Fאנק-סקא ? _

• פותח הנושא dsol
  • פורסם בתאריך

dsol

New member
Fאנק-סקא ? _../images/Emo189.gif

שלום לכם
אשמח מאוד לקבל כמה המלצות על אמני Fאנק עם נגיעות סקא (או טיפה יותר מנגיעות
) כמה שיותר מקפיץ, כמה שיותר מרענן וכמה שיותר אנרגטי... שאני אצטרך ממש להתאמץ כדי לשבת בכיסא הנח שלי בלי לקפוץ והתחיל לפזז בכל החדר יהיה אפילו יותר טוב אם המאמץ יהיה לשווא
כי זה יהיה פשוט בלתי אפשרי
אם יש לכם משהו בסיגנון, אל תתבישו לכתוב ולשתף
תודה

MenDelSonspirit

New member
וואו...

סוגיה קשה אתה מעלה חביבי... הג'אנרים מאוד מתנגשים. המקצב הבסיסי של הסקא שונה אלפי הבדלות מהמקצב הפאנקי בכל מרחב הרית'ם סקשן. אם אתה מחפש פראזות פאנקיות במלודיה - יותר בגדר האפשרי, הסקא שיותר קרוב לרוטס הוא מאוד פנטטוני, אבל שוב, זה לא ישמע פאנקי בגלל חוסר התאימות המקצבית... פיס און אנד לאב.

dsol

New member
אוי.. אז בקשה אחרת ../images/Emo9.gif ../images/Emo122.gif_../images/Emo189.gif

גמרת לי לגלגל כמה וכמה דברים ב 3 שורות שרשמת
אבל בסופו של דבר הבנתי את העניין... אז בגלל שזה בערך... בלתי אפשרי אני אבקש משהו אחר ? אותו דבר כמו מקודם.. אבל להוריד את הסקא ? Fאנק כמה שיותר מהיר, כמה שיותר אנרגטי, כמה שיותר שמח וכמה שיותר מקפיץ... לזה יש מצב לכמה המלצות ?

MenDelSonspirit

New member
כמובן איפה שיש

יהודי עם דעה, יש יהודי אחר עם 2 דעות מנוגדות לו :) ככה שדברי הם לא תורה. אולי יש כאלה שיחלקו עליי ויציעו קטעים שעונים על הדרישה. אני אישית אשמח לגלות מוטציה מסוג זה =) ברכות.

Funky Giraffe

New member
נראה לי שהחיבור היחידי ביניהם יכול לבוא

אם משלבים ג'אנגל באמצע, אבל לא יודע... לא מכיר משהו כזה ממש.

dsol

New member
ומה בקשר להמלצות Fאנק קיצבי במיוחד ?_../images/Emo189.gif

כמו שרשמתי בתגובה הקודמת.. Fאנק כמה שיותר מהיר, כמה שיותר אנרגטי, הרבה שבירות וכמה שיותר מקפיץ... ובקיצור שמח
יש המלצות לשירים ? אמנים ? תודה

זילבר2

New member
המלצות

אוקיי אז ככה..אם את רוצה פ'אנק אנרגטי ומהיר מלא שבירות אני ממליץ לך בכלי לבדוק את הלהקה Electro Deluxe לא כל השירים שלהם מאווווד מקפיצים ואנרגטים אבל הם מדהימים אבלל יש להם שיר שיתאים לך לדעתי...וקוראים לו "2004" וגם תבדקי את "mellow" (עידו תקן אותי אם אני טועה חח). אבל ככה סתם על הדרך אם בא לך גם קצת סקא אני גם בקיא בזה..וזאת אחלה מוזיקה.. תבדקי את.. Reel Big Fish - האגדיים ואם את עדיין לא מכירה אותם אז הם ישראליים והם מדהימים, Cuban B

זילבר2

New member
אופסי

כמובן שלא שמתי לב שזה בן..אז תפנה פשוט את ההודעה לגוף נקבה :) חחח סורי

parnar

New member
electro deluxe יותר ג'אז מאשר Fאנק

אתה רוצה משהו מהיר? ואם כבררררררררררררררררר e2l אז Point G תנסה את האלבום Enneri Blaka - Big Bang

CAB2

New member
הרבה יותר Fאנק מג'אז.

אבל הנגיעה העמוקה באסיד ג'אז גורמת להתלבטות. עם כל אווירת האסיד ג'אז שבשירים, הם קודם כל לא נוגעים בשום דרך אמיתית בג'אז (כמו שהסגנון אסיד ג'אז לא נוגע.), מעבר לזה- מתופף ג'אנגל בסיסט בעל גרוב שמן, קלידן פאנקי בטירוף וכלי נשיפה חריפים, יש בכלל ויכוח מה הסגנון?

