Evorel Sequi

אלונהב

New member
Evorel Sequi

היי ישראל, בעבר נתקלתי בשמך בפורום מתחתנים וכעת אני מתעניינת בנושג לתפרופה הנ"ל עבור אמא שלי. יש ביכולתך להסביר לגבי- למי טובה ולמי לא, ועוד דברים שנראה לך שהם חשובים ולפי תשובתך אדע יותר מה לשאול. המון תודה ושבוע נעים, אלונה

לגבי Evorel Sequi

שלום אלונה אבורל סקווי היא תרופה המכילה אסטרוגן (וגם פרוגסטרון) לטיפול בתופעות הקשורות לגיל הבלות ובין היתר בגלי חום ובמניעת בריחת סידן. לרוב הנשים נותנים גם פרוגסטרון בנוסף לאסטרוגן כדי למתן מתופעות הלוואי ובעיקר מהסיכונים הכרוכים במתן ארוך טווח של אסטרוגן בלבד. סיכונים אלו כרוכים בחשש לעליה בסבירות לסרטן השד למי שמועדת לכך גם מבחינת ההיסטוריה המישפחתית, ובפגיעה מסויימת בחשק המיני של האישה. את תופעות הלוואי הנ"ל ממתן הפרוגסטרון המוסף לטיפול. בנשים אשר עברו כריתה של הרחם, בד"כ מוותרים על תוספת הפרוגסטרון. בכל מקרה צירפתי לך קובץ PDF מהאתר של החברה המספק את העלון לצרכן ועוד מספר נתונים נוספים. מקווה שעזרתי
ישראל

אלונהב

New member
ישראל, דבר ראשון- תודה רבה

תודה על ההסבר ותודה על החומר הכתוב, שלא אוכל להעביר לאמי לקרוא, אך אני קראתי עבורה ואעביר לה את האינפורמציה.. בכל מקרה, יש שני דברים שרציתי להבהיר- האחד- בעלון שיש בארץ מצויין שאם האישה מעשנת- אסור לה להשתמש ואילו בעלון של החברה זה לא מצויין, מה באמת אמורים לעשות? השני- בעלון החברה, רשום משהו לגבי בעיות ורידים- אם יש לה ורידים בולטים בגלל שקיפות עורה ברגליים, האם זה אמור להפריע? וכמובן שאלת המליון דולר- הבנתי שתרופה זו יקרה בארץ, היא כבר קנתה חבילה אחת ב-97 ש"ח. האם אתה יודע אם זה מחיר אחיד ?או שאם שסתובב בכל הפארמים למיניהם אמצא זאת במחיר זול יותר ? ועוד שאלה אחרונה ודי- יש דברים נוספים שאתה יכול להמליץ עליהם על מנת להקל עליה את הסבל הנורא של גיל המעבר ? המון תודה ומצטערת על רצף השאלות,
אלונה

אז לגבי שאלותייך הנוספות...

היי אלונה א. בעיקרון התרופה לא מומלצת לנשים מעשנות, אך תמיד צריך לשקול תועלת מול נזק אפשרי. ב. ורידים בולטים לא אמורים להפריע בשיקול האם לקחת את התרופה. ג. מחיר התרופה הוא אחיד בכל המקומות, כמו המחירים של כל התרופות. מחירים אלו נקבעים ע"י משרד הבריאות והם מחייבים את כל בתי המרקחת ע"פ חוק. יוצאים מן הכלל הם כל מה שמוגדר "תוספי תזונה" ותרופות הטבע למינהם, שם עשוי להיות הבדל במחיר מפני שמשרד הבריאות לא מחייב מחירון קבוע, וגם מקפיד על איכויות המוצרים בצורה פחותה בהרבה. ד. הטיפול ההורמונלי הוא בהחלט מאוד יעיל לגיל המעבר. אפשר לשקול לשלב עם הטיפול כל תכשיר המכיל בתוכו את הצמח "צימיציפוגה", או תכשיר הומאופטי הנקרא "קלימטופלאן". בברכה ישראל

למעלה