Eight Easy Steps - תהיות

Mr Freeze

New member
Eight Easy Steps - תהיות

אני מצטער, אבל השיר נורא. אני לא יודע אם אכן האזנו לאותו השיר, כי לפי הרושם שקיבלתי, רובכם משוכנעים שהוא מדגם מייצג לאלבום נפלא. אני, לעומת זאת, מאוד מקווה שהוא רחוק מלהיות מייצג. חברים, זו לא אלאניס. השיר נשמע - במקרה הטוב - כמו תוצר לוואי של URS. URS הוא אלבום עם הרבה פוטנציאל, ופרט לכמה שירים מוצלחים, רוב השירים מתפספסים לגמרי. הטקסטים משדרים "כמעט"יות בלתי נסבלת (כי אלאניס היא לא זמרת של "כמעט"), ההפקה איומה (אבל באמת, איומה!), רוב הלחנים בסדר, אך נבלעים בתוך ההפקה (ואם החלטת לשלב אלקטרוניקה, למה היא כל-כך חובבנית?), ובקיצור - כבר אז היה נראה שאלאניס איבדה את זה. ובחזרה לשיר הנדון - כמו שאמרתי, במקרה הטוב הוא מזכיר לי את האלבום המתנדנד הזה. במקרה הרע? כמשקל השירים של אווריל לבין. משהו באמצע. אלאניס, כפי שהופיעה ב- Today Show, נראית כמו מותג. היא לא מופיעה כבעבר, היא לא שרה כבעבר, היא לא כותבת ומלחינה כבעבר, ו... טוב, היא לא נראית כבעבר. מה חשבת לעצמך כשפגשת במספריים, אלאניס? על שמשון הגיבור שמעת? ובכן, האמת היא שבפסקה האחרונה הייתי סתם מרושע. אני מכבד את הרצון שלה לשינוי, גם אם תמיד אשמור מקום חם בלב לאלאניס הממורמרת, ההיפית והמתוסבכת. המוסיקה עצמה היא זו שבאמת מפריעה לי - השיר לא מזכיר אף לא במעט את אלאניס שאני אוהב, וזה דווקא לא לטובה. זה לא שהיא בחרה לשנות ולכתוב שיר אמנותי ואחר על מצבה היום, היא פשוט מאבדת מהכשרון הרב שלה, שקיומו לא מוטל בספק. אתם יודעים מה? אולי הבעייתיות היא בהוצאת האלבום מוקדם כל-כך, מעט מדי זמן לאחר הוצאת האלבום האחרון. שינויים כבירים (ביחס ל- URS) לא יהיו בו, והצבת דד-ליין מותירה מעט מאוד זמן לפיתוח שירים בוסריים, לסינון ולשינויים. אני חושב שהחלטתה להאיץ הפעם היא טעות. ומי יודע, אולי אני טועה. אולי שיר אחד הוא לא מדגם מייצג. מה שכן, לפחות ידה לא תהיה בהפקה הפעם. אולי זה יציל כמה לחנים.

BaBa LiVe

New member
העלת אחלה נושא לדיון!

אני גם חושב ככה...אבל לא חושב ככה... משהו קורה לאלאניס...שינוי..והוא לא "כ חיובי. והיא באמת נראית כמו מותג, ממוסחר מאוד. ולגבי שמשון הגיבור.."אלאניס? לא שמעת על שמשון הגיבור?" (הייתי חייב לחזור על השאלה..כי היא פשוט גדולה!) ואם אלאניס תוציא דיסק בקרוב... אז לפחות שבהפועות..תתחיל לשיר את השירים שלה.... את מהתקופה הכי יפה.... של ג'אגד וג'אנקי... כואב להיות מעריץץץ שרוף של אלאניס בימים אלו (לפחות לי...)

BaBa LiVe

New member
מזאת התמונה הזאת!?

איפה הבגדים!? איפה החצאיות של ג'אנקי טור!??!?!

