Experimental laws?

Etnozam

New member
זה הכל כמקשה שהופך להיות בעייה

את מדברת על שכונה... איזור... אז יש כמה חנויות עם שלט בעברית, והמקומיים בין עצמם מדברים עברית. הם מדברים גם אנגלית כשנדרש לא כך?
תהיי בטוחה שזה לא מורגש אפילו.

כאן מדברים איתך בסדר גודל לאומי \ יבשתי. בכל עיר, בכל איזור. ברמה כזאת שאי אפשר שלא להבחין שמתרחש שינוי אגרסיבי שגוזל מהמקומיים את ערכי הזהות והשייכות הטבעית שלהם למקום.
אף אחד לא מעניין אותו שבמזרח ירושליים הכל כתוב בערבית כי מן הסתם רק ערבים חיים שם. אבל מה היית אומרת אם בכל רחוב בתל אביב יתחילו לצוץ חנויות עם שילוט בערבית?
בנתניה, בת ים, חולון, ראשון, אשדוד.. לא שכונה, מרכזים שלמים שהופכים להיות מעורבים ברמה כזאת שהאווירה שמגדירה את ישראל כישראל (או לצורך העניין את הולנד כהולנד) הולכת ונעלמת, והתחושה הכללית הופכת להיות כזאת של חיים במקום אחר שלא משקף את הזהות שלך. קחי לדוגמא את העיר רמלה, בכל פעם שהייתי נוסע לשם לבקר את אבי התחושה היא שאני לא נמצא בישראל.. אולי בשטחים. ההתנהגות, הכיתוב, השילוט, הנוף, הלכלוך.. הכל ערבי.

שלט בערבית בשכונה שבא מרבית התושבים הם ערביים לא אומר כלום. שלט בערבית במרכז שבו האוכלוסיה מעורבת ואפילו ברמה כזאת שהרוב עדיין אינו דובר או קורא ערבית, אומר בעצם "החנות הזאת לא נוגעת אליכם וכנראה אין לכם מה לחפש כאן". האם זה מעיד על רצון להשתלב או לגוון את התרבות המקומית?

אין בעייה עם מנהגים. אני חושב שההולנדים עשו עבודה טובה מאד בלקבל את מנהגיהם של הזרים, אך האם הזרים מקבלים את מנהגיהם של ההולנדים? או שטוב להם להמשיך ולהדגיש את עובדת היותם זרים.

יחודיות היא אשלייה. כל אדם הוא אינדבידואל כחלק מחברה אינדבידואלית בעלת ערכים מסויימים. וכמו שהרצון של כל אדם הוא לשמר את האינדבידואליות שלו כך גם רצון החברה לשמר את האינדבידואליות שלה. וכמו שכבר ציינתי, אותם ערכים אינדבידואלים של אותה חברה הם בעצם אילו שיוצרים את הסיבה מלכתחילה שאדם כיחיד בוחר או שכן או שלא להיות חלק ממנה.
אנדבידואליות אומר תתלבש איך שבא לך, תראה איך שבא לך ותעשה את כל הדברים שמשפיעים אך ורק עליך איך שבא לך. אך כשהרצון לאינדבידואליות של אחד דורס באופן בוטה את הרצון לאינדבידואליות של אחר או את רצון שימור האינדבידואליות של אחר, האנדבידואליות הופכת לאנומליה. והמערכת החברתית לא סובלת אנומליות מכיוון שהגדרותיהן באות בעצם לשלול את החברה מזכותה לשמר את האינדבידואליות שלה.

איבוד כל שמץ?
רחוק מזה בעליל!
הגבלה הגיונית מתוך רצון לשימור עצמי ושמירה על האינדבידואליות שגורמת לך להרגיש בהולנד כמו בהולנד, ולא כמו בטורקיה למשל, היא לגיטימית ואפילו הכרחית לחלוטין. לפעמים גם במחיר של שלילת אספקטים יחודיים מהאינדבידואל. החברה כישות כללית קודמת לאדם כפרט, כי בלעדיה האדם כפרט כלל אינו מוגדר כקיים!
ושוב, הם בחרו לבוא לחיות כאן, כמו שבאותה מידה יכלו לבחור ללכת לחיות באירן. אז למה הולנד כן ואירן לא? מה רע באירן? מה טוב בהולנד?
אולי כי האינדבידואליות-יחודיות של הולנד כמו שהיא טובה יותר מזאת של אירן.

Etnozam

New member
סליחה שרשמתי בלשון נקבה...

האמור כמובן פונה לשני המינים :)

orez17

New member

Row123

New member
גולדרס גרין

גולדרס גרין היא ישראל /ירושלים הקטנה וכך היתה תמיד לא רק לפני 10 שנים. הייתי שם בפעם הראשונה בשנת 1987 וזה היה ככה בטח גם 50 שנה לפני

Free Smile

New member
איפה ההודעה הראשית ואיפה אתם

נקודה מעניינת שיצא לי לחשוב עליה עקב הדברים פה
זה האינדיבידואליזם מול הקולקטיביזם. אנחנו מדברים על אינדיבידואליות כאילו זו ברירת מחדל אנושית ולא מילה שמייצגת תוצר חברתי של חברה אחת במגוון החברות האנושיות.
מנקודת מבט של ברירת המחדל של חברה זו ,זה נראה פשוט לשפוט התנהגויות אחרות כלא שוות ולא ראויות או להאשים נורמות כמנוגדות לזכויות נשים... שזה גם כמובן נתון לדיון הן מה זה זכויות נשים (הזכות להזדיין עבור משכורת) או האם באמת נפגעות הזכויות הללו (האם לצורת לבוש יש אמירה כלשהי על זכויות).

