Fאנק ישראלי

FunkyGiraffe

New member
Fאנק ישראלי

מבוא קצרצר - לפניכם מאמר שכתבתי עכשיו שבא לסקר את כל מה שקורה וקרה במוזיקה הישראלית בתחום הFאנקי. אני מקווה שאצליח לתמצת את כל מה שקורה פה בז'אנר. עידו. ------------ מרסדס בנד ************ הרכב ירושלמי שקם ב1998. מנגנים Fאנק עם ריפים שמאוד מושפעים מRHCP והשפעות רוק בכלל, ואף ההרכב די דומה: בס [אריאל שרקובסקי], חשמלית [רונן כוכבי], תופים [אורי גת] וסולן [גל תורן - האיש והכריזמה]. בשנת 2004 הוציא אלבום בכורה ב"לבנטיני/הד-ארצי" שנושא את שם ההרכב. כיום ההרכב עובד על אלבום שני וקופץ בדיוק בימים אלה למספר הופעות ברחבי הארץ, תעקבו. המלצות : בואי ונביא לך ת'Fאנק, המרסדס, משנכנס אדר ********* הדג נחש ************** הרכב ירושלמי נוסף שקם ב1996. מנגנים Fאנק-היפהופ-ג'אזי עם הרבה כלי נשיפה וסאונד חד... אפשר לומר שהם קברו את הFאנקי שלהם עם צאת אלבומם האחרון, למעט הטראק האינסטרומנטלי שהוא הקטע האינסטרומנטלי הכי טוב ששמעתי בחיים שלי לטעמי למרות שהוא נורא קצר. ממש בית-ספר לגרוב. בימים אלה מופיעים ברחבי הארץ במסגרת הסיבוב "חורף מקומי" ועובדים על אלבום רביעי. פטיפונים וראפ - DJ גיא מר, ראפ - שאנן סטריט, סקסופונים וחליל - שלומי אלון, טרומבון - יאיר סלוצקי, חצוצרה - מתן גוב-ארי, חשמלית - אמיר בן עמי, בס - יאיא כהן אהרונוב, תופים - אטרף משה אסרף, קלידים - דודוש קלמס המלצות : לא מוותר, שלום סלאם פיס, הווליום עולה, לזוז, יציב,קמתי ********* גרי אקשטיין ************* נולד ברחובות, 1948. מנגן Fאנק-רוק-ג'אז-פיוז'ן, סולן וגיטריסט, שכותב שירים מאוד מחאתיים, שעבד עם מיטב המוזיקאים הישראלים. ממליץ על האלבום "לא לשידור" הדורבנים **************** הוקמה ב1999. מנגנים Fאנק-רוק קליל וכייפי לאוזניים, ופה ושם גם בלדות. איתי גלוסקא - סולן, גיא מזיג - גיטרה, עידו אופק - גיטרה, אייל מזיג - בס, רון אלמוג - תופים, יוסי חסון - מחשב, אורי ויינשטוק - קלידים המלצות - לבדוק לך ת'מנוע, שוב הדיסקו כאן, יצאנו לרקוד Fאנק הפועלים ************ הרכב שהוקם ב2002, מנגן Fאנק עם הרבה ג'אז, סול ורגאיי. תענוג לאוזניים. איתמר בורכוב - חצוצרה, אילן סמילן - גיטרה, דניאל זונדינר - סקסופון, מקס ונטר - קונטרבס, אורי גנינצל - פסנתר חשמלי, אסף סמילן - קונגוס ופרקשנים, יונתן רוזן - תופים. ממליץ על - Fa du ha, stitts, song 4 fela שייקל'ה ************ הרכב Fאנק-רוק נחמד. רועי מעג'מה מירון - סולן, ברק רוקנשטיין - גיטרות, שי חמני - בס, אודי אור חיים - תופים ממליץ על - ככה אני, מרגיע, הגיע הזמן Fאנקנשטיין ************ הרכב Fאנק-ג'אז די וותיק, עם סולן שמתעקש לשיר באנגלית ולדבר בשפה הנ"ל למשך כל ההופעה, אבל הוא אחד ההרכבים שאני מאוד אוהב. בקרוב האלבום.. המורה שלי תפס אותם באמצע הקלטות בצוללת הצהובה השבוע וזה נשמע מאוד מבטיח לפי מה שהוא אמר... כל הופעה מסיבה! ספי ציזלינג - חצוצרה, יאיר סלוצקי - טרומבון, שלומי אלון - סקסופונים, תמיר ברזילי - תופים, אלרן דקל - שירה, שחם אוחנה - בס, אלון פרימן - קלידים, עילאי בוטנר - חשמלית. המלצות - Come & join me, Funky Mission, W.G.T.A, Night club הגרובטרון ********************* שמעתי רק שיר אחד שלהם והבנתי שהם מחדשים שירי א"י בביצועים גרוביים Fאנקים ג'אזיים, והייתי בהופעה שלהם בבארבי כ"ס ומאוד נהנתי. ממליץ על - כשאת אומרת לא קולולוש **************** נוסדו ב2003, ירושלים. מנגנים Fאנק ג'אזי היפהופי ט-עים לאוזן חברי הלהקה - יובל גרשטיין, אריק לוי, Rebel Sun , דוד חכם, יוגב שטרית , אורי וינוקור. הבנתי שבימים אלה הם מקליטים אלבום. כדאי למאוד לתפוס הופעה, ממליץ בחום. ממליץ על.... - Conception, Some place , thirteen וזהו בערך. אני מאוד מקווה שלא שכחתי אף אחד.