Mr Freeze

New member
אבל גם הסט ליסט העדכני מאכזב

יותר מדי שירים מ-URS, פלוס כל השירים החדשים, מס' כמעט אפסי של שירים מג'אנקי ולא מספיק שירים מג'אגד.

BaBa LiVe

New member
כן!! זה הדבר הכי חמור!!

השיר הבודד מג'אנקי (ועוד פעם אחת באבא ופעמיים סימפטטיק קירקטר - בסבב הופעות שלם) בעוד שלג'אגד יש ייצוג קבוע של שבעה שירים!!!! ומדי פעם פורגיבן ומרי ג'ין באים לבקר! מה עם נוט דה דוקטור!?

avivs

New member
אוקיי!

אני לא מסכים איתכם בכלל. אני לא יודע אם זה בא לי בתור מעריץ של מדונה...אבל אני בעד שינוי, כל שינו מביא איתו גדילה והתפתחות. שמעתי את השירים החדשים של אלאניס והם מדהימים, 8 צעדים קלים הוא שיר קצבי טוב ומאושר, ומה לעשות שאלאניס מאושרת עכשיו. ולאדם מותר אחרי עשור שלם לעשות תספורת. אלאניס היא לא שמשון הגיבור וכוחה לא נמצא בשיער שלה. אני יודע שהרבה (כולל אני) התאכזבו מהדיסק האחרון, אבל כשמקשיבים גם לurs וגם לfos אי אפשר שלא לראות יצירות אומנות, בנפרד הם דיסקים סבירים, ביחד יש שם את השירים הכי טובים שהיא עשתה. אלאניס התפתחה והשתנתה, כנראה נמאס לה משיער שיותר ארוך ממנה ומשמלות מוזרות, גם לה מותר ללבוש חולצות בטן ולשים ג'ל. אני מאוד מחכה לדיסק החדש וגם בטוח (לפי מה ששמעתי בינתיים) שאני יאהב אותו. כוח לספרים!

BaBa LiVe

New member
חחח...מבדר!

גם אני אוהב את השירים החדשים. אבל, לדעתי...שאלאניס היה רע בחיים למעריצים זה עשה טוב... (ג'אגד!!) ואולי עכשיו שטוב לה...אז יהיה רע לנו?! שיהיה לכולם הד אובר פיט שמח! :)

מממ

אני מאלה שעוד לא שמעו את השירים החדשים אז עדיין אין לי דעה על אלאניס "החדשה". אבל בקשר למראה החדש שלה, זה רק אני או שזה פשוט דבר כול כך מטומטם להתלונן עליו? ??????? שתלבש מה שבא לה! שתסתפר איך שבא לה! נוח לה ככה? אז סבבה!!! די להיות קטנוניים

j u n k

New member
אני קטנונית

וגאה בזה-סורי. בתור בחורה הסטייל שלה ייצג אותי בכל כך הרבה דרכים, וגם הוא נתן לי הרבה סיבות למה להיות מעריצה שלה כיום. כמו כן הסטייל שלה היה שונה מכל דבר כיום, מכל זמרת אחרת שאני מכירה ולכן השוני הזה והייחוד הזה עשה לי פשוט טוב בלב, כיום היא פשוט התערבבה בחברה הבורגנית והמעצבת את האופנה היום, ויכולה להתאים יפה מאוד לאם טי וי וקשה לי להסתכל עליה, באמת שקשה שלי. שלא נדבר על המוזיקה. אני מבינה את הרצון לקבל אותה כמו שהיא, אין ספק שהיא השתנתה, וחייה האישיים קיבלו תפנית חדה מאוד, אבל לי השינוי הזה נתן זריקה מכאיבה מאוד של שוק עצבני שממנו אני מנסה לצאת, בסופו של דבר אוהבים זמר בגלל המוזיקה שלו, ואלאניס מוציאה בזמן האחרון (בעצם זה כבר די הרבה זמן) מוזיקה שאני לא גאה בה, לכן -אני לא אתערב לה בחיים ואגיד לה מה לעשות כי זה באמת קטנוני, אבל כן אמתח עליה ביקורת כי זה לגיטימי, וכי אני אוהבת אותה והיא תשאר תמיד בלבי עם אלבומים בלתי נשכחים.

