expo world 2010 shanghai

expo world 2010 shanghai

חברים חובה לבקר כאן! זה המקום לראות את העוצמה של סין פשוט לא יאומן מה שהם בנו הכניסה לאתר מאוד מהירה בלי תורות כרטיסים עדיף לקנות מראש לא חסר איפה לקנות בעיר יש המון חנויות של האקספו תתכוננו ללכת הרבההה ברגל כי זה ממש ענקקק לא מספיק יום אחד אני בטוח אני הייתי יום שלם וממש בקושי הספקתי לראות משהו להכנס לביתנים של מדינות מפורסמות זה לא קל יש תורות מטורפים יש תחבורה פנימית מעולה שווה לראות ביתנים של ישראל כמובן הם ממש השקיעו אהבתי! (אם אתם ישראלים תנסו להכנס מאחורה בלי כל התור כי לישראל יש תור ענק) מכסיקו. הודו.טיוואן. יפן. יפים מאוד לארה"ב סין והרבה מאירופה רק אם יש לכם כח להמתין שלוש שעות תצליחו להכנס המקום פשוט מדליק.

אMור

New member
וואלה, אני מגיע

רק בשביל התורות. אולי תהיה רציני ותספר איזו חוויה או שתיים... תמונות.. משהו. השקעת בטקסט ריק מתוכן. חבל...

xfwind

New member
נקווה שבסוף תקופת התערוכה יהיה יותר רגוע....

bizhar

New member
בעיני - אכזבה

לא רוצה לקלקל לאף אחד אבל אני התאכזבתי מאוד. דווקא המסר הישראלי (סרט בן 8 דקות) ממוקד וחזק והכי חשוב המיקום מעולה. התור הארוך ביותר הוא בביתן של סין ולמרות שבאתי בקבוצה זה לקח כ 3 שעות עד שנכנסתי. איפה עוד הספקתי? לא הרבה. דנמרק, גרמניה, קנדה, מקסיקו, קובה (לא הרבה יותר מכמה סיגרים ושלוש תמונות. המקום שומם עד כדי כך שאפשר להיכנס גם מהיציאה ואם זה היה עוזר, היו מוכנים לפרוץ עבור מי שמוכן לבקר שם דלת נוספת..) על ונצואלה הסמוכה דילגתי כדי לא לתת נחת לצ'אבס, את צ'ילה אהבתי.אחלה יין וזמרת ברים, אחד המקומות השווים למנוחה. איפה האכזבה? שום הפתעה, שום דבר שלא ראינו מאה פעם בכל תערוכה. מסרים לא ברורים ותחושה של החמצה. העיצוב מרשים מאוד, בעיקר מבחוץ והפרויקט הענק בכללותו באמת מרשים אבל הפסקתי להתפעל כבר מזמן מכושר הבנייה של הסינים. אפשר לראות את זה אול-אובר צ'יינה והעצמה הסינית שניכרת בכל מחוז ועיר מרשימה הרבה יותר ממה שרואים בתערוכה. רק צריך לנסוע בשולי הערים ולחזות בבניינים שצומחים ממש מול העיניים. לרגע עוצמים עין וברגע שלאחר מכן כבר לא מכירים את הסביבה. שכונות שלמות, גנים ויערות, הכל נבנה ומוקם בהרף עין על חורבות כפרים שלמים (אל דאגה, אני דווקא מתרשם שלחלק מחקלאים זו הזדמנות לזכות בדירה,אבל יש להם ברירה?). שורה תחתונה? תלכו אם אתם בסביבה. קחו תרמיל עם מים, פרי וסנדביצ'ים. אפשר גם ספר לאנטיפתים שבינינו:) לא הייתי משנה מסלול טיול בשביל זה, בוודאי לא למי שבא בפעם הראשונה לסין ובוודאי שבוודאי לא להגיע לסין במיוחד בשביל זה.

renjintso

New member
מעניין

אני דווקא לא התאכזבתי. אולי כי ציפיתי שזה יהיה נורא והתבאסתי מהצורך להגיע לשם. יצא שאפילו הופתעתי קצת לטובה. מהביתן הישראלי לא התלהבתי בכלל, וגם המסר שלו מוגבל ועייף בעיני. יש כמה ביתנים שפשוט נראים נהדר מבחוץ והטיול באתר זה הקטע הנחמד. מבפנים, כמעט בכולם יש סרטוני פרופגנדה ממשלתיים בצורה כזו או אחרת. חלק עשויים יותר טוב, חלק פחות, אף אחד הוא לא חוויית חובה. מסכימה עם השורה התחתונה.

