esc ,לא בטוח שיש לאן.........

בן בנג

New member
esc ,לא בטוח שיש לאן.........

פרסומת שעשתה הרבה רעש אין ספק, לטוב ולרע אך בכל זאת נשאר הטעם מר ההשקעה אומנם מוכיחה את עצמה אבל המסר נתקע לי בגרון ולא עובר,למה לי להיות חבר של אנשים שמשועממים ועוד דרך הפלאפון הכל מתחיל ונגמר בוירטואל ויראלי ואנחנו מתנתקים אט אט מחברינו האמיתיים מהזכות שלנו להיות עם סביבה טבעית ולא בכאילו "חוף ים דמיוני". להיות חבר של חסרי ביטחון? למה לא חסרות לנו צרות כדי שאיזה אגו דמיוני יציג אותנו בתור פרות. ובכלל פעם אחרונה שאני ברחתי כשהייתי נער זה היה שברחתי לתנועת נוער, שם יש משקל רציני לחיים האמיתיים כמו שהם. משועמם לא תצאו משם ובטח שלא חסרי ביטחון. אז בכל זאת ניסיתי לזרום esc ולא היה ממש לאן, בעצם פעם אחרונה היתה הסקרנות, escape.co.il ואתר הפורנו שיחרר אותי לגמרי ממועקות השיעמום וחוסר הביטחון בדקתם כי מי שטועה בכתובת תמיד מגיע למקום אחר ולנערים קטנים וילדים תמימים זה עשוי להיות לא נעים. ובכל זאת תמיד יש לאן, אבל שיהיה לעניין.

haddar

New member
תגובה, ושאלה לאיטן ואיכסה

הפרסומת הזאת באמת מציגה וירטואליזציה מוגזמת שאנחנו לא רוצים להגיע אליה (מכשיר מלבני שמסדר לך דייטים. כבר עדיף דודה שולה). או במילים אחרות: וירטואליזציה כזאת שמיצגת את סוף עידן תנועות הנוער ומסחור של כל מה שניתן למסחר. האהבות שלנו עולות כסף, הביטחון העצמי שלנו ממותג והאטרקטיביות שלנו במחיר מבצע בסוף עונה. הפרסומת היתה מבהילה גם בלי המפלצות (שאני מנקודת מבט אומנותית בכלל לא אהבתי). היא מבהילה בגלל שאם נולד מותג כזה, כנראה שהשוק מוכן אליו (והשוק הוא הדור הצעיר מאיתנו בכמה שנים, ואולי גם בכמה דקות. פלאפון מיעדים את ESC לגילאי 14-29!!) אתר הפורנו הוא דוגמה מאוד אירונית, אבל יפה. ברגע שיוצא משהו חדש אנחנו הולכים ומקישים את שמו נקודהסיאונקודהאייאל. אז השלב הבא הוא מכשיר דק ב-36 תשלומים שמסדר לנו מסייייבות. לא? ועכשיו לשאלה. אוגילבי כתב ככה: אני לא רוצה שתגידו לי שהפרסומת שלי היא יפה וקריאייטיבית. אני רוצה שתקומו ותקנו את המוצר. אתם שוקלים לקנות את הדבר הזה? אתם מכירים מישהו שקונה / קנה? אתם יודעים למה?

מצטרף לשאלה ומחדד

לבני הנוער שגולשים בפורום, האם יש דיבור סביב הפרסומת הזו, האם הדיבור הוא חיובי או שלילי? האם אתם מכירים כבר חבר´ה שיש להם אסקייפ? האם אתם שוקלים לעבור לאסקייפ? מעניין לשמוע מה קהל היעד חושב על הפרסומת. איטן, תעשה לנו קצת חקר שוק...

איכסה

New member
שוב, קהל היעד של אסקייפ הוא

שלושת העשירונים העליונים, אני מניח שאם הייתי חלק מאלה, הייתי בהחלט שוקל לקנות אסקייפ. מן הסתם בכל שיחה המפלצת של אסקיים נכנסת, לטוב ולרע- בד"כ לטוב. תראו, כשמדובר על פלאפונים בשווי אלפי שקלים- רב הילדים תלויים בהורים שלהם, ומהסיבה הזאת הפרסומות האלו קצת לא אפקטיביות. אם יש להם מחירים אטרקטיביים, ואיכויות חדשות- אני מניח שהם יכולים לתפוס לעצמם נתח שוק מכובד, ואם לא, פרסומת טובה זה לא מה שיציל אותם.

itan1

New member
מינה צמחוני בשיתוף עם איטן מציגים:

