Eric Clapton - One More Car

zender

New member
Eric Clapton - One More Car../images/Emo91.gif

אומרים שיין מישתבח עם השנים,לא הייתי יכול למצוא תאור יותר מדוייק כדיי להגדיר את הפנומן אריק קלפטון. Eric Patrick clapp בשמו המקורי הוא אחד מנגניי הגיטרה המוכרים והמוערכים ביותר העולם,ניגן עם הרכבים אגדיים כגון:yardbirds,cream,blind faith אפשר להגיד שקלפטון עשה לבלוז מה שאמינאם עושה עכשיו לראפ:מ-ה-פ-כ-ה! קשה להאמין שבחור אנגלי לבן יכול להוציא כל כך הרבה אמוציות אבל קלפטון הוכיח לכולם(כולל לבצפר שזרק אותו כי הוא ניגן בגיטרה באמצע השיעור) שהוא יכול לנגן בלוז לא פחות טוב מכל נגן שחור שגדל על נהר המיסיסיפי ה-DVD האחרון שלו(שיצא גם על דיסק) הוקלט בלוס אנג'לס במהלך סיבוב ההופעות של 2001 וכולל 19 קטעים קלאסיים מכל התקופות. המוזיקה מגוונת מאוד וכוללת:רוק,פולק,ג'אז וכמובן בלוז. כמיטב המסורת קלפטון היתעטף במיטב הנגנים מסביבו,אם זה סטיב גאד המתופף הותיק או דייב סאנציוס הקלידן,כולם עושים עבודת צוות ומישתלבים ברקע בצורה מצויינת ונותנים לקלפטון ולגיטרה להנהיג מקדימה את המופע. הפתעה נעימה הייתה בדמותו של בילי פרסטון על ההאמונד(אורגן ששומש בעיקר בשנות השיבעים-ראה ערך "הדלתות") קשה להיתעלם מהנוכחות של פרסטון והאורגן מה גם שבסוף ההופעה פרסטון לוקח על עצמו את תפקיד הזמר ומרקיד את הקהל הנילהב גם ככה. הסאונד מצויין גם בסטריאו וגם ב5.1 ב-5.1 הפוקוס הוא על הסנטר שנותן את התחום הווקאלי וגם את הגיטרה של קלפטון,בין אם זה האקסוסטית המשובחת או החשמלית המרעידה. האחוריים לא עושים הרבה,אפשר להגיד אפילו כלום,אבל אם מקשיבים טוב אפשר להבין מה הייתה כוונת הטכנאים.האקו(echo)שבוקע מהאחוריים נותן תחושה אמיתית של הופעה חיה בתוך אולם ענק. בסך הכל הופעה מהנה מאוד ודיסק שווה קנייה. יש לשים לב ל:קטע מס 2(reptile) שהוא הכי טוב לדעתי,להרמת הווליום בגיטרה של קלפטון בדיוק לפניי הסולו של "ליילה" ולביצוע הבלוזי המחודש של over the rainbow של ג'ודי גארלנד. רשימת שירים 1. Key To The Highway 2. Reptile 3. Get You On My Mind 4. Tears In Heaven 5. Bell Bottom Blues 6. Change The World 7. My Father's Eyes 8. River Of Tears 9. Going Down Slow 10. She's Gone 11. I Want A Little Girl 12. Badge 13. Hoochie Coochie Man 14. Have You Ever Loved A Woman 15. Cocaine 16. Wonderful Tonight 17. Layla 18. Sunshine Of Your Love 19. Over The Rainbow סאונד stereo 2/0 DD 3/2.1 DTS 3/2.1 טיפ אחד לסיום:עדיף לקנות את הדיסק הכפול+DVD מאשר את ה-DVD לבד. ההבדל במחיר הוא זעום

John LennonS

New member
לא שאני מזלזל במר קלפטון

אני פשוט לא אוהב אותו, אני חושב שהוא גיטריסט טוב במקרה הטוב... הוא זמר בינוני לטעמי ומטה, ואני מתכוון בתור זמר יחיד לא בלהקה הקול שלו לא ממש טוב לטעמי וגם השירים לא מסעירים וחסר לי בהם קצב לזכותו אני יכול לכתוב שאהבתי את Change The World אבל זה בכלל מתקופה אחרת לגמרי!