CAB2

New member
לצערי ../images/Emo3.gif

אבל שם הם כבר דחפו מן המיותר לסגנון שהיה להם

dsol

New member
קיובן כמובן שאני מכיר ../images/Emo9.gif_../images/Emo189.gif

קשה שלא להכיר את ההרכב המדהים הזה... אני פוקד כמעט כל הופעה שלהם בחצי שנה האחרונה (ם בחורים שהם מגיעים אליהם...מישהו אמר "גרין פאב" בקיבוץ ניר עם ?) באמת ממליץ לכל מי שלא מכיר להגיע להופעה בבארבי בעוד שבועיים.. זו הופעה אחרונה
וחבל לפספס קצב שכזה... ואת Electro Deluxe אני מכיר
ממש טובים ואת Reel Big Fish אני אנסה ... תודה על ההמלצה

Funky Giraffe

New member
רוצה ברייקים?

לאחרונה נכנסתי לBreakestra הרכב חריף ושמישהו יעזור לי עם שם האלבום של TOWER OF POWER שמכיל את סול וויט א קאפיטל אס כי אני לא ממש זוכר - הכל רץ לי באמפי3... פנקו לו את זה כהמלצה, אני ממש אוהב את החרא הלבן הזה

dsol

New member
אמממ_../images/Emo189.gif

הסוול/היפ-הופ פחות עושה לי את זה.... אני יותר מחבב שירה (VOCAL?) איכותית אבל תודה על ההמלצות !

OFFRY1

New member
תשמע ל:MIDNIGHT STARR; SOS BAND;TENA MARIA;

זה הקלאסה: EVELYN KING; MIKI HOWARD ;WILL DOWNING CHUCK BROWN

OFFRY1

New member
שם אלבום: T-O-P 1993

כן , כך נקרא הלבום אין לו שם מיוחד! 1993 לא יפה לכנותם חרא- הם אייקונים, חרא זה האתר הזה שמזיין את המוח עם רוק!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Funky Giraffe

New member
חרא במובן של shit יא מעיק, לא בקטע רע

ושום אתר לא מזיין פה את המוח, זה בן אדם שמפרסם

CAB2

New member
טוב נלך על זה:

קודם כל פאנק המשלב סקא הנגיעה המעניינת היחידה שראיתי הייתה בדיסק In The Buzzbag של שני ההרכבים Brooklyn Funk Essentials, Laco Tayfa שיצרו ביחד דיסק מעניין מאוד מכיוון שנוגע במוזיקה טורקית אך מצד שני יש בו הרבה סקא בגישה הפאנקית יותר. מעבר לזה, לבקשה השניה, פאנק מהיר אני אחזור ואמליץ על Electro Deluxe בדיסק הראשון Stardown בו יש כמה קטעים שלטעמי באמת עומדים בול בתיאור שנתת, בכיוון הלא אינסטרומנטלי (או לא לגמרי) Tower Of Power בדיסק Tower of Power Live שווה לבדוק גם אם הסול הזה לא לטעמך ומרגיש ילדותי והכל, בסוף כשמקשיבים לדיסק מבינים שאי אפשר לא לאהוב את זה, איתם גם אמליץ על Maceo Parker בדיסקים School's In, Dial MACEO שהוא נוגע בפאנק היותר כושי ומקפיץ הרבה יותר בקטעים מסוימים. ד"א המלצה ישראלית קטנה שוב בעניין הפאנק המהיר אני חושב שהתפוחים גם יעשו את העבודה. ובעניין הזמר הלא סול ולא היפ הופי, שירה איכותית (לא שאפשר להגיד שסול זו לא שירה איכותית וספציפית לא הזמר של טאוור בעל היכולות הווקאליות המדהימות), אמליץ לך על Jamiroquai (דיסק ראשון והלאה), אבל האמת שקשה לכוון לזמר איכותי הרי בפאנק הגרוב חשוב כמעט יותר מכל דבר אחר כך שלהתעסק בשירת ברברה סטרייסנד לא תעזור לאווירה שמנסים ליצור, אך למרות זאת, גאונים כמו ג'מירו וStevie Wonder המלך חצו את הגבול הזה של שירת כושי קלאסית (ג'יימס בראון וכאלה) והאמת שלא עולות לא עוד המלצות שעדיין ישאירו את הפאנק מקפיץ, לא שסטיבי נוגע בקטעים הכי מהירים אבל, אתה יודע, נתת הרבה נושאים שסותרים אחד את השני הרי השירה האיכותית צריכה להיות מלאה ומעניינת ועד לאן אפשר להגיע בדרישה הזו כשאתה גם דורש קטע מהיר, כשהזמר בכלל לא נוגע בסול (שעוד היה יכול ליצור אווירה נוספת על הקטע המהיר), אז מצטער על החפירה מסביב, מקווה שתמצא משהו שתתחבר אליו.

למעלה