FAIRPORT CONVENTION

Jflyaway

New member
יש מצב שאני מצטרף...

כל זמן שזה לא מתנגש בפסטיבל BURNING MAN בארה"ב

האירי

New member
יקי,כשאתה אומר שאתה מתחיל לעבוד על

זוגתך אני מקווה שהכוונה שאתה הולך לעבוד עליה שיש לך מילואים באוגוסט או סיבוב הרצאות בחו"ל. הייתי בקרופרדי עם אשתי והיה מתסכל שהיא לא הצליחה להבין את ההתעלפויות שלי בערך מכל שיר שני ששרו שם.

giloni

New member
אתמול זרקתי את המילה הראשונה

והשאלה הראשונה הייתה: אתה נוסע עם אמנון?? אני מקווה שהיא סומכת עליך בזכות... יקי

LEATHER REBEL

New member
אפשר להמשיך לכאן

TREES - on the shore על להקת TREES העתונאים אמרו שהם "בני דודיהם הביישנים של פיירפורט", אם כי לי אישית קצת קשה לשמוע יותר מדי קווים מקבילים. האלבום שבתמונה, משנת 1970, הוא סופר-מומלץ, ומחירו בישראל זול למדי.

strangebrew

New member
ראיתי את האלבום הזה פעם

באחת החנויות דיסקים כאן. והוא באמת היה זול למדי. תהיתי אם לקנות אותו או לא. בזמנו הוא נשמע לי שקט מידי, אבל מנסיון, מה שנשמע לי מעפן לפני חצי שנה, אני עלולה להתלהב ממנו בטירוף כיום. אני זוכרת שעוד עשיתי עליו חיפוש בפורום ולא מצאתי ולו אזכור אחד. וזה הרי ידוע שמה שלא מוזכר בפורום לא קיים
אז הוא הושאר בחנות. אולי אתן לזה עוד מבט. תודה. אגב, מה לטעמך מיוחד בו?

LEATHER REBEL

New member
הוא דווקא הוזכר כאן כמה פעמים

מה מיוחד בו? מה שהוא עושה לי. כששמעתיו לראשונה אהבתיו מאד, ואני עדיין אוהב אותו בכל שמיעה ושמיעה... אבל מה ש"עשה לי את זה" לראשונה היה: 1. השילוב של שירי פולק בריטיים עממיים (TRAD) בעיבוד מודרני. 2. השירים המקוריים של הלהקה ש"נשמעים כמו" שירים עתיקים בעיבוד מודרני. 3. השירה המלטפת של הזמרת... 4. התחושה שהם יודעים ואוהבים את מה שהם עושים. 5. כל התשובות נכונות. כמו כן, הידיעה אז, כששמעתיו לראשונה (שנת 1995), שמדובר באלבום שבמקור (1970) לא ממש הצליח... נתנה לי את ההרגשה שמדובר באיזה שהוא סוג של הרפתקה. מין "סוד שיש לי ושהייתי מת לחלוק עם האחרים אבל הם לא רוצים לשמוע... אז ההפסד הוא שלהם". יש כמובן עוד להקות פולק רוק מהתקופה, אבל כפי שצויין בפוסט הקודם שלי בשרשור הזה, להשוות אותם לפיירפורט זה לא הוגן... בעיקר בגלל ש TREES היו חסרי פוזה לחלוטין. יכול להיות שבגלל זה הם החזיקו מעמד רק שני אלבומים, אבל זה גם מה ששמר עליהם. כיום, כמובן, כשיש להשיג את ה CD הזה אפילו בחנויות קטנות, כל אחד יכול לשמוע ולהתפעל... אבל אז, כפי שאומרת הקלישאה, זה היה אחרת.

John Barleycorn

New member
עצים../images/Emo139.gif../images/Emo139.gif

היתה חבורה של סטודנטים מוכשרים ששרו ונגנו כל אחד לעצמו, הכירו דרך חברים, והיו ללהקה. הם הוציאו שני אלבומים בזמן אמת (1970), אחד מעט בוסרי וחובבני (אבל זה כל הקסם) בשם הגן של ג'יין דלואוני, והאלבום הזה שיצא מעט אחריו, איכשהו כבר יותר בשל. האלבומים לא הצליחו וההרכב התפרק מהר מדי. אולי בגלל שהלהקה הכתה על הברזל בעודו קר. הלהקות הותיקות פיירפורט קונבנשן, סטילאי ספן ופנטנגל הספיקו כנראה לקהל חובבי הפולק, והדור הבא שכלל את קומוס, ספיירוג'יירה ועוד כמה לא עורר הרבה עניין. בנוסף - הלהקה הזו באופן מיוחד נתפסה כ- Fairport לעניים. האלבומים של Trees אכן זולים, אבל לא רק בגלל זה כדאי לצרפם לאוסף. מדובר באלבומי פולק יפהפיים, זמרת נפלאה, וכדברי הרעבל: חבורה של אנשים שיודעים מה הם עושים ואוהבים את זה. הכי חשוב - בחיבור שבין פולק ל"רוק" הלהקה הזו העזה קצת יותר מאשר ההרכבים הוותיקים יותר. זו כנראה הסיבה שמוצאים אותם ברבים מאתרי הרוק המתקדם, בניגוד ל- FC, ואחרים. ישנה גם הוצאה, כנראה רשמית, של ה- Unreleased 3rd Album: Demos 1970-71. אם מישהו מכיר, אשמח ללמוד על הדיסק הזה. הנה האתר של הלהקה. וכאן אפשר להאזין לכל אלבומם הראשון.

strangebrew

New member
תודה רבה לשניכם,

שכנעתם אותי
חשבון הבנק שלי שבור, כל פעם הוא צריך להיפרד מעוד ועוד חלק מעצמו, והכל בגלל הפורום הזה

למעלה