Excuses - שאלה

THElast

New member
Excuses - שאלה

קודם כל, אני חייב לציין שהאלבום החדש ממש מעולה.. רק חבל שהמחיר מופרז, אני מאמין שאקנה אותו כשהמחיר ירד (אפילו אם השינוי יהיה רק בעשרה שקלים, כי 90₪ זה המון) יש לי שאלה בקשר ל-Excuses. על מי היא כתבה את השיר? תודה.

היי

לפני שיצא האלבום שמענו את אקסיוזס (מי שלא התאפק) בגרסה של הופעה חיה אז מיהרתי לנתח את השיר המהמם הזה כי זה לא סתם שיר זה שיר ממש עם עומק אפילו אם לא מבחינים בזה לראשונה..... אז הניתוח של השיר בקישור למטה מקווה שעזרתי

THElast

New member
כן, זה באמת שיר מעולה,

אני גם מאוד התחברתי אליו (ואת האמת מאותן סיבות שציינת בניתוח שיר שלך, הרגשתי שהשיר הזה ממש מדבר עלי), ממש שיר מעולה! - תודה.

j u n k

New member
אממ מאני קניתי ב-79 ש"ח

מה שאומר שאם תחפש תמצא את ההבדל של ה-10 שקל הזה...ותכל לקנות אותו... YOPY

j u n k

New member
אני קניתי אותו ביום שהוא הגיע לארץ

בטוואר רקורדס בב"ש-והם נחשבים לחתיכת מניאקים...אז אולי אפילו במקומות קצת יותר קטנים כמו "מאנסטר דיסק" הוא עולה פחות...

utopia 111

New member
59 ש"ח ...

אבל זה קצת בעייתי .... כי זה ב"דיסק קלאב" באילת. אם תמצא מישהו שנוסע לשם בקרוב תבקש .... יכול להיות אפילו שאני מתבלבל וזה 49. המחירים שם ממש זולים. כשיצא feast on scraps קניתי אותו באילת (cd+dvd) ב 79 ש"ח ... המחירים שם ממש מטורפים.

מלכוש

New member
בקשר לניתוח השיר

התרשמתי, ואני חייבת לציין שבכלל לא חשבתי על זה בצורה הזו נהניתי לקרוא! מעניין מאוד גורם לי לרצות לשמוע אותו עכשיו (ואני לא יכולה כי השאלתי את הדיסק לחברה- כדי שתגלה את נפלאות אלאניס, כמובן. ודרך אגב היא די אוהבת אותו- שזה דבר טוב!) אהבתי את הניתוח אני לא חושבת שזו לאו דווקא כוונת המשורר(ת) אבל אז מה אהבתי יפה

תודה........./images/Emo24.gif

אני לא חושב שיש נכון או לא נכון כל אחד רואה מההיבט שלו כי עצם זה ששיר מקבל הגדרה אינדיודואלית אז זה כבר הופף את השיר לשיר המיוחד שלך מה שקרה לי עם אקסקיוזס והרבה אחרים

THElast

New member
קצת שיעמם לי, אז תירגמתי את השיר...

אלאניס מוריסט - תירוצים למה אף אחד לא יעזור לי אני טיפש מדי, אני חכם מדי. הם לא יבינו אותי, אני בודד, הם ישנאו אותי. אין לי מספיק זמן, זה קשה מדי לעזור לי. אלוהים רוצה שאני אתמודד עם זה לבד, ללא בטלה, ללא עצלנות. פזמון: התירוצים האלה, איך הם שירתו אותי כ"כ טוב. הם שמרו אותי מוגן, הם שמרו על השליטה העצמית שלי, הם שמרו אותי נעול בתא שלי. אני, רחוק מדי מהבית, ונגזלת ממני יותר מדי אנרגיה. ואני לא יכול להרשות לעצמי, אעדיף שכבר אף אחד לא יראה אותי. פזמון: התירוצים האלה, איך הם שירתו אותי כ"כ טוב הם שמרו אותי מוגן הם שמרו על השליטה העצמית שלי הם שמרו אותי נעול בתא שלי. התירוצים האלה הם כ"כ מוכרים הם שמרו עלי חסום הם שמרו עלי קטן הם שמרו עלי בבטחה, בתוך ה"קליפה" שלי. להביא את זה לתוך מאור, לטלטל את היסוד שלהם, זה מנקה את הצד שלי, ועכשיו הדמיון שלי הוא הדבר היחיד שמגביל אותי, הבר (?) שיעלה אותי למקום הכי גבוה. פזמון: התירוצים האלה, איך הם שירתו אותי כ"כ טוב הם שמרו אותי מוגן הם שמרו על השליטה העצמית שלי הם שמרו אותי נעול בתא שלי. התירוצים האלה הם כ"כ מוכרים הם שמרו עלי חסום הם שמרו עלי קטן הם שמרו עלי בבטחה, בתוך ה"קליפה" שלי.

יאא תודה שפירשת את השיר האהוב עליי

דילגת על בית אבל אף אחד יכול לראות את הכול אני חייב לעשות את מה שהם רוצים שאעשה אני לא יכול לגרום להם לאכזבה אני אף פעם לא יהיה שמח (אני חושב שזה הבית הכי חזק בשיר)

THElast

New member
אתה צודק, באמת דילגתי בטעות...