AlanisJunkie

New member
צודקת, יש משהו, אבל...

למה להיות יהירים ולשפוט אותה עוד בטרם שמענו את האלבום הבא שלה? וגם אם הוא יהיה נורא, בלתי-שמיע, מטופש, עדיין זה לא אומר שלאלאניס נגמר הסוס. לתשומת לבכם, הבחורה אוטוטו בת 30, מותר לה קצת להתפרע, לעשות דברים שונים ממה שהיא רגילה ואני מאמין שעם הגיל יחזור גם העומק לשירים. אולי זאת פשוט מין תקופת המתנה. ושוב, עדיין לא שמענו את האלבום החדש. בקשר להשוואה לשמשון הגיבור, השוואה מוכרת ואני חושב שכל מעריץ שמכיר את אלאניס והשיער שלה מדמיין במוחו את ההשוואה הזאת מרחפת מעליה בלי סוף, במיוחד בהופעות - ותוהה האם שיערה הוא כישרונה. תשובה: ברור! השיער שלה הוא הכישרון שלה. עכשיו היא סתם אבריל. נו, באמת... יהיה מה שיהיה, גם אם אלאניס תוציא את האלבום השטחי ביותר בעולם, אעריץ אותה על כך. אם היא בתקופה כזו, שבאפי מגדירה כ"תקופה בה בן-אדם עמוק ואינטליגנטי פשוט מעריץ שטחיות - הוא OVER כולם" - נהנה מהדברים הכי מטופשים בעולם ונראה שהוא הפך למישהו אחר, אך הוא לא הפך למישהו אחר והוא פשוט נהנה לתמרן בין דמויות שטחיות ועמוקות (פעם כזה כזה ופעם כזה) המתאימות לו לתקופות שונות בחיים - זו גאונות!

Rוית

New member
אנסה להגיב על ההודעה

מבלי להיות מושפעת מזה שאני מעריצה של אלאניס.. באמת, אני מרחיקה את ההערצה העצומה שלי אליה ומתייחסת אליה כעוד אמן שאני מעריצה ומכירה.. אז ככה, הדבר הראשון שאני חייבת לציין זה שרשמת "זה לא שהיא בחרה לשנות ולכתוב שיר אמנותי ואחר על מצבה היום, היא פשוט מאבדת מהכשרון הרב שלה, שקיומו לא מוטל בספק." אני לא הכי מסכימה את זה.. אומן לדעתי לא יכול לאבד כ"כ מהר את הכישרון שלו במיוחד שזה ברור בהחלט שיש לו כשרון.. לך תדע אולי שיצא הדיסק אתה תגלה זוית כישרון אחרת שתאהב יותר...? ובקשר להשוואה לאבריל-אני אישית לא ראיתי את זה כמשהו רע, יש לי את הדיסק של אבריל ואני מוצאת אותו כדיסק טוב אני אף פעם לא הבנתי את הקטילה עליו ואת היציאה מההנחה שזה רע להשוואת בין השתים.. ברור שזה מעצבן את המעריצים של אלאניס שמשווים אותה לזמרת צעירה וחדשה וזה ברור שזה מעצבן מעריצים של אבריל שמשווים אותה לזמרות אחרות ולא כאומן גדול בפני עצמו אבל היי, על טעם ועל ריח... אני מסכימה עם מה שרשמת, אלאניס התמסחרה במידה מה.. אבל אנחנו שמים לב לזה רק כי אנחנו רגילים ל'אי מסחור' שלה.. זאת דר"א, הסיבה שאנחנו רואים את זה כדבר כ"כ גרוע.. כי סה"כ מה רע שאלאניס מפרסמת את עצמה? היא רק רוכשת לה עוד מעריצים (אמיתיים או לא).. ובקשר לשיר-אני דווקא אהבתי אותו, שיר שמח, קיצבי, ואני בטוחה שמילים שלו אומרות הרבה... ומשיר אחד אני לא יודעת אם אפשר לדעת איך יהיה הדיסק כולו.. אני זוכרת בתקופה שיצא HC כולם היו באקסטזה על הדיסק שהולך לצאת ואז התאכזבו ממנו.. לדעתי הכי טוב זה לא לפתח ציפיות, אחרי זה אין ממה להתאכזב... בשורה התחתונה (אחרי שקראתי את השירשור פה), זה די אנוכי מצידנו להגיד "איפה אלאניס הדיכאונית? איפה אלאניס ה"שנטית" עם הבגדים היפים?, איפה אלאניס עם השיער הארוך והמתפרע?"..... אבל היי, אלאניס היא ישות בפני עצמה.. היא רוצה להיות שמחה? מי אנחנו שנמנע את זה ממנה.. במיוחד שהרבה זמן היא לא היתה במקום כזה (כפי שזה נראה מהשירים שלה בכל אופן) היא רוצה ללבוש בגדים ללא בד? מי אחנו שנגיד לה מה ללבוש.. היא רוצה להסתפר? מי אנחנו שנקח לה את המספרים מהיד... ברור שאנחנו לא אוהבים את זה, ברור שלא נאהב את זה, אבל מה לעשות, אלאניס (לצערנו) לא שלנו..
בר-אחלה טופיק פתחת!

