ENJOY THE SILENCE - משקף ל XEVO

W i z

New member
ENJOY THE SILENCE - משקף ל XEVO

מיום שישי זה השיר שמתנגן לי בראש ללא הפסקה. בעצם מאז שהחלפתי את המשקף המקורי המזעזע של ה XEVO שלי למשקף חליפי מאורך.

אז מדובר במשקף שיוצר ע"י משה - http://mimoshe.webix.me/index.asp . מי שרוצה להגיע אליו - מדובר ברחוב אילת 11, יפו. ממש בפינת הרחוב ישנה פניה ימינה (אם מגיעים מכיוון ת"א ליפו). צריך לפנות ולהמשיך עוד 50 מטר. המפעל נמצא מצד ימין.

אז כמה מילים על משה - מדובר באדם חיובי ביותר, שמח לעזור ומקצועי. הייתי צריך להפגש איתו ביום שישי ולקחת את המשקף - לצערי באותו יום הרכב שלי החליט לשבוק חיים. ביקשתי ממשה להשאיר לי את המשקף במוסך אליו גררתי את הרכב. תוך שעה המשקף היה שם! לפני שבת משה התקשר לשאול אם לקחתי את המשקף ..

אחרי שהתקנתי את המשקף התברר שאחד מהחורים לא היה בדיוק מול החור של מרכב הקטנוע - חזרתי ביום ראשון למשה שסידר את החור בלי בעיה.

אז ככה - המשקף החליפי גבוה ב 25 ס"מ יותר מהמשקף המקורי (בתמונה זה נראה הרבה יותר ..). בזמן רכיבה בכבישים בין עירוניים יש דממה שמחליפה את מערבולות הרוח המזעזעות שמאפיינות את המשקף המקורי. כמה שקט זה ? שקט מספיק בשביל לגלות באמצע הדרך על כביש 5 ששכחתי לסגור את המשקף של הקסדה. אני רוכב עם רדיו בד"כ - עד היום הייתי צריך להגביר משמעותית את הווליום ברגע שהייתי נוסע על דרך בין-עירונית. היום אני לא מגביר בכלל - בעיר ומחוץ לעיר באותו ווליום.

אם אני יושב זקוף ורוכן קצת קדימה אז אני מרגיש קצת יותר רוח, אבל הרעש לא גובר משמעותית. ניסיתי למדוד כמה גבוה מעל המשקף מתחילות מערבולות האוויר ונראה שמדובר בבערך 5 ס"מ מעל (למשקף!) שזה יוצא בערך סנטימטר-שניים מסוף הקסדה כשאני יושב זקוף. זה כמובן תלוי במהירות הנסיעה - אני מדדתי ב 90 קמ"ש.

החיסרון - כשאני מביט לאופק אני מסתכל דרך המשקף מה שמעוות קצת את הדרך ומצריך התרגלות. אם אני מתיישב זקוף אז סוף המשקף נמצא בדיוק בקו הראיה שלי - קצת מבאס. מדובר בקו ראיה בכביש בין עירוני. בנסיעה עירונית אתה חייב להסתכל דרך המשקף. זאת הסיבה שהוא שקוף לגמרי - רציתי בהתחלה משקף כהה יותר אבל משה הסביר שבלילה זה פחות בטיחותי. תופעה נוספת - בכביש עירוני כשאני שולח את הרגלים קדימה ונשען אחורה יש הרגשה של יניקת אוויר שמושכת אותי קדימה - כאילו מישהו דוחף אותי קלות קדימה. צריך להתרגל קצת להרגשה הזאת. בהתחלה זה היה לי מאוד מוזר.

כשהזמנתי את המשקף שאלתי את משה אם הוא יכול לעשות כיפוף נוסף בסוף המשקף (כלפי מעלה) על מנת להסיט את הרוח למעלה והוא אמר שאין לו בעיה לעשות, אבל אנשים אח"כ מתלוננים שזה מעוות את הראיה. אם הייתי מזמין משקף חדש הייתי מבקש משקף ארוך ב 20 ס"מ מהמשקף המקורי עם כיפוף - אני מאמין שככה הייתי מרוויח את הדממה בלי שסוף המשקף יהיה בקו הראיה שלי. בגלל שהמשקף שלקחתי כל כך ארוך, אני צריך להזהר כשאני מוריד את הקטנוע מרגלית אמצע - אם אני יושב עליו ודוחף קדימה אני פוגע עם הקסדה בסוף המשקף - נראה לי שהכיפוף בסוף המשקף היה פותר את העניין הזה.

חסרון עתידי שאני רואה - בגלל שמביטים דרך המשקף הוא יהיה רגיש יותר לשריטות/שיפשופים וכו'..

אז איזה משקף יהיה הכי מתאים לך ? אני חושב שיש פה המון עניין של טעם אישי והתנסות עם אורכים שונים כמו גם, תנוחת ישיבה, תמהיל עירוני/בין עירוני ומהירות רכיבה.

מחיר ? אז זה תלוי בגובה המשקף! סדר גודל (ממה שאני הבנתי .. ) 600-700 ש"ח. הכי טוב - להתקשר ולשאול אותו! אמרתי לו שכבר שאלו אותי על המשקף ושיכול להיות שיגיעו אליו עוד אנשים ..

מומלץ בחום לכל מי שסובל ממערבולות האוויר ו/או אוהב שקט ..

אם יש שאלות - אשמח לענות.

(בקריאה חוזרת יש פה יותר מדיי אורכים וגדלים והעדפות אישיות - לא להתבלבל - מדובר פה על משקף לקטנוע!
)

פרארי1

New member
תתחדש

נשמח לשמוע דיווח לאחר תקופה מסויימת של שימוש.

הקטע של להסתכל דרך המשקף באמת עלול להיות בעייתי אם הוא יישרט או יעכיר.
סוף משקף שתקוע בדיוק בקו הראיה זה באסה רצינית, מכיר את זה מ....גולדווינג

שם המשקף עוצר כל שמץ של רוח, יש דממה מוחלטת, אבל לי גובה המשקף היה בעייתי.
את התופעה של יניקה קדימה אני גם מכיר, נתקלתי בזה בבורגמן 650 במצב הגבוה של המשקף (החשמלי), אכן הרגשה מוזרה ולא ממש נעימה, כאילו מישהו לוחץ לך על העורף מאחורה.

באדי

New member
את תופעת היניקה ראיתי שפותרים

בעזרת פתחים קטנים בתחתית המשקף, לעיתים ניתנים לכיוונון.

באדי

New member
אאל"ט ראיתי את זה בפורום בורגמן האמריקאי

תעשה שם חיפוש.

פרארי1

New member
אני מניח שזה לא טריויאלי

בועז ואני הרגשנו את זה בבורגמן 650, סקוטרמן מדבר על זה במבחן ללא פחות מהב.מ.וו K1600GT.
אם הפתרון היה קל ופשוט, אני מניח שמהנדסי סוזוקי וב.מ.וו היו מיישמים אותו.
לא אומר שאתה טועה, לא מכיר את מה שאתה מדבר עליו, רק אומר שאולי זה לא פתרון מושלם, אולי הוא יוצר בעיות אחרות.
מה שכן, בגולדווינג לא הרגשתי את זה וגם לא הרגשתי אף טיפת רוח, ברמה כזאת שהם עשו סוג של תריס במשקף שמאפשר הזרמת אוויר לאיזור הפנים או החזה, כי ביום חם זה מרגיש כמעט כמו נסיעה ברכב בלי מזגן ועם חלונות סגורים, עד כדי כך יעיל המשקף.

למעלה