אני יכול לספר מה קורה בכיתה שלי (36 תלמידים). רקע כללי על הכיתה: אני חושב ש5-6 ילדים מהכיתה שלי היו מצליחים לשכנע את ההורים לקנות להם את הפלאפון ESC. הרוב יכולים לשכנע את ההורים לקנות להם פלאפון, אבל לא מהסוגים היקרים (כמו עם מצלמה לדוגמא או ESC). והשאר (5-6) יודעים שאין להורים מספיק כסף, כדי לקנות להם (לילדים) פלאפון. הפלאפון: יש בכיתה שלי ילד אחד שיש לו ESC. הוא נחשב מבין הילדים העשירים, שידוע שמפנקים אותו הרבה. הוא היה מנוי קודם לכן לפלאפון (נתון שיווקי חשוב), והא טוען שההורים קנו לו את הפלאפון ללא ידעתו. יכול להיות שהוא משקר, וזאת כדי לא להיחשב (בכיתה) כבודד, חסר בטחון וכדומה (מה שהפרסומת גורמת לחשוב על מי שיש לו ESC). תגובת הילדים: כשילדים אחרים שמעו על הפלאפון הם התמקדו בשני דברים: - שיש לו 40 פולי - במשחקים שבו אחד הילדים ממש היתלהב מזה שיש לפלאפון 40 פולי, ולשלו רק 16. הרבה מאוד ילדים יצרו סטיגמה (כך כותבים?) שמי שיש לו ESC הוא בודד, וחסר בטחון. כידוע אצל נוער מאוד חשוב מה אחרים חושבים על המוצר, והרבה מאוד פעמים, ילדים קונים לפי מה שהחברים שלהם חושבים- אז בנושא היחס כלפי המוצר פלאפון וקשר בראל נכשלו בגדול. לסיכום: - 1 מתוך 6 ילדים, בקהל היעד זה דיי חלש, לפי דעתי. - הסטיגמה שנוצרה לפלאפון ESC היא מאוד מאוד רעה. - לא הובלתו בפרסומת מה שבאמת מענין את קהל היעד: 40 פולי, משחקים, ולפי דעתי אם הילדים היו יודעים גם על האפשרות לדעת איפה כול החברים שלך (מהפלאפון!) גם האופציה הזאת היתה זוכה להרבה יחס. לכן לפי דעתי בלי לדעת עוד פרטים הקמפין גרוע.

איכסה

New member
בן כמה אתה שוב?

כי זה נשמע שהילדים בכיתה שלך ממש תינוקיים... אני מניח שבכיתה יותר בוגרת (להזכירך, קהל היעד הוא 14-29), לא היו צוחקים על מישהו כי "אסקייפ זה לבודדים, חסרי ביטחון, ושיגרתיים", אני לא בדיוק פסיכולוג אבל אני יודע שבכיתה שלי זה ייצור בדיוק תגובה הפוכה...

itan1

New member
אני בן 14, אבל לא צחקו עליו

פשוט התיחסו מאוד לא לטובה לESC, ואמרו שESC זה לבודדים, וחסרי ביטחון. זה שיש ילדים בכיתה שלי שהם תינוקות, אני מסכים איתך, אבל בכול זאת הם קהל היעד, גם אם הם תינוקות!

איכסה

New member
בדיוק,

הפרסומת מיועדת לגילאים קצת יותר מבוגרים, אין אף פרסומת שהולכת על קהל יעד כ"כ נרחב (15 שנה), ומעבירה מסרים כ"כ ברורים. אם אני הייתי מגדיר את קהל היעד של הפרסומת, הייתי נותן לה 15-21, וגם זה בקושי.

CityBoy

New member
לא חשבתי על זה

בואנה איתן בכלל לא חשבתי על הסיכון שיקשרו את ESC עם כל הרגשות שמוצגות בפרסומות. מאוד אהבתי את הפרסומות- מהפן הביצועי ודרך העברת המסר, אבל לא התרכזתי באם המסר עובר כמו שצריך או איזה דימוי זה יוצר ל-ESC. כשאני קורא את מה שאתה כותב, אני מתחיל לחשוב שקיימת סכנה שיקשרו את ESC עם כל אותן רגשות.

amiro007

New member
טוב שנזכרתם!

זה מה שאני מנסה להגיד כבר כמה ימים!! שבתת מודע של הנוער יש תקטע של הדחייה שמביא רתיעה! אבל למה שתקשיבו לי? ואיטן הכי מתאים בשביל זה!

איכסה

New member
זה ל-א נכון!!!!

התת מודע דוקא מביא מחשבה אחרת, משהו כמו "למרות שיש לי אסקייפ, אני לא דחוי, בודד, ושיגרתי", ותוך כמה חודשים, גם המחשבה הזאת תעלם כשלכל ילד עשירי במדינה יהיה אסקייפ.

itan1

New member
אני הכי מתאים למה? אם זה לא להקשיב

לך אז זה ממש להפך. אני רוצה ללמוד, ולכן אני מקשיב למי שיש הרבה יותר ניסיון וידע ממני- אתה. ואגב ממה שכתבתי (לגבי הכיתה שלי) מבינים שאני מאוד מצדד בדעה שלך. אז מה אתה רוצה?

למעלה