Elvis VS The Beatles

ElvisAlive

New member
Elvis VS The Beatles

תכתבו את מי אתם מעדיפים, מי לדעתכם יותר גדול ומי יותר השפיעה.

ElvisAlive

New member
ני חושב אלביס כמובן בגלל:

אלביס מלך הרוקנרול הוא השפיע על הרבה להרות כולל את הביטלס וגם שינה את היסטורית המוזיקה. הוא יכול לשיר רוק'רול, בלוז גוספל שירים רגועים הוא יודע לרקוד ובהכל הוא נשמע טוב.

אבל...

הוא לא כתב את השירים שלו, הביטלז שרו מספר רב יותר של סגנונות, והופעה טובה לאו דווקא מעידה על רמת המוזיקה...

נו באמת... ../images/Emo3.gif

ברור שהביטלס.
ולשאלתך: * אני באופן אישי (וגם ציבורי) מעדיפה אותם. * הם ללא ספק יותר גדולים (מתמטיקה פשוטה: *ארבעה* בריטים מלאי עיזוז, אל מול אמריקאי מזדקן *אחד*) |הדגמה בבדידים תגיע מאוחר יותר| * אמנם כרונולוגית אלביס קדם לרביעיית המופלאים, אך כבר התלמוד מזכיר את הקב"ה היושב במרומים, צופה על חכמי המשנה ומכריז: "ניצחוני, ניצחוני בניי". הביטלס ללא ספק הושפעו מאלביס, אך מהרגע שהלהקה הזו יצאה אל אוויר העולם, היא המשיכה (וממשיכה עדיין) להשפיע על כל הרכב מוזיקלי שבא לאחריה. (במישרין או בעקיפין).

ג'ון לנון אמר פעם

"אם לא היה אלביס לא היה ביטלס" וגם: "לפני אלביס לא היה דבר" אז מעט כבוד המילה "מזדקן אחד" לא במקום, אילו אלביס היה חי היום היה חוגג השנה יומולדת 70 בלבד. למה, בן כמה לנון היום ומקרטני יתבדל לחיים ארוכים. אה.... לא ממש רחוקים מ 70, נכון. בתחילת דרכם של "ארבעת המופלאים מליברפול" כינו העיתונות העולמית והבריטית שהם (הביטלס) כמו "ארבעה אלביס פרסלי". אז ארבעה בריטים מול מזדקן אחד לא היה ממש במקום אז מה את אומרת

אני אומרת שלא צריך לקחת ללב ../images/Emo13.gif

ההודעה נכתבה בהומור(?) וצר לי אם פגעתי *בציפור* נפשך, או שחטתי *פרה* קדושה בדרך. (פרה בצלחת... יאמי!
). (למה לעזאזל כל המטאפורות שלי מכילות חיות?!?!) כמו כן, היא נכתבה בלשון זכר, אך יועדה לארבעת המינים. (חוץ מללולב הסורר והזקור כמובן
). בסיכומו של היום- אין בהודעה זו, דבר וחצי דבר כנגד הזמר ארוך הפיאות. אני מחבבת אותו ונוהגת לפזז לצליליו בלילות של ירח מלא. סולח?

פנגו

New member
סינתיה...

"...למה לעזאזל כל המטאפורות שלי מכילות חיות?!?!..." אני יכול להסביר לך אם את רוצה ....
(רמז: תעייני בהודעות מסיבבך חח)

spotted owl

New member
כל כך ביטלס

אוקיי, אז לאלביס קראו המלך, והוא באמת השפיע, אבל... הביטלס הביאו כבוד למוזיקה, והצליחו להפוך קיטש לעמוק. בזמנם הם נחשבו למורדים רציניים, אבל תחשבו איך היו מסתכלים היום על להקה שהרעיון של השלום כל כך חזק אצלה? אחרת לגמרי. חוצמזה, זו להקה שבאמת אפשר לאהוב לא משנה איזו מוזיקה שומעים בד"כ.

ElvisAlive

New member
למה הכוונה הביאה כבוד? וחוץ מזה

אלביס שר בכל מני סוגים ובכולם הוא נשמע טוב. חוץ מזה כשהביטלס התחילו ה"רעיון של השלום" לא היה...

MajorWinters

New member
נו באמת....../images/Emo19.gif

הויכוח הכי דבילי שראיתי בשבועיים האחרונים כל מקום להשוואה בין שתי להקות אינו במקום. במיוחד אם אחד היה בשנות ה60 והשני ב50 במיוחד אם אחד היה זמר והשני היה להקה שלמה במיוחד אם אחד עשה רוקנרול והשני כמעט ולא ובקיצור, כל השוואה היא טיפשית, אבל בניגוד לדיפ פרפל נגד לז זפלין, ההשוואה הזו- טפשית במיוחד!

פנגו

New member
../images/Emo45.gif

ויכוח חסר-טעם...
שניים יוצרים בחסד, תהנו מהם במקום להתכווח ! חוץ מזה,כמו שאמרו זה זמר, וזה להקה, זה כמו שאני אעשה השוואה בין ג'פרסון אירפליין ל לו ריד( בשנות ה70) דיבלי הלא כן ?