j u n k

New member
דווקא לדעתי

לטעמי דיברת ממקום של מעריץ...ושכחת לשנייה שזה אמור להיות הצד , או שבעצם מהצד זה בדיוק כמו להיות מ"בפנים" כמעריץ. כמה הערות- אני לא הכי מסכימה את זה.. אומן לדעתי לא יכול לאבד כ"כ מהר את הכישרון שלו במיוחד שזה ברור בהחלט שיש לו כשרון.. לך תדע אולי שיצא הדיסק אתה תגלה זוית כישרון אחרת שתאהב יותר...? דבר ראשון השוני הגדול בין הדיסקים נובע בכלל מעובדה שונה לגמרי, אלאניס הפיקה את אלבומה האחרון, וזה כבר קשור להפקה פחות לתכנים. דבר שני, אומן אולי לא יכול "לאבד" כ"כ מהר את כשרונו אבל הוא בהחלט יכול להסוות אותו יפה מאוד כאשר מה שמסתיר אותו הוא הרצון להשתנות ולהתערבב בחברה הממולחת של עולם המוזיקה כיום. אני לא מבינה מה זה זווית כשרון ? זה או שאתה אוהב או שאתה לא אוהב נקודה, ההבדל בין ג'אגד לג'אנקי נחשבת לזווית שונה? לא אלא להשתנות להשתנות שרובנו אהבנו. אין פה על מה להתפלסף יותר מדי לטעמי. ובקשר לשיר-אני דווקא אהבתי אותו, שיר שמח, קיצבי, ואני בטוחה שמילים שלו אומרות הרבה... בתור מישהי שלא שמעה את השירים החדשים כדי לא לפתח ציפיות ולא להרוס את "ההפתעה", אני לא שמעתי את השיר אבל הציטוט הנ"ל קצת מבלבל אותי, מה זאת אומרת את בטוחה שיש לו משמעות? יש לו או אין לו? או שאת עדיין מחפשת? חוץ מכל זה ההופעות מדברות בשם עצמן, אתם אוהבים את מה שאתם רואים על הבמה? מדובר פה בתשובה אינדיוידואלית לחלוטין יש כאלה שאוהבים יש כאלה שלא, שתי התשובות מבחינתי מתקבלות, אך לפעמים אנחנו שוכחים להיות אובייקטיבים. אני מצטערת אבל הרבה מן התשובות שאנו נותנים מרגישים לי כמו תירוצים עלובים כדי להציל משהו, אין פה מה להציל יקרה מה שיקרה, זו המציאות, נאהב אותה או לא, מבחינתי מוזיקה זאת מוזיקה, ואין לי סיבה לתרץ דברים שלא נראים לי. כמו שאמרתי קודם (וגם אתם בעצם) אלאניס זאת אלאניס ואף אחד בעולם חוץ ממנה לא יוכל לשלוט על מעשיה ורצונותיה, אני מבחינתי הגעתי למסקנה שאין פה מה לחשוב ואין שום דבר חדש תחת העובדה שהיא משתנה לכיוונים שאני לא מסמפטת במיוחד, אבל נחיה ונראה, המוזיקה תדבר בשם עצמה באלבום החדש, אולי אז אני אחשוב אחרת, ואין לי שום כוונה לבוא ממקום שלילי.