וזה באמת הבית הכי חזק וחשוב בשיר, לפי דעתי..

הא, תודה! בדיוק עזר בזמן...

אוי תודה חסכתם לי המון עבודה! אני בתהליכי תעמולה להפצת אהבת אלאניס בין בורי העם.. ניסיתי לשכנע את חברה שלי שזה שיר מדהים ושאלאניס מדהימה והכל והיא אומרת לי שהיא לא מבינה כלום... אז עכשיו במקום להסביר לה פשוט מביאים לה את התרגום של השיר והניתוח המופלא שלך ו-וואלה!

THElast

New member
אגב, עכשיו כשקראתי שוב את התרגום...

שמתי לב שבכל הבתים בשיר, כל משפט שנמצא שם יכול להתקיים בעצמו גם, ז"א אין קשר בין המשפטים (אבל הם משלימים אחד את השני) למשל: למה אף אחד לא יעזור לי -- אני טיפש מדי, אני חכם מדי. -- הם לא יבינו אותי, -- אני בודד, -- הם ישנאו אותי. -- אין לי מספיק זמן, -- זה קשה מדי לעזור לי. -- אלוהים רוצה שאני אתמודד עם זה לבד, ללא בטלה, ללא עצלנות. -- מעניין.

THElast

New member
../images/Emo41.gifתרגום - Eight Easy Steps../images/Emo41.gif

אלאניס מוריסט - שמונה צעדים פשוטים איך להשאר שותק לאחר נטישה, איך לדחות גבר שנמצא במצב קשה ופתיר, איך לשלוט במישהו שיהפוך להיות העתק שלך, איך להשיג את זה בלי עבודה ולגרום להם שיברחו ממך. איך לשמור על אנשים עם ידיים ארוכות, ואף פעם לא להתקרב מדי, איך לא לתת אמון במי שאמור לאהוב אותך הכי הרבה, איך להעמיד פנים שאתה בסדר ואתה לא צריך עזרה מאף אחד, איך להרגיש לא שווה ערך במהירות שאתה עוזר. אני אלמד אותך את כל זה, בשמונה צעדים פשוטים, בקורס של החיים שלי, אני אף פעם לא אשכח. אני אראה לך איך, בשמונה צעדים פשוטים, אני אראה לך איך מנהיגים למדו ממי שיודע הכי טוב. איך לשנוא אנשים כשאתה אמור להיות פמיניסט, איך להראות הכי טוב כשאתה צבוע, איך לשנוא את אלוהים כשאתה כשאתה אדם רוחני, איך לחבל במי שהוא הכי קשוח. אני אלמד אותך את כל זה, בשמונה צעדים פשוטים... אני עשיתי מחקרים במשך שנים, אני קרעתי את התחת שלי, אני חיכיתי מלא זמן בחיי לרגע הזה, אני נשבעת לך, הגעתי לשיא רק כדי להיות מנהיגה חשובה יותר לפניך. אני אלמד אותך את כל זה, בשמונה צעדים פשוטים... איך לשקר לעצמך כך בכך לכל השאר, איך להמשיך לחייך כשאתה חושב על להתאבד, איך לדעת את כולם טוב מדי כשהולכים איתם, איך להמשיך להיות תקוע בחייך כשאתה שונא אותם. אני אלמד אותך את כל זה, בשמונה צעדים פשוטים...

Rוית

New member
סה"כ התירגומים נחמדים מאוד

אבל יש דברים שתירגמת לפי שמיעה מילולית ולא לפי הביטוי שלהם וזה לא יצא הכי נכון.. צריך באמת לעשות עוד מעט שירשור פירושים מחודש על כל השירים החדשים, זה צריך להיות מענין

THElast

New member
../images/Emo41.gifתרגום Knees of my Bees../images/Emo41.gif

אלאניס מוריסט - "ברכיי הדבורים שלי" (משהו טוב מאוד) אנחנו שותפים לתרבות וללשון הדיבור שלנו, אוהבים הומור גופני וזמן להעביר לבד. אתה עם הנטיה שלך לדברים ספונטנים, לא נעים וצורם, חושף ואז נעלם. אתה מתנה מובטחת שנשלחה בקריצת עין, עם נטיה לשיחות שעולות מעל המכשולים. אתה חכם, ומרעיף עלי חמלה, פונה לפינות וסדקים, וקשור לכל כוכב. אתה משהו טוב מאוד, מרטיט ומעקם את ברכיי. אתה משהו טוב מאוד. אתה רוח שלא יודעת מגבלות, שיודעת אין לא להיתקל בתקרות, ומונעת דרכים ללא מוצא. אתה אשף-מילים שדואג לאחים שלו, אתה לא חבר של רגיעה שנוטש ברגע שיש סערה באופק. אתה משהו טוב מאוד, מרטיט ומעקם את ברכיי. אתה משהו טוב מאוד. אתה חוזה שחי לפי הרגשות - של התחושות בטן ושל אינטואציה שמשמשות בתור הדרכה, אתה שבב של אלוהים שמוגש על צלחת, שעושה את מה שהוא מבטיח, ונתפס כשהוא משקר. אתה משהו טוב מאוד, מרטיט ומעקם את ברכיי. אתה משהו טוב מאוד. מי שמעוניין לקרוא עוד קצת על הביטוי "Bees Knees", יכול להכנס ל-כאן-.

למעלה