ESPANIA

אייבורי

New member
ESPANIA

אשדוד תמיד נשמעה עיר מרוחקת ולא בדיוק ברורה. כלומר, אוכל, אשדוד, אידי יאללה נו אידי. אבל לאחרונה הכרתי ידידה אשדודית שמראה לי כל פעם מסעדה מופלאה חדשה. אחרי שאכלתי בדניאל המסוגננת והתענגתי על מאכלי הים של אידי המוכר לקחה אותי ואת זוגתי המופלאה לאכול בESPANIA. החברה טענה שזאת באמת מסעדת דגים משובחת רק במחירים שפויים. בקיצור, ממתי אני מתנגד לניסויים גסטרונומיים. הגענו למסעדה, ברחוב הילל, האמת בלי יליד מקומי או מפה לא בטוח שתצליחו למצוא, אבל זה רחוב שיוצא מרחוב רוגזין שהיה הדיזנגוף של אשדוד כמו שהוסבר לי. המסעדה נעימה למראה, חמימה וביתית, בעל הבית ספרדי במקור, חייכן שמח ומצחיק במיוחד, נותן תחושה של מסעדה ביתית ואינטימית, מזכיר מאד התנהלות טרטוריות איטלקיות או מסעדות שכונתיות ספרדיות. הוא מספר בדיחות קשוב ממליץ מצחיק, האמת גם אם האוכל היה רע היה שווה לבוא להכיר את האיש. התחלנו במנות ראשונות איקרא וריזוליס מוצרלה ולחם הבית. זיתים, שום אפוי וחתיכות קולורבי מגיעים לבד בלי שיוזמנו. מיץ הלימונדה המושלם יכול לדגמן לכמה מסעדות כיצד להכין מיץ לימונדה. הריזוליס מוצרלה הינה מנה בת 4 חתיכות מוצרלה מצופות בבצק ביתי ומטוגנות, חביב וטעים בהחלט מנה ראשונה נעימה מנת האיקרא הפילה אותי, ניצחון הספרדים על הרומנים, נוק אאוט. סבתי התהפכה בקיברה ולשמע גירגורי העונג. האיקרא טעימה, קטיפתית ומשתלבת נפלא על לחם הבית, כמובן שלא שכחו להביא בצל טרי קצוץ שנוכל לשים על האיקרא. סיימנו לאכול את מנות הפתיחה בצער רב. <האמת אני חושב שמנות פתיחה הם תמיד הכי טעימות> למנות עיקריות הזמנו שרימפס ברוטב חלב קוקוס וזעפרן שרימפס ברוטב צדפות דג בורי חצי מטוגן חצי אפוי ונישנוש דגיגונים (שלא זוכר את שם המנה למרות שכדאי) מנות השרימפס אינם גדולות אבל בטח לא קטנות במחבת אישית נעימה. השרימפס ברוטב חלב קוקוס וזעפרן (בתוספת קוקוס מטוגן ליד) בעיני מנה נפלאה ומעודנת, מתקתקות קלה וטעם עדין של קוקוס בתוספת שרימפס עשו לי נעים בנשמה. מנת השרימפס ברוטב צדפות חוסלה ע"י החברה בקלילות למרות שאישית פחות אהבתי. מנת הדגיגונים הייתה מופלאה, אילו דגיגונים מצופים ומטוגנים, מזכיר מאד מנת ראשי קלמרי רק שיותר מעודן ןיותר נחמד. מנת הבורי הייתה מופלאה, בורי ענק עשוי בצורה מושלמת. לקינוח לקחנו עוגת מוס קוקוס ועוגת שוקולד וויסקי. בת הזוג שכמעט לא הצליחה לנשום בלסה בשימחה את העוגה וחזרה לחייך בכוחות אחרונים התאמצתי לאכול את מנת השוקולד היצוק עם טוויסט הוויסקי. שילמנו 380 ש"ח בעונג רב ותחושת סיפוק אדירה. אוכל מעולה שירות שחבל שלא רואים כמוהו יותר. חברה מעולה מביאים אותי למחשבות מוזרות שת"א אולי מלאת פוזה אבל מלכת הגסטרונומיה הישראלית שוכנת באשדוד.

למעלה