איך מתלבשים זה פחות חשוב בעיניי. אולי כי אני לא יודע איך להתלבש אך באמת בסקירה חברתית זה נראה לי סממן שלא מעיד על רמה של אדם. לצורך העניין העובדה שרוב גדול של בני החברה לובש ג'ינס זה לא בגלל שיש לזה משמעות מובהקת אלא פשוט כי זה מה שנבחר מחמת חוסר חשיבה על משהו טוב יותר ומתוך הסכמה יחסית כנועה לאופנות מפוברקות (הרי זה בגד עבודה עמיד של איכרים).
בכל מקרה, זה יהיה לשפוט אותם כלא אינדיבידואלים לפי מה שהחברה שהמציאה את המושג אינדיבידואל מגדירה ככזה.
האבסורד הוא שאם הם בוחרים או נשארים מחוסר בחירה אחרת בחברה שלהם, הרי הם עושים זאת מתוך סטייל שלהם, מי אנחנו שנגדיר זאת כפגם? אם נעלה את רמת האינדיבידואליזם לחברות ולא לפרטים בחברה אז עלינו להניח לחברה שלהם להיות האינדיבידואל
מה שבתכלס קורה
זה שיש אינדיבידואלים
או במקרה הזה - טיפוסי חברות
שוואלאק נמאס לנו מהנטיות החוזרות ונשנות שלהם

כך שסובלנות זה לא הכל כשזה נתקל בשימור אופי תרבותי מסתבר

מה שכן
לא ידוע לי מספיק רקע על המהגרים פה אני באמת לא יודע מה קרה שמתישהו פתאום כולם באו ומה המעמד שלהם בדיוק והמחויבויות שלהם

Etnozam

New member
סופ"ש הבא נפגש לקפה!

אני יסביר לך הכל בבירור חחחחח

לא סתם, רק קפה. אולי גם מאפה.

Etnozam

New member
אתה תמיד מדבר נטו במישור הפילוסופי

יותר מידי לולאות לוגיות חח

אינדבידואליות היא אכן תוצר של קולקטיב מסויים. פרי המצאתה של חברה כזאת או אחרת מתוך מגוון החברות האנושיות.

כששואלים מה הן זכויות נשים צריך לעיין בערך "זכות". לצורך העניין, אישה מוסלמית יכולה להתלבש איך שבא לה, אך רצוי מאד ש"תבחר" לכסות את כל כולה בשמיכות. ומדוע? מכיוון שההגדרה המקורית לצורך הזה של האשה להתכסות כולה נובעת מהעובדה שאם לא תעשה כך גופה החשוף עלול לגרות כל מיני עוברים ושבים וכתוצאה מכך יאנסו אותה וכדומה.
כאן נשאלת השאלה האם האקט הזה של להתכסות כולך נובע מתוך בחירה או כפייה, והאם הוא מוגדר כפוגע בזכותה של האשה להראות איך שבא לה.
וכאשר אתה מציב "זכות" מוסלמית כזאת, אל מול הגדרות מערביות, תשקול עובדות נגזרות, כגון העובדה שללא שום קשר להיותה מכוסה או לא, אם ובמידה אכן תאנס, זאת תהיה אשמתה בלבד.
לכן ברור שדבר כזה הוא פגיעה מובהקת בזכויות נשים על פי כל הגדרה של זכויות נשים, כי ללא שום קשר להשלכות עתידיות שכך או כך יהיו אשמתה, עדיין היא מחוייבת לכסות את עצמה. טענה נוספת שמחזקת את העניין היא אמירה שנובעת מתרבות פטריארכלית גרידה, שעצם האקט של להתכסות כולך לא נועד להגן על האישה בכלל, אם כי על הגבר.

להבדיל, אישה שמתוך בחירה בשל אילוצי החיים ולא אילוצים של בני אדם אחרים, בוחרת להזדיין בשביל כסף, זאת זכותה.

גם אם תעלה את מושג האינדבידואליזם מפרטים לחברות כישויות בפני עצמן, עדיין תתקל באותה בעייה. גם חברות בעצמם יוצרות רב חברות אשר מורכבות מתתי חברות שונים. החברה ההולנדית מורכבת גם היא מתתי חברות שונים. וכאשר תת חברה אחת (החברה המוסלמית) שרצונה לשמור על האינדבידואליות שלה, בעצם זה דורסת תתי חברות אחרות שגם להם עניין בשימור היחודיות שלהן בתוך הרב חברה, זכותה של הרב חברה ככלל לנקוט בצעדים שיגזלו אופנים מסויימים מהתת חברה (כיחיד) למען תתי חברות אחרות (כרבים).

זהו, סיימתי להיום

למעלה