eyesight to the blind

eyesight to the blind

רק רציתי לשאול אם השיר הנ"ל מtommy הוא במקור של המי או של ביבי קינג? כי שמעתי גירסה שלו (קינג) והיא אמנם מ71 וטומי מ69 אבל באמת השיר הזה לא קשור מבחינת הסיפור לאלבום טומי.. אז תודה מראש

hells bells

New member
טומי האומלל היה חירש אילם ועיוור

אז אולי השיר דווקא כן קצת מתאים? כאילו דאאאא?

hells bells

New member
שירה!אני חייב לשאול אותך משהו אישי.

מדוע מופיעה תמונה של הרוצח המתועב הזה בכרטיס האישי שלך? את רוצה להגיד לי שאת מזדהה עם טיפוסים מסוגו? זה מודל ההערצה שלך? אני מאד מקווה בשבילך שלא כך הוא.

sceptic

New member
אתה יודע איך זה

לפעמים הרצון להיות ייחודיים גורם לאנשים להיות מטומטמים. וזה לא רק שירה, זה גם אלפי מעריצים של מנסון בעבר, וגם בהווה.
np - Barclay James Harvest - Once Again - 05 - Mocking Bird (מישהו מכיר? להקת פרוג מעולה)

../images/Emo4.gif

לא. פשוט אהבתי את התמונה הזאת. זה הכל. אני לא מעריצה של מנסון ולא מזדהה איתו, פשוט אוהבת את התמונה כי רואים את השגעון בעיניים שלו. דוגמה לצילום שמעביר רגש. עוד דבר שאני אוהבת. ומטומטם, סקפטיק, הוא מי שמסיק מסקנות פזיזות ולא נכונות על אנשים בלי להכיר אותם. סליחה שהפרעתי לכם באמת. זה לא יקרה שוב, מבטיחה.

הי

קודם כל ברוכה הבאה, וסליחה שלא שמתי לב כל כך מה הלך בשרשור הזה, בשם כולם אני מתנצל אם נעלבת, וקורא לכולם שוב להזהר בלשונם.

niraf

New member
אם תחשבו על זה

טומי לא הפך לחירש אילם ועיוור, אלא בעצם לאוטיסט... הוא איבד קשר עם הסביבה. בגלל שבכל מקרה הוא יכול היה לראות... הוא מסתכל במראה כל הזמן... וזה גם לא הגיוני.. טוב ברור כל הסרט לא הגיוני... אבל בעצם... הבנתם...

hells bells

New member
סליחה???????

מה קדם למה היה לתרנגולת או להפך? במקרה שלנו בפירוש הפסקול קדם לסרט,והסרט מה לעשות הוא בסך הכל פרשנות דומה למקור. אם תעקוב אחרי מילות השיר אז בפירוש תגלה שטומי deff dumb and blind

מי שמכיר את הסרט, או האלבום

יודע שטומי יכל לראות, ולשמוע, הוא פשוט התנתק, התופעה הזו הייתה קרויה פעם נוירוזה והיום מקושרת לחרדה, זה לא אוטיזם ולא עיוורון חרשות או אילמות, כל אלו הן תופעות ביאולוגיות, אבל ההסבר הזה לא ממש משנה משהו לגבי העלילה. אגב, הסרט אכן לא משהו, אולי זאת הבעיה כשהאומנות הכי מופשטת (מוסיקה) מקבלת עיבוד של האומנות הכי מוחשית (קולנוע)

אתם יודעים מה אם כבר...

מה דעתכם על עיבוד של אלבומים לסרטים?, זה טוב זה רע?, זה מוסיף או גורע?. כתבו פה כמה חברה על ההשפעה העצומה שהיתה לסרט "החומה" עליהם, כמו שצינתי כבר, גם אני, בתור איש צעיר עברתי חוויה דומה, הסרט החומה, הוא מעין הסבר ויזואלי לאלבום שבמקומות רבים נשאר פתוח ומאפשר לדמיון של המאזין להשלים פרטים, היום מרבית מאזיני האלבום משלימים את הפרטים בעזרת ההמחשה של הסרט, ובכך מונעים מעצמם פרשנויות רבות נוספות. גם ב"טומי", הסרט פותר כמה חסרים בעלילת האלבום (למשל אנחנו יודעים רק מהסרט מדוע טומי הפך לאילם חרש עיוור), וגם ממחיש מספר דברים שאולי עדיף היה להשאיר לדמיון, טומי שאני דימינתי למשל, היה הרבה פחות יפה מדולטרי, מלכת האסיד ממש לא נראתה כמו טינה טרנר, מאידך הדוד ארני היה בדיוק כמו שדימינתי אותו
. מחד, ויזואליזציה של אלבום, או שיר (באמצעות קליפ) מאפשרת ליוצר להסביר מה הוא רצה להגיד, מאידך, הוא מונעת מהמאזין, את האפשרות לתת לדמיון שלו להשלים חסרים, או פתרונות משל עצמו לעלילה, אני מאזין למוסיקה בדיוק בגלל שהיא מאפשר לדמיון לרוץ חופשי עם קווי הסיפור הכללי, ולכן אני לא כ"כ בעד סרטים לפי אלבומים או קליפים לפי שירים, מה דעתכם?