Boo9ie

New member
אלביס.*

לא ממש אכפת לי ממלך הרוק'נרול, הוא לא מעניין לי ת'שד השמאלי. מרבית הסיכויים שאם אשמע את השירים שלו, אעביר קדימה, למוזיקה מתקדמת, תרתי משמע, יו נאו. גם יש לי זכרונות לא נעימים מאנשים שאוהבים אותו. אבל מפתיע אותי שאין לנו איזה גרופי אלביס בפורום. יש לנו כמעט הכל, רק לא אלביס. לא ייתכן שאחד ממלכי המוסיקה הבלתי מעורערים (?) לא ישאיר יורשים לשאת שמו בגאון כאן. אז מה אתם אומרים, אולי נכריז איזה יום אלביס בפורום? לא, הא. אז אולי משהו קטן. אחרי הכל, הוא הלבן הראשון שהבין שזאת לא בושה לשיר כמו שחור. הוא הצעיד את המהפכה שמתבטאת עכשיו במטאל-ראפ, פאנק-הופ, בלה-בלה ושאר סטיות של בני 14. אז נכון שאם הוא היה חי, הוא אולי לא היה מצליח להתהפך בקברו בגלל השומן**, אבל מגיע לו שישאר אחריו משהו טוב יותר מאשר "הופעות-אורח" בדיינר מעופש וזוג זונות בתור שושלת. קדימה, כל מי שאוהב את הטנדר שלו. כל מי שבלורית (ודיאטה של כריכי ענק) עדיין עושה לו את זה והוא לא ילד אייטיז. משהו, מגיע לו את זה. ולמען העדר הספק, ברור, ומובן מאליו שבוגי אוהבת, מאוהבת ומעדיפה את הביטלס. ואוהבת זאת לא מילה. * - עזב את הבניין. ** - שימו לב להיגיון במשפט. ללמוד.

Boo9ie

New member
ומכיוון שיש לי יותר מדי זמן פנוי,

כפי שמתברר, אבל אפ'חד לא מושלם. קבלו את המלך.

הסיבה שאין אף גרופי אלביס בפורום

הזה היא בדיוק הסיבה של התגובות שרואים פה בשרשור הזה. ורק לידע כללי, יש לאלביס פרסלי פורום ומועדון. יש אנשים שמתביישים מסיבה לא ברורה להודות שהם אוהבים לשמוע את אלביס. ולעניין ההשוואה - באמת אין מה להשוות כי הביטלס עשו מוסיקה שונה מזו של אלביס. אלביס היה מבצע אדיר ושלט בארה"ב במשך 3 עשורים בכל מה שקשור להופעות מרהיבות. אלביס שר בסגנונות שונים ועד הסוף המר היה לו קול מרשים ביותר. הביטלס היו 4 בחורים צעירים מוכשרים בטירוף שלא לכל השירים שלהם אני מתחברת. יש כמה שירים של הביטלס שאני מכירה וחלק מהם גם אוהבת לשמוע. אצל אלביס אין שיר אחד שאני לא אוהבת לשמוע. אבל זה רק אני.

melancholy man

New member
קליף

נו נו, נחמד לראות שארבעים שלושים שנה אחרי יש מי שמעלה שאלות כאלה, האמת שלדעתי ממש אבל ממש אין מקום להשוואה (מה שכמובן אומר שאני עומד לנסות
) הביטלס (כמו הרבה להקות גל ראשון של הפלישה הבריטית) בהרבה מובנים הם ממשכי דרכו של אלוויס (ושל צ'אק בארי, ג'רי לי לואיס, ביל היילי וכובי השביט ובאדי הולי), ואלבומיהם הראשונים (5 הראשונים) הזכירו במידת מה את הרוק אנד רול האמרקאי הישן, אבל, החל מ 65 אין בכלל מקום להשוואה מוסיקאלית בין השניים. אלוויס היה, לפחות בתקופה המעניינת שלו, איש רוק אנד רול ששליב רוקבלי ובלוז ליצירת רוק אנד רול לבן, כזה שמושפע מצ'אק ברי או צ'אבי צ'אקרס אבל מוסיף להם גוונים לבנים. הוא אגב, בניגוד למה שנאמר כאן, לא היה הראשון לעשות לעשות זאת, אם מישהו היה ראשון בכך זה היה בילי היילי. אלוויס לא היה מלחין או כותב גדול הוא היה מבצע ענק, ובכך הוא דומה יותר לזמרי בלוז או סווינג של שנות הארבעים והחמישים. עיקר גדולתו של אלוויס הייתה בהיותו מבצע אמיץ ומוכשר מאוד, ואיקונה תרבותית, שידע לבחור היטב את החומרים שלו. הביטלס מאידך, להוציא חלקים מאלבומיהם הראשון היו בעיקר יוצרים איש מהם לא היה נגן גדול או זמר מדהים, קל מאוד למצוא 4 נגנים וזמרים טובים יותר מהחיפושיות, כמעט אין בנמצא בעולם הרוק 4 יוצרים טובים יותר (למעשה שנים ועוד אחד). יתרה מכך, הביטלס שינו לגמרי כיוון יצרתי ואלבומיהם החשובים ביותר אינם ברי השוואה לאלוויס, שכן הם בג'אנר מוסיקאלי אחר לגמרי. אז מה מי יותר טוב?, מי יותר חשוב?, מי יותר מעניין?, כל אחד והתשובה שלו.

אני אישית יותר מתחבר לביטלס, אבל

כאן אני חושב שפשוט אין מה להשוות...

למעלה