Kaplan3

New member
אחלה מאמר!../images/Emo45.gif

רק שכחת את "התפוחים" אבל בקטנה..

דוויק

New member
כמה עדכונים!

התפוחים - הרכב ג'אז Fאנק המונה את: ירון אוזנה – טרומבון, שי רן – קונטרה בס, יוני הלוי – תופים, נועם דורמבוס – סקסופון, אולג ניימן – סקסופון, ירון סמיט – סקסופון, DJ Schoolmaster, DJ Todres, ארתור קרוסנבייב – חצוצרה. ההרכב הוקם לפני כשנתיים על ידי הצמד רדיו-טריפ כגלגול ואיחוד מאוחר של ההרכבים "הדחלילים" ורדיוטריפ. ההרכב הוציא לפני כשנה וחצי את אלבומו הראשון "מיץ" ושוקד בימים אלו על האלבום השני. קולולוש - מוציאים שבוע הבא את אלבומם הראשון.

FunkyGiraffe

New member
תוספות

פורטרט ************* הוקמה ב1989. רון רוזנפלד - כלי הקשה,זמר, נושי פז - תופים, יוסי עזר - בס, אלי ניסן - גיטרה,זמר, ערן שרון - קלידים, ליאור בלכר - חצוצרה, אמיר פרי - חצוצרה ניגנו Fאנק עם נגיעות של רוק וג'אז... אפשר להגיד שהם הראשונים בארץ שעשו את הז'אנר הזה... תקנו אותי אם לא. אה ותודה לדוויק שהוסיף את התפוחים. תשמעו, אולי אי אפשר להגיד שדורי בן זאב יוצר הרבה שירי Fאנק, אבל "ואתם רוקדים" הוא סוג של קלאסיקה בFאנק בעברית לדעתי.

FunkyGiraffe

New member
ולדעתי צריך להשמיד אותך מהעולם

אם אתה חבר שלי, תזדהה כבר ותגיד מי אתה חלאס לעקוב אחריי לכל מקום אולי תפתור לי את הבעיות במתמטיקה במקומי ?

דוויק

New member
אולי זה רק אלארם ואורי..

אבל הם המליצו לי על יזהר כהן כאמן Fאנק ישראלי... היש דברים בגו'?

FunkyGiraffe

New member
אייח שכחתי :|

דווקא צ'קלקה אני מאוד מחבב... אבל אני משוחד את מצ'ומרה אף פעם לא שמעתי.. לא יכול לכתוב עליהם

yanivpoho

New member
שאלה ..

איך אפשר להשיג חומרים של גרי אקשטיין, Fאנק הפועלים, שייקלה ושל התפוחים תודה מראש ואם הלהקות האלה כבר הוציאו אז בבקשה תגידו לי את השם כך שאני אוכל לקנות על הלהקות האחרות לא שאלתי כי פשוט יש לי כבר שירים שלהם.

דוויק

New member
הרוב בחנויות

לגרי אקשטיין יצא אוסף שאישית אני חומד אותו כבר זמן רב. התפוחים (לאלבום קוראים מיץ) ניתן למצוא בעיקר בצליל (שם אני קניתי) או דרך הלהקה ישירות. שייקלה ו-Fאנק הפועלים עדיין לא הקליטו אלבום, אבל באתר של שייקלה יש שירים. דוויק

Kaplan3

New member
הנה קצת מידע על מצ'ומרה:

להקת מצ'ומרה החלה את דרכה בשנת 2000 בבאר שבע. תחילה הופיעה בדרום ובהמשך במועדונים ופסטיבלים בכל הארץ כשהצטרפו להרכב נגנים מערד, חולון, רמת השרון ותל אביב. דרך שילוב של Fאנק קצבי עם רוק מלודי, יוצרת מצ'ומרה סאונד חדש ומרענן שטרם נשמע בסצנת המוסיקה הישראלית. הרכב הלהקה השתנה וגדל לאורך השנים וכיום מונה שבעה נגנים. חברי ההרכב הם: דודו חמד - גיטרה ושירה יוסי שטרית - קלידים ושירה אור שמש - בס טל כהן - תופים מעין ספירר - סקסופון אלט איתי וייסמן - סקסופון טנור חנן גפטר - חצוצרה (נלקח מאתר הרשמי של הלהקה)

למעלה