bizhar

New member
אז זה העניין

לא ידעתי למה לצפות כי לא הייתי אף פעם באקספו אבל ציפיתי למשהו גדול באמת. מסכים שנחמד להסתובב בין הביתנים, במיוחד עכשיו. את התור בביתן הסיני העברתי בנעימים עם שני מדענים מנאסא. האחד הודי והשני פקיסטני. שניהם בפנסיה. אחד מהם טען שהוא הוא זה שהתריע על הסכנה של נפילת הלבנים הקרמיות מהמעבורת קולומביה. לשאלתי איך עלה על הסכנה, ענה שזה קורה כל הזמן.. טוב, אמרתי. עכשיו זה בטח כבר לא יקרה שוב. הוא אפילו לא חייך ואמר שהלבנים ממשיכות ליפול. כנראה שהם משתמשים בטייח במקום הלא נכון. לחצתי את ידו בחום והצטלמנו יחד. אם זה הוא או לא זה לא חשוב. השתיים האחרות שעזרו לי להעביר את הזמן בנעימים הן שתי מדריכות שסופחו לקבוצה על מנת ללמוד את רזי ההמתנה בתור. שנגחאנזיות טיפוסיות (די דומה לשנקינאיות לא?:) אני לא בטוח שהפעילות השוקקת תימשך לאורך זמן של יותר מכמה שבועות ואם הרחוב יתרוקן, זה יהיה די משעמם להסתובב שם.

פנומן 72

New member
אין כמו להמתין בתור 3 שעות

חוויה מדהימה כמעט כמו להמתין 4 שעות בקונקשן בטורקיה

קלריסה12

New member
בסופי שבוע זה גם 160

המחיר עולה למאתיים בימים "מיוחדים" כלומר - אחד במאי, אחד באוקטובר (שהוא גם יום הביתן הסיני ומומלץ ביותר להמנע) וסגירת התערוכה בסוף אוקטובר. הכי נוח לקנות את הכרטיס בסניפי בנק הדואר, אבל יש עוד הרבה מקומות חוץ מזה. שימו לב שאם אתם קונים כרטיס בכניסה הוא תקף לאותו יום בלבד (מלבד ה-3 וה-7 כניסות). לדעתי היה שווה גם הביתן הערב-סעודי והפיני, מבין הביתנים היחידים שאיכשהו הצדיקו את התור. אני ומסכימה עם הנאמר מעלי - רובם ביתנים יפים מבחוץ ומלאי פרופגנדה מבפנים. מה שהיה באמת חסר, לדעתי, הם חידושי טכנולוגיה שעדיין לא נראו בשוק. גם הישראלים הציגו דברים שעובדים כבר כמה שנים ולא דברים חדשים.

renjintso

New member
יש לי שאלה אלייך

למה באתר כותבים בייג'ין ושנחאי ולא בייג'ינג ושנגחאי (או שאנגחאי)? מעניין, אני דווקא לא התלהבתי בכלל מהביתן הפיני (מבפנים. בחוץ הוא יפה מאד) ובטח שלא מהסעודי. התצוגה של איחוד האמירויות הייתה הרבה יותר מוצלחת בעיני, עם טכנולוגיה פחות מרהיבה אבל הרבה יותר חיבור רגשי. נאקספו הזה מעורר הרבה ויכוחים...

bizhar

New member
אין שום ויכוחים. אני צודק ודי.

לגבי הגיית השמות, למה מצפים מכתב שמסכם כמה דברים שקרא באינטרנט? ומה הפלא שאחר כך מתאכזבים?

bizhar

New member
אני מתנצל. הכתבת היתה באקספו והתרשמה אחרת

עכשיו אני הולך לקורא עד הסוף ולא לקפוץ בראש.

קלריסה12

New member
תעתיק

באופן עקרוני אנחנו משתמשים בשיטת התעתיק של האוניברסיטה העברית, מלבד שלוש ערים: בייג'ין, שנחאי וחרבין. בחרנו לכתוב את השמות ככה מפני ששמענו ישראלים רבים שאומרים בייג'ינ-ג (עם ג' מודגש) או שאנגחאי (אותו סיפור - שאנגגחאי), מה שנשמע מוזר ולא לעניין. התעתיק שבחרנו נחשב "עממי" יותר, והוא יותר קרוב למה שזה אמור להשמע... בקשר לביתנים - אני מניחה שזה עניין של טעם
בפיני אהבתי מאוד את האולם המרכזי, ואת המסדרון שעולה למעלה. דווקא מהאמירויות לא התלהבתי. האולם השני, עם תושבי האמירויות המדברים היה קצת קקופוני בשבילי ורוב המבקרים לא ממש הבינו מה קורה סביבם. הסרט השני היה חמוד מאוד. הסעודי - אני חושבת שהחוויה של הנסיעה בתוך הסרטים. שוב, אני מסכימה איתך שזה בעיקר פרופגנדה ובסך הכל נראה לי שהרבה יותר נחמד להסתובב בחוץ
את עדיין בשנחאי?

xfwind

New member
../images/Emo41.gifאגב שנחאי ואקספו:../images/Emo41.gif

העיר קיבלה ניעור אסתטתי וושיעורי התנהגות בפומבי (לא לירוק, לעשן ולצאת עם פיג'מות לרחוב) והתמלאה בשומרי חוק.
שוטרי השכונות דואגים לחלוקת חבילות כרטיסים+נסיעות ועוד לתושבים
. (יתכן ומוגבל לתושבי שכונות מסויימות). אז כנראה שלא כל סיני שאתם רואים שם קנה את הכרטיסים מכספו...

למעלה