Fairport Convention

עמית ע

New member
Fairport Convention

בזמן האחרון שמעתי הרבה שני אלבומים שלהם מהתקופה הפוסט-סנדי-דנית, Angels Delight ו-Babbacombe Lee. הראשון, מישמש של שירי פולק מדיבלים בעיבודים אותנטיים ושירי פולק-רוק מקפיצים שמזכירים קצת את ג'תרו טאל. השני, אופרת רוק על ג'ון "בבאקומב" לי, סיפור אמיתי על תלאותיו של אדם שנידון למוות על לא עוול בכפו באנגליה בסוף המאה ה-19. מומלצים מאד, בעיקר השני.

giloni

New member
לזה קוראים הארה

ובכלל לא רע שמדי פעם, בין אוקיאנוסים טופוגראפיים לתיאטרוני חלום, ייפתחו כאן צוהרים קטנים אל עבר האנשים שהתחילו את המהפכה. פיירפורט הם מהאורים והתומים של הרוק הבריטי. בלי המהפכה שהם הביאו ב 1968 ספק אם הרוק היה מתקדם לכיוונים שבשבילם קיים הפורום הזה. ואגב, הקהל הנכבד מוזמן לתת האזנה גם לאלבומים הראשונים שלהם עם סנדי דני וריצ'ארד ת'ומפסון (אחד המוסיקאים הגדולים בדורנו). קחו את שני הראשונים - פסיכדליה קלילה, רוק מערבי סוחף, דילן בא לאנגליה מלווה בג'וני מיטשל על ספידים, עם שירתן של ג'ודי דייבל וסנדי "האלוהית" דני. או שני אלבומי הפולק-רוק הקלאסיים - Unhalfbricking ו Liege and Lief. אם תקשיבו ליצירה כמו A Sailor's Life שמצוייה באלבום Unhalfbricking שיצא ביולי 1969 אני משער שתחשבו שוב האם In the Court הוא באמת אלבו ה"פרוג" הראשון. ד"א, אם כבר קרימזון - ג'ודי דייבל, הסולנית הראשונה של פיירפורט, עזבה כדי לעבוד עם רוברט פריפ ואפילו השתתפה בהקלטות שיצאו לאור תחת השם The Brondesbury Tapes. כל הכבוד עמית! יקי

B a z a

New member
עזוב אותך עדיף לשמוע אופת'

epitaph

New member
זה כמו The Sailor's Tale? ../images/Emo8.gif

בצחוק יקי, אני מכיר את האלבום הראשון של פיירפורט, מה שכן, בין אם מחשיבים את אין ת'ה קורט לאלבום הפרוג הראשון או לא, בתכלס בלי ג'ודי דיבל כנראה שקרימזון, לפחות בהרכב הראשון שלה, לא היתה קיימת.

למעלה