Email Archive

Rיקושט

New member
Email Archive

מסיבות אלו ואחרות צצה דרישה לבצע Archive של כל המיילים נכנסים\יוצאים בחברה. כרגע יש Exchange 2000 בשימוש המשרד בארץ. ושרת Sendmail שמשמש את המשרדים בעולם (בעזרת Qpopper) אני צריך לעשות את הArchive לשניהם, עדיף לפי משתמש. חיפשתי מידע לגבי העניין ומצאתי הרבה Hard core sendmail ואני לא מספיק בקיא ברזי הsendmail ואני לא מעוניין להתחיל לחפור את העניין כרגע. לגבי הExchange לא חיפשתי המון (עדיין). האם מישהו יכול לזרוק כמה רמזים לגבי איך לבצע את העניין בשתי המערכות? רוב תודות.

mthree

New member
Sendmail Archiving

לגבי Sendmail קיימים מספר פיתרונות. כולם מצריכים שינוי של קובץ הקונפיגורציה. השינויים פשוטים למדי, אך מצריכים ידע בסיסי ב-Sendmail. 1. הוספת rewriting rules לקובץ הקונפיגורציה. 2. שימוש ב-procmail ל-local delivery וכתיבת כללים מתאימים עבורו. 3. כתיבת milter מתאים לצרכיך. (אין צורך להתחיל מאפס, קיימים מספיק פילטרים הקרובים לצרכיך). לכל שיטה יתרונות וחסרונות. הראשונה זריזה, אינה מצריכה כתיבה רבה, אך דורשת הבנה מעמיקה לגבי ארכיטקטורת sendmail. בנוסף עליך לבצע בדיקה לכללים בכל פעם שהינך משנה גירסה. השניה, פשוטה, איטית, יכולה רק לטפל בדואר שעבורו Sendmail מבצע local delivery. (ולא עבור דואר שבו sendmail מבצע relay). השלישית מצריכה הבנה של מנגנון milter. פשוטה, יעילה ותופסת כל הודעה. צור קשר במסרים אם הינך צריך אינפורמציה נוספת. משה שמש Liraz-x

antidot

New member
יש כבר משהו מוכן

http://www.geocities.com/sbmilbur/sendmail/ בנוסף הייתי בודק את הצד המשפטי של העניין. למיטב ידיעתי המשתמשים צריכים להיות מודעים לזה שהדואר שלהם מנותר ובנוסף, הארכיון יכול לשמש כעדות (משהו שלא תמיד רוצים).

Motel

New member
יש לפעמים חובה חוקית לשמור מידע

מיקרוסופט טוענת במשפט שלה עם BURST שתכתובות ישנות פשוט נמחקו, ולכן א"א לדעת על מה סוכם. לפי דעתי כאשר האימייל יקבל מעמד משודרג מבחינה חוקית, יהיה חוק לשמור אימיליים לפחות 7 שנים אחורה.

mthree

New member
זו השיטה הראשונה האפשרית

הקישור בתגובה הקודמת הוא פיתרון המעדכן ישירות את קובץ הקונפיגורציה. מחברו לא בדק אותן מעבר לגירסת sendmail 8.9.3. אין זה מפליא. מנגנון ה-milter הופיע רק בגרסה 8.10 של sendmail. בשלות הממגנון הופיעה רק בגירסה 8.11. אינני בטוח שכותב המאמר היה מציע את שיטתו היום. מתבצעת קריאה נוספת ל-sendmail עבור כל נמען בהודעת הדואר. משה שמש Liraz-x

antidot

New member
אמת. אפרופו מילטר

באיזה שלב בדיוק נקרא המילטר ? לפני כל ה rewrite-ים או אחרי שהוחלט אם זה local delivery או remote ? (ברוך יוצר הpostfix וגורם לי לשכוח את הכאב ראש של sendmail )

mthree

New member
קריאה ל-milter

כותב ה-milter קובע באילו שלבים במהלך החיים של ההודעה ה-milter ייקרא. החל מן ה-SMTP HELO הראשוני וכלה בסיום ההודעה (delivery , header rewrite הם שלבים מאוחרים יחסית בחיי הודעת דואר). ה-milter יכול להיקרא מספר פעמים במהלך החיים של הודעה. הכל בהתאם לרצון הכותב. (sendmail תמיד הצטיין ביכולתו לטפל בהודעה בעדינות ודיוק של איזמל מנתחים. על כך גדולתו. משה שמש Liraz-x

למעלה