Rוית

New member
לא הסברתי את עצמי ברור כנראה..

בקשר ל"ההבדל בין ג'אגד לג'אנקי נחשבת לזווית שונה" אז לדעתי כן.. זה מראה לנו 'סוג' כישרון אחר.. עובדה שיש המון שמעדיפים דיסק אחד על פני אחר ומי כמונו בפורום יודע את זה.. ברור שזה הכל אותו תחת אותו כשרון עצום של אומן אבל בכל דיסק מוצגת מעין זוית אחרת בתוך חידודי הנפש של האדם.. אם את רוצה לקרוא לזה ככה
ובקשר לשיר, אין מה להתבלבל מהציטוט פה.. רשמתי שאני בטוחה שמילים שלו אומרות הרבה כי עוד לא עשיתי שום ניתוח של השיר עצמו, רק שמעתי אותו וכידוע מהופעות לא מצליחים להבין את המילים, והמילים שמפורסמות ברשת הם לא הרישמיות.. אבל הבאטם ליין שלי היא שכמו שאנחנו מכירים את אלאניס, היא לא תעשה שיר עם מילים שיטחיות כי זה היופי שלה.. (וזה לא משנה כמה שתגידו שהיא השתנתה, היא אותו אדם שכותב באותה צורה כמו פעם, לא נראה לי שאפשר להגיד שזה השתנה, בטח שלא עוד לפני ששמענו את האלבום החדש או לפחות שירים עם מילים ברורות) אז אם נאהב את המסר של השיר או לא זה משהו אחר, אבל אני אישית מאמינה שיש לו מסר כלשהו ולכן רשמתי שלדעתי המילים שלו אומרות הרבה.. רשמת "הרבה מן התשובות שאנו נותנים מרגישים לי כמו תירוצים עלובים כדי להציל משהו"... ברור שזה ככה, אנחנו הרי מעריצים שלה לא?
רק זמן יגיד, אין מה לעשות.. ובסופו אני בטוחה שכל אחד יגיע למסקנה שלו לגבי מה הוא חושב ומה הוא מרגיש..

