Enable Change Notifications - מישהו ניסה?

xcalibur

New member
Enable Change Notifications - מישהו ניסה?

לאחרונה שמתי לב שב שלוקח המון המון זמן ל-AD אצלנו להתרפלק בין האתר הראשי למשני בעוד שבתוך האתר הראשי עצמו הרפליקציה בין ה-DC היא מידית.
לאחר גיגול קלות הבנתי שזה מה שנקרא BY DESIGN. הערך הדיפולטיבי לרפליקציה בין אתרים הוא 3 שעות שזה לא כל כך מתאים לסביבת העבודה שלנו. יתרה מזאת, הגבול התחתון שאפשר להוריד את הרפליקציה לפי ה-BEST PRACTICE הוא 15 דקות שזה גם לא מי יודע מה מזהיר.

המשכתי לחפש עד שנתקלתי במאמר הבא שמסביר איך לקנפג את הרפליקציה בין האתרים כך שהיא תהיה מידית:
http://blogs.technet.com/b/qzaidi/a...-notifications-between-sites-how-and-why.aspx

למיטב הבנתי ההסתייגות היחידה שיש בלקנפג דבר כזה היא רוחב פס.
כעת נשאלת השאלה כמה כבר AD עם בסביבות ה-200 משתמשים יכול להעמיס על קו ADSL סטנדרטי?

מיצו

New member
בדיוק מה שכתבת

המגבלה הפרקטית היא רוחב הפס שלך, וכמות המידע שעוברת על גבי הפס הזה באופן שוטף. תזכור שרפליקציה של AD מתרחשת ברקע גם כשאתה באופן אישי לי שינית כלום בהגדרות המשתמשים או הקבוצות, וזה בגלל כל מיני Attributes שמתעדכנים שוטף כמו טעויות בסיסמאות, לוגאון אחרון, החלפת סיסמאות של תחנות ועוד.

אני מניח שעל 200 משתמשים עם כמות סבירה של תחנות זה לא משהו שאמור להפריע לך אז אני מניח שאתה יכול להפעיל (ולא לשכוח לתעד).

זכור שעדיין רפליקציה של SYSVOL לוקחת 15 דקות במינימום, והיא איננה מושפעת משינוי זה.

antidot

New member
לגבי SYSVOL

במקרה של NTFRS אתה צודק.
במקר של DFSR, זה עובד עם סלוטים של 15 דקות, כך שאם על ה-site link מוגדר 15 דקות, בפועל חלון הרפליקציה של DFSR תמיד פתוח (והוא מבוסס CN משלו). זאת בדיוק הסיבה להוריד את הreplication interval ל15 דקות אפיל אם CN מופעל.

antidot

New member
בנוגע למה ?

אם אתה רוצה פחות מ15 דקות, אתה צריך להפעיל change notifications ואז הרפליקציה לא מבוססת תזמון אלא על בסיס "יש שינויים - אני מעדכן את השותף שלי לרפליקציה שיבוא למשוך. אין שינויים - אני אומר לו שלום-שלום פעם בשעה (ברירת מחדל)"

למעלה