espresso - tasse cafe

Free Smile

New member
espresso - tasse cafe

תעשה קפה

this is for our German neighbor, quite funny
http://www.artikel7.nu/zz1/vergissing.html

and for us dutchies (or getting there)
http://www.artikel7.nu/maatschappij/groot-deel-amsterdam-is-mesjogge.html
Approximately one in eight Amsterdammers is mentally limited. That means that they have an IQ between 70 and 85. According to a survey of Mayor Van der Laan, following the plans of the cabinet to the AWBZ care beperken.Als these plans go ahead, the mentally disabled is no longer entitled to the Exceptional Medical Expenses Act. The mayor is concerned that the lack of care will have more of these people goes astray.
translated in a lame way by google translate, my pal in need

Free Smile

New member
and something less funny

עקב הודעה לא ישנה מדי שאמרה "הדנים הם עם COOL" שנחרטה בזכרוני

http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/from_our_own_correspondent/3104494.stm

suddenly a terrorist shootout range seems quite cool , ha hanna?

Free Smile

New member
and last one vandaag

טרם החלטתי אם אני קורא לתופעת התנועה הזאת ליד ליידספליין אלכשמאל או שמאלכסון

van zada

New member
שמאלכסון נשמע טוב

אבל במציאות נראה פחות טוב.

לפני פחות משנה גרתי בת"א, וחרשתי את כל העיר עם האופניים. הבעייה היא ששם זה הימור על החיים שלך. עיריית ת"א הצהירה שהם סללו 100 ק"מ מסלול אופניים בעיר (עאלק), אבל תכל'ס זה לרוב רק סימון עלוב על המדרכה, ואף אחד לא ממש שם על זה.
אז שמאלכסון או לא, פה לפחות משקיעים ומכבדים אופניים.

סע, לא ידרסו אותך.

FalseFlat

New member
לפעמים מתכננים מתעלמים מהגורם האנושי

שלא נדבר על התרבותי,
פרט לכך שאם תסע באופניים על הקווים בתל אביב תוך דקה וחצי תתקע בתחנת אוטובוס חזיתית (שמאלתחנתאוטובוס),
לפעמים שוכחים שלא משנה מה יקרה כמעט הנהג הישראלי בחיים לא יתחשב בנהג האופניים. אין מצב.
ללא ספק יש פתרון להכל ואפשר לפתור את זה בשלבים.
הבעיה שבאמסטרדם התחילו להוציא את המכוניות מהעיר בשנות ה70
ובתל אביב לוקחת חצי שעה למציאת חנייה, משמע שגם היום אין טיפול בנושא, פשוט אין.

-הסיבה התרבותית לדעתי היא שבישראל הרכב הוא סמל סטטוס, אחרת אין סיבה באמת
להיות תקוע באיילון כל יום בפקקים שעתיים. זה פשוט לא יעיל.

יש לי עבודה שלמה על התכנון באמסטרדם שעשיתי בלימודים, בעברית, אם מישהו ממש מעניין אותו אני יכול להעלות לאינטרנט,
כל מה שקשור ל INFRASTRUCTURE אין כמו ההולנדים בקטע הזה , פשוט אין. (-עיצוב הקרקע\פולדרים ותעלות כדרך חיים)

Free Smile

New member
שמאלתחנטובוס/

maar,
i did not get the drawing u placed. it looks like a joke for architects for all i can tell

FalseFlat

New member
אני מבין את מה שאתה אומר אבל...

זה שהוא פשוט, לא אומר שאין בו אינפורמציה חדשנית (\שהוא שהוא בדיחה אדריכלית)
דווקא ההפך הוא נכון.
ברגע שאתה מתחיל להבין מה הולך שם זה גאוני,
אני מוסיף פסקא מהעבודה................. (לקח לי זמן למצוא אותה)

אפשר לראות את השינויים בפרופיל הרחוב בהתאמה למצב העירוני, למשל : משנת 1950 ועוד 1965 אפשר לראות את ריבוי הרכבים. בשנת 1965 אפשר לראות את המכוניות חונות בפינות הרחובות מפאת חוסר המקום. כתוצאה מכך פאות הרחוב הורחבו, הדבר אפשר גם חציית רחוב בטוחה יותר. משנת 1985 אפשר לראות את נתיבי מסלולי האופניים במקווקו. 1998 נתיבי האופניים עוברים מהכביש למדרכה. משנת 2003 בחלק מהאזורים יש שילוב של אופניים ומכוניות כאשר מהירות המכוניות הוגבלה ל30 קמ"ש, הדבר ביטל את ההיררכיה הקיימת בין המכוניות לאופניים. אפשר לראות את המכוניות חונות בחלק מונמך של המדרכה, כחלק משינוי בעיקר אסתטי שמאחד בין חלקי הרחוב. 2010 – בעקבות השינויים המוצגים ואחרים, יש חזרה לסכימה של שנת 1950, המדיניות בעיר עודדה הפחתה של השימוש בכלי רכב פרטיים.

למעלה