Mr Freeze

New member
באשר להתמסחרות -

תראי, כל אמן שעוסק במוסיקה לפרנסתו מוציא מהיצירה שלו צדדים מסחריים. בין אם נרצה ובין אם לא, עולם המוסיקה הוא עולם מסחרי. אין לי בעיה עם הפרסום העצמי של אלאניס, ואם התכוונת להופעה ב- Today Show - ההיפך הוא הנכון, אני מאוד נהניתי מההתמקמות לרקע של ניו יורק
התמסחרות מפריעה לי כשהיא פוגמת במוסיקה. זה קורה בד"כ כשהאמן עוצר, מגרד בקדחתו ושואל את עצמו - "רגע, מה בעצם הקהל רוצה? יותר גיטרות, יותר קצב, יותר קלילות, יותר שיק?". אני מאמין שיש צד חיובי לאמן שקשוב לקהל המעריצים שלו במידה מסויימת, אבל התאמה עצמית לרצונות הקהל מרגיזה אותי, והיא בד"כ מחריבה כל חלקה טובה של כשרון ופוטנציאל. כי מרוב שרצינו שייצא טוב, ומרוב שפנטזנו על יום יציאת האלבום ועל המקומות הראשונים במצעדים, כמו גם על ביקורת-שער מהללת ב-Rolling Stones ודומיו, שכחנו להשקיע בכל שיר ושיר, וגם לדאוג שהאלבום בשלמותו יהיה טוב. עבודה על אלבום היא אינטנסיבית, דורשת תכנון ולא מעט עבודת-סינון, במיוחד אם זהו לא האלבום הראשון, ואז ישנה ציפייה לחידוש ולהתפתחות. בקיצור - הרעיון של "לעשות את מה שהמעריצים רוצים שאעשה" הוא אולי מלא בכוונות טובות, אבל בא על חשבון המוסיקה עצמה. אני לא אומר שאסור לאלאניס להיות שמחה ומאושרת - להיפך, אני שמח בשבילה. יש הרבה יופי במוסיקה שמחה, ואת זה אלאניס הוכיחה בימי ג'אנקי, עם שירים של סיפוק מהפרק שבו היא נמצאת בחייה, ועם פופ איכותי שמודע לעצמו (Front Row). אבל מהמוסיקה העכשווית אני לא מרוצה, לא משנה איך תגדירי אותה - פופ, רוק, פופ-רוק, אין לזה משמעות. הצדדים המסחריים במוסיקה שלה בולטים מאוד היום, והם באים על חשבון הצדדים האיכותיים והלא מתפשרים שאהבנו לזהות אצלה, ולי זה חבל. ותראי, על אבריל אפשר להתווכח, אבל זה חסר טעם. אני לא מעריך אותה, המוסיקה שלה לא מדברת אליי ואני סולד מכל הבאזז סביב זמרות רוק שתקף לפתע, ושאלת איכות המוסיקה שלה היא באמת שאלה של טעם אישי. גם נושא ההתמסחרות נתון לוויכוח, ולראייה - רק לאחרונה נתקלתי בת'רד ארוך במיוחד בנושא בפורום מוסיקה אלטרנטיבית. מומלץ, אגב.

Mr Freeze

New member
הערת 'שמשון הגיבור' יצאה מפרופורציה

*ברור* שהכשרון של אלאניס אינו טמון בשיער. כמו שניסיתי להבהיר בהודעה המקורית - ה"תלונה" שלי בנושא הייתה די חסרת משמעות. כן, אני לא אוהב את ההופעה החיצונית החדשה של אלאניס, אבל אני לא באמת מאמין שיש קשר בינה ובין המוסיקה עצמה, וזה העיקר.

AlanisJunkie

New member
תראה...

התחושות שאתה מבטא כאן עוברות על כולנו, גם אלה שמנסים לייפות את זה, אבל אלאניס כבר סיפקה מספיק הוכחות לכך שהיא שווה הרבה הרבה יותר, כך שגם אם היא לא הכי במיטבה, לדעת אנשים מסויימים, יודעים שקיים בה יותר ומתייחסים לזה כתקופת המתנה. אגב, מדובר כמובן על URS. את הדיסק החדש עדיין לא שמענו. ויהיה מאוד מעניין לשמוע שירים חדשים ורק אחר כך נוכל להחליט בסוגייה "אלאניס - לאן?".

Rוית

New member
אני מבינה את כל מה שאתה אומר

אבל לדעתי אין מה לדבר על טיב האלבום עוד לפני שהוא יצא.. לשמוע שיר אחד מתוך אלבום של מעל 10 שירים זה לא מדד.. לך תדע, אולי ההתמסחרות כפי שאתה הסברת אותה (עכשיו הבנתי למה התכוונת, יש בזה משהו אבל עדין...) לא פגמה באלבום בכלליותו בכלל..

symptoms

New member
../images/Emo4.gif../images/Emo59.gif

שרשור שלם שאני לא יכולה לקרוא, כי עוד לא שמעתי את השירים החדשים... אני מתחילה להרגיש פה כמו בפורום באפי מתי האלבום יוצא
אני כבר רוצה לשמוע את השירים
רעות

למעלה