפקידים עצמם מבולבלים...) המפתח הוא לעשות שיעורי בית, לקרוא ככל הניתן את ההנחיות ולהיעזר בניסיון של אחרים. זה לא אומר שהכל יתנהל בהכרח על מי מנוחות, אבל בהחלט ייראה מפחיד הרבה פחות

אני חושבת שדווקא בגלל שניסיתי להבין ולקרוא מקרים של אנשים

אחרים זה גרם ליותר לחץ וחשש.
קראתי סיפורים נוראיים על זוגות שלא יכלו לחיות ביחד בבריטניה כי סירבו להכניס את האזרח שאינו מהאיחוד האירופי.

אחרי שהצלחתי לשלוח את הבקשה אני באמת מנסה להיות אופטימית ולקוות שאראה את אשתי בקרוב :)

סליחה, שכחתי לשאול איך משלמים על הבקשה באתר TLScontact

An additional fee of £55 will be charged to use this visa application centre. You must pay this fee at the same time you pay your visa fee and before you attend the visa application centre. Failure to pay this fee in advance will result in your appointment being cancelled.

צריך לשלם אבל לא כתוב איפה

למעלה