דווקא אני מאוד אהבתי את טומי!

ראיתי את הסרט לפניי ששמעתי את האלבום, למרות שהזהירו אותי לא לעשות את זה.... ודווקא הסרט גרם לי להתעניין ב- The Who, שלפניי כן לא ממש ניסיתי לשמוע אותם. ובאופן כללי, אני חושבת שעיבוד אלבומים לסרטים יכול מאוד להוסיף. גם אהבתי את "החומה"!

קיר קמט

New member
עיבודים יכולים להיות מצויינים

כל עוד לא עושים מהם הפקה של בית ספר תיכון ומופת לחפיפניקיות כמו שעשו לטומי.

LadyG

New member
בגדול...אני תמיד מעדיפה

לתת לדמיון לרוץ חופשי. טומי היה מפח נפש לא קטן ולי באופן אישי רק קילקל. העיבודים בסרט לא הגיעו לרמת המקור ובדמיון שלי השלמתי את הפרטים החסרים בעלילה בצורה אחרת. סרט שנעשה לפי ספר טוב, בדרך כלל גורע ואינו מוסיף, ככה אני מרגישה גם כלפי עיבוד אלבומים לסרטים. מוסיקה ודמיון הולכים היטב ביחד. למה לקלקל?

avi real

New member
עיבוד אלבומים לסרטים....

יש אלבומים (כמו החומה שכתבתי על הסרט והאלבום) שהסרט מאוד עוזר אחרת מאוד קשה להבין מה רוצה האומן לספר לנו אני בלי הסרט לא הייתי מבין לגמרי או בכלל את החומה במקרה של טומי לא ראיתי את הסרט מודה אבל בלי לראות את הסרט קשה לי לראות איך מעבדים את האלבום הזה לסרט רציני וארוך וממה שהבנתי זה באמת יצא לא משהו הסרט חוץ מזה אני חושב שבמקרה של טומי אפשר להבין את העלילה גם בלי סרט ואת החלקים החסרים ( כמו למה טומי עיירו חירש אילם) אפשר למלא מראש ומפרשנות אישית

Nir of GondoliN

New member
אני זן נדיר. הכרתי את פינק פלויד

דרך הסרט. זה העה בגיל שמונה ככה שמילא לא הבנתי יותר מדי 6 שנים מאוחר מדי שוב ראיתי את הסרט והכרתי מחדש את פינק פלויד וקניתי את הדיסק רק אחר כך למרות זאת איכשהו היה אצלי כמה השערות לגבי כוונת ווטרס במילותיו. אולי מפני שהסרט גם לא חד משמעי ויש דרכים רבות לפרשן אותו, מה גם שיש שם קטעים מצויירים שזה פחות מוחשי מסרט אמיתי

great one

New member
ברצועה השנייה באלבום

בשיר 1921 מופיעים המשפטים : you didn´t hear it, you didn´t see it, you won´t say nothing to no one,ever in your life בעצם ממשפטים אלו אתה יכול להבין איך הוא הפך לחירש עיוור ואילם.

1921

נכון, השיר אומר: you didn´t hear it, you didn´t see it, you won´t say nothing to no one,ever in your life אלא מה, השיר לא אומר, מה טומי לא היה לראות לשמוע, או על מה אסור לו לדבר, רק בסרט רואים את זה, ושוב אפשר לראות את הבעיתיות של הקולנוע, הוא מגיש על כפית את מה שהדמיון משלים באלבום.

ואגב התשובה לשאלה היא

מעבר לזה שהשיר כן קשור הייטב לאלבום, ועל כן הוא שם, זה אכן קאבר, לא של BB היקר, אבל בכ"ז קאבר מדובר בשיר ישן מאוד של מוז אליסון וסוני ב וויליאמס, ש the who ביצועו בדיוק כמו רבים וטובים אחרים. אגב באלבום ההופעה של טומי, טאושאנד הלחין את השיר מחדש.

למעלה