LadyG

New member
לג'ון לנון עם ה- S בסוף

אתה כל פעם משאיר אותי חסרת מילים, אבל אחרי שאני קצת מתאוששת הן חוזרות. מכיוון שבחרת הפעם דווקא להגיב על משהו שקשור ל"אלוהים" שלי אז בוא וספר לי מה שמעת שלו שלא אהבת? איזה אלבומים של קלפטון לבדו כבר עברו תחת ידך? אולי אם אדע, אוכל לאבחן את חוסר הכימיה בינכם.

John LennonS

New member
אלבומים אני לא אוכל לנקוב זה בטוח

אבל אני כן אוכל לאמר לך דבר כזה, זמרים צריך לשמוע פה ושם כלומר לקבל מהכול קצת ולהחליט אם אתה אוהב את זה או לא. אני לא יכול לשבת ולשמוע את כל האלבומים של זמר כדי לקבוע אם אני אוהב אותו או לא. אז לעינינו, שמעתי את אריק שלנו בכמה מקרים פעם אחת שמעתי אותו מנגן ושר אני חושב לכבוד המלכה של אנגליה במוםע לכבוד 100 שנה שלה. וכן שמעתי את אחד משיריו הידועים יותר I shot the sheriff ובשניהם לא התלהבתי ממנו כלל וכלל, לעומת זאת שמעתי את Change the world ואהבתי. וזו הסיבה ששמעתי את הנזכרים לעיל. ומשום שהם לא דיברו אליי פסקתי משמוע את קלפטון. אולי אני מסיק מסקנות מהר אבל זה אני. אם יהיה לך חשק אני ארחיב בעוד תגובה אחר כך לגבי אהבת מוסיקה, משהו מהלב שלי. ורציתי לשאול איפה עוד יצא לך להישאר חסרת מילים נוכח דברים שכתבתי, ואם כן לרעה כמו פה?

zender

New member
אנשים,המישפט הישן עוד תופס בימנו

על טעם ועל ריח ואני יגיד לך את האמת,ראיתי כרגע את ההופעה האחרת של קלפטון ב"הייד פארק" ולא כל כך היתלהבתי,זה היה יותר מדיי בלוזי בשבילי

John LennonS

New member
צודק ללא ספק

אפשר לנסות אבל כמו שאמרת, על טעם וריח אין מה להתווכח

hells bells

New member
hey ג'וני שמעת שיר אחד וראית הופעה

חיה ואתה כבר מרשה לעצמך להשמיץ? אני גם לא חסיד גדול של קלפטון,אבל בניגוד אליך אני מכיר לא שני שירים אלא שלושה ארבעה שלו,ואם כל הידע הרב הזה אני נזהר וסותם את פי בכל מה שקשור לאיש הענק הזה. לפני שאתה קובע דיעה כ"כ נחרצת כדאי מאד שתדע על מה אתה מדבר ויותר חשוב על מי אתה מדבר,אל תהיה כ"כ יהיר. יש כאן חברים שמאד מאד אוהבים את אריה וההצהרות המלומדות שלך ממש לא יגרמו להם לשתף איתך פעולה בעתיד.

John LennonS

New member
על אף הביקרות

שהשמעתי, הוספתי שאהבתי את Change the world והוספתי גם כי קלפטון לא טעמי לא זמר טוב מידי, והדגש על המילה לטעמי. אז בואו לא נסחף

LadyG

New member
יכול להיות שלא שמעת מספיק?

מקובל עלי לחלוטין שטעם הוא טעם ולכן אהבה היא דבר סובייקטיבי וטוב שכך. תנסה בהזדמנות להקשיב לאלבומים הבאים: 461 אושיין בולוורד Slowhand Just one night I Shot the Sheriff מעבר לעובדה שאינו שיר של קלפטון, גם אינו שיר חשוב, כמובן לעניות דעתי. לקלפטון יש כמות רגש שאין לאף מבצע אחר. וכן, צריך גם לאהוב בלוז. מנסיוני זה בא עם הגיל.

John LennonS

New member
וליידי, לו ידעתי שיש בינכם "אהבה"

לא הייתי תוקף את אריק קלפטון... לא בכוונתי להוציא ל שם רע

hells bells

New member
יופי זנדר יופי../images/Emo70.gif

אהבתי את הסקירה,בעיקר את הצד הטכני של הסאונד. מעניין אם יש באמתחתך ביקורת על הופעה חיה של RUSH?

John LennonS

New member
דרך אגב הלז בלז

שמעתי אותו גם ב Cream עם Sunshine of your love אומנם לא דיסקים מלאים אבל גם משהו... תגיד, אתה תמיד רואה סרט עד הסוף לפני שאתה מחליט אם אתה אוהב אותו או לא? אני מתכוון אם אתה תמיד הולך עד הסוף כדי לראות אם אתה אוהב דבר כזה או אחר, או שלפעמים אתה מרגיש שקצת, לא לא כלום, אבל לא הרבה זה מספיק כדי להחליט לעצמך אם אתה אוהב או לא?

hells bells

New member
תשמע!

זנדר התאמץ ונתן כאן סקירה יפה מאד לגבי הופעה ספציפית. כשמגיבים להודעה רצוי שהתגובה תהיה עניינית. קלפטון לא מעניין אותך? סבבה עבור הלאה אתה לא חייב להגיב. הרי כוונתו של זנדר לא היתה לפתוח כאן דיון בנושא תרומתו של קלפטון לעולם הרוק או לחילופין קלפטון עושה לך את זה כן\לא. אל תתעקש ידידי.

zender

New member
לא כרגע לצערי הרב../images/Emo4.gif

אני אנסה להשיג אותה תסתכל מדיי פעם בפורום,אוליי יתמזל מזלך

הי zender ../images/Emo24.gif

קודם כל אחלה ביקורת, אישית היות ואין לי מכשיר DVD מן הסתם לא ראיתי את ההופעה המדוברת, אבל כהופעה, אני חייב לציין שלקפטון היו כמה הופעות טובות יותר מ One More Car. קלפטון הוא לא יין שמשתבח עם השנים הוא יין שבדרך כלל שומר על רמת איכות אחידה (וגבוהה מאוד) לאורך השנים, כשאתה הופך ל"אלוהים" בגיל 25 קצת קשה לעלות משם, מה שמדהים בקלפטון שלפחות כנגן וכמבצע הוא הצליח לא לרדת, ועד היום כמעט ולא בייש את שמו (ולא אני לא אזכיר את קונור, בן אדם באבל עושה שוטיות מה לעשות) רק הפריעה לי ההשוואה ל M&M כל קשר בין השניים הוא מקרי בהחלט. חוץ מזה, כל הכבוד אחלה ביקורת אני מניח שאנשים שיש להם DVD גם הבינו את החלקים שאני לא הבנתי בה
וגם
ברוך הבא לפורום

zender

New member
שלום לך

שוב אני חייב להגיד שההמלצות שלי הם טעמי האישי בלבד עכשיו בקשר לביקורת:המטרה שלי היא לתמצת את הביקורת ולא להתחיל לדבר ולדבר עד שאנשים יאבדו עיניין אז אם תשים לב הביקורת שלי בנוייה ככה:על האומן עצמו,קצת על הלהקה שאיתו ההופעה עצמה,הסאונד של ההופעה טיפים קטנים,רשימת שירים ותמונה כמובן. אני חושב שזה יותר ממספיק כדיי שאנשים יבינו על מה מדובר. אני גם מגיע מפורום הדי וי די שלא כולם שם בקיאים בהיסטורייה של קלפטון ולכן אני מנסה לרשום בצורה שתיהיה קריאה גם לאנשים שלא מכירים את האומן וגם בהשוואה שלי עם M&M הייתה אותה מחשבה אני חייב להגיד שאני לא גורו של קלפטון ואפילו אין לי דיסק אחד שלו אבל אני מכיר את עבודתו ומעריך אותה

John LennonS

New member
אוקי

I see, next time ill keep my opinions to myself By the way, I think that your comprihenssive article (zender) about clapton is good (and im sorry to mention it so late), and even more than that, it good that you write and expand others knowlegde.

zender

New member
צודק

אבל חיפשתי משפט בומבסטי שיסביר בקיצור מי זה קלפטון וזה מה שיצא לי אבל אל תיקח מאמינם את הקרדיט שמגיע לו

למעלה