ERB'S PALSY

einas15

New member
ERB'S PALSY

אני עובדת עם ילד בן3:10 שנים המאובחן בעיכוב התפתחותי ו-RIGHT ERB'S PALSY. רציתי להתייעץ לגבי המוקד בטיפול: האם לחזק יד שמאל החזקה יותר? ומה בכלל הפרוגנוזה בERB'S PALSY מה המקסימום שאפשר לצפות לו אם יש כזה דבר?

ככה

ראשית אין בהכרח קשר בין HP(אני מקצר) לבין אחור התפתחותי. השאלה אם השיתוק מלא או חלקי. אם חלקי לעבוד על עבודה ואינטגרציה בילאטרלית. יש לחזק תפקודים ביד החזקה ובד"כ את היד הפרטית (שוב אם השיתוק אינו מלא) יש לבסס כיד עזר זאת למרות שיתכן שבמקור הדומיננטיות היתה צריכה להיות לצד זה. יש לשים לב לכך שלא תהיה הזנחת צד למרות שהפגיעה איננה מרכזית. מומלץ לעבוד על היד הפגועה תחושתית. יש לעבוד על טווחים אקטיביים ופסיביים ולשים לב למצב העור. הפרוגנוזה תלויה בעומק הפגיעה. בפגיעות חלקיות יש ללכת על איזון בין חיזוק מסלולים וחיזוק שרירים לבין הגעה לעומס יתר. היי קשובה לילד. כבעל פגיעה נוירולוגית מסוג אחר אני אומר לך מנסיוני שזה הליכה על חבל דק. פעילות גופנית מחזקת אך יכולה גם להתיש ולגרום לרגרסיה.היי מודעת שמו לאנשים בריאים ישנם ימים וישנם ימים אחרים. בחני בכל פעם היכן הילד עומד. באם צריך השתמשי בעזרים המויעדים לפיצוי בתפקוד ביד אחת כמו אצל המיפלגים.

תעלולה

New member
במקרים של ERB'S פלסי

חשוב מאד מאד שמרפאה בעיסוק מהתחום הפיזיקלי תהיה מעורבת בתהליך האבחון והטיפול. תחום המומחיות שלה יאפשר לעשות MUSCLE TESTING שבעזרתו תדעו אילו שרירים עובדים, אלו חלשים אלו חזקים, מה כדאי לחזק לצורך פיצוי על מה שלא קיים, על מה לא כדאי להתעקש וכו. אבחון פיזיקלי נכון יאפשר בעיקר לתכנן מטרות טיפול רלוונטיות המסתמכות על המצב של היד. לצערי יש מקרים שבהם מקרי ארבס פלסי מטופלים רק במכונים להתפתחות הילד ולא מעט היבטים בשיקום מוזנחים עקב כך. זהו מקרה קלאסי לטיפול משולב של שתי מרפאות בעיסוק - משני התחומים. שיהיה בהצלחה!

למעלה