expending DHCP scope

• פותח הנושא tul1
  • פורסם בתאריך

tul1

New member
expending DHCP scope

Hi All, I got email with the folowing 3 options, which suppose to resolve our DHCP scope problem: 1. Tidy up fix IP address devcices and put more in the DHCP pool 2. using router to separate level from level two. 3. using switch to build up VLAN I have tommorow meeting - and honestly I have problem to understand what is it all about (I am a real beginer). c Can you pls help me and let me know what are the options here - what do they mean to - what the options are involve. You can write in hebrew - I don\t have here the keyboard. Thanks very Much, TAL

H N 1

New member
המשמעות היא:

1 - לעשות סדר באביזרים (מדפסות. מחשבים וכו') שיש להם כתובת קבועה כדי לאפשר יותר כתובות ב DHCP 2 - להשתמש בנתב כדי להפריד בין חלקי הרשת וככה לאפשר יותר כתובות 3 - כמו 2 אבל העזרת סוויץ LAYER3. אני הייתי מתחיל בחינת אופציה 1, בודק כמה כתובות שמורות יש ברשת, בודק כמה מהן ניתן לשנות ל DHCP ורק אז יושב לבדוק אופציות אחרות. במידה ושלב 1 לא עזר - הייתי הולך לבחון את אופציה 3, אבל זה מצריך ידע ואיש תקשורת זמין. היתרון באופציה זו הוא שעל הדרך גם תשדרג את התשתיות שלך לתשתיות מודרניות יותר (למשל גיגה או אפילו כבר יותר) ותהיה מוכן לעתיד

roy27787

New member
ממתי VLAN שייך ל LAYER 3?

VLAN שייך לLAYER 2,מתבצע על ידי שיוך פורטים מסויימים לקבוצה מסויימת כדי לצמצם אזורי בראודקאסט וליצור רשתות שונות לעיתים מטעמי אבטחה ,לאחר מכן שמים נתב שמנתב בין כל הוליאנים.

neter

New member
לא נכון זה Layer 3

הSwitch עצמו ישאר בLayer 2 עד שראשון הVLANים יוגדר.

Recursive

New member
לא מדויק

Vlan הוא מושג השייך ל Layer 2 עם השלכות על Layer 3. כשמגדירים Vlan זה לא הופך את ה switch ל Layer 3 , אתה יכול להחליט איך לארגן את ה L3 ברשת, בין אם זה פיתרון של Router on a stick, או באמת להשתמש ב L3 switch, L3 Switch יקר יחסית. ה Tagging נעשה על השכבה השנייה, על ה frame.

roy27787

New member
אז זה לא LAYER3?

או שכן...לפי דעתי לא...אני דמבר על תצורה בה אתה משתמש ב VLANS + ראוטר רגיל...בלי סוויטצ' שהוא לייר 3 משהו כמו ה 2950 או ה 1900.... \זזה לייר 2 נכון?

למעלה