EEG

EEG

שלום חברים, ברצוני לדעת משהו האם יש מישהו בפורום שלמרות התקפי האפילפסיה הEEG יוצאים לו תקינים?
האם בן אדם שלא יושן הרבה לפני הEEG הEEG שלו יהיה שונה מאשר אדם שיושן לפני הבדיקה?תודה לכל העונים

חייםלוי

Member
מנהל
אצלי בכל התקופה שהיו לי התקפים כל בדיקות

ה- EEG יצאו תקינות. ניצלתי את זה בצבא לצורך העלאת פרופיל.
בדיקת EEG ידועה כלא מהימנה במיוחד.
EEG של אדם שלא ישן הרבה יהיה שונה מזה שישן היטב. לכן עושים בדיקות EEG בחסך שינה

לינוי166

New member
חיים לא היה לי מושג שבדיקת EEG

איננה מהימנה.
האם תוצאות הבדיקה המראות התקפים אפילפטיים יכולה להיות שגוייה?

חייםלוי

Member
מנהל
אם אני לא טועה כש EEG מראה התקפים אז אכן יש

התקף. הבעיה וחוסר המהימנות של הבדיקה היא שלא תמיד היא רואה את ההתקף. כשהיא מזהה את ההתקף אז האבחון נכון.

לינוי166

New member
לרגע פיצפון חשבתי אולי טעו?

לא באמת משלה את עצמי למרות שלפעמים מזה בא לי שמישהו יגיד לי סליחה! טעינו
שיהייה לכולנו חג עצמאות שמח!

דן116

New member
eeg

שמעתם (לא פעם) שפוליגרף לא אמין ולכן לא קביל בבית המשפט? זה לא רק המכונה, זה במיוחד זה שמפענח.

עדידי127

New member
כל הבדיקות שלי תקינות תמיד

גם EEG בעירנות, גם EEG בחסך שינה, גם CT וגם MRI.
מה שנקרא - אפילפסיה לא מוסברת

תודה חברים שאלה נוספת

1. האם התקף חלקי מורכב יכול להיות קצר כמו התקף התנתקות כלומר 10 שניות?הנוירולוג איבחן לי תהתקפים כחלקי מורכב ולא כאבסנס למרות שאני בוהה באוויר כנראה בגלל הגיל (23)שיש לי בעיה באונה הטמפורלית האם זה איבחון בסדר או איבחון בעייתי?
2. האם הוכח כבר ששגם אדם בריא שיהיה לו חוסר שעות שינה רבות יש סיכוי שיהיה לו התקף אפילפטי או בעיית פעילות חשמלית כזאת או אחרת עקב חוסר שעות שינה מרובות?תודה

לגבי השאלה השנייה לא הבנתי משהו

אדם בריא שלא יושן הרבה האם יש סיכוי אצלו להתקף אפילפטי או שזה עדיין לא הוכח?
2. מה אומר המושג האטה טמפורלית בEEG ?

חייםלוי

Member
מנהל
אדם בריא שלא ישן רבה יהיה עייף

אבל לא יקבל התקף. אצל חולה אפילפסיה עיפות עלולה לגרום להתקף.
מונחים רפואיים כדאי לשאול רופא.

museMe

New member
נחמד לשמוע שאני לא היחיד

עם בדיקות תקינות ואפילפסיה. לא ידעתי שה-EEG לא מהימן. אותי אחבנה רופאה אחרי EEG בחסך שינה לא תקין שהראה על פעולת "זיז ורב זיז" או משהו בסגנון, ומאז החלו למלא אותי בכדורים פסיכיאטרים. אפילפטולוג ראה את הבדיקה וקבע שאין עדות לפעילות אפילפטיפורמית, ואחרי התקף נוסף אני הפסקתי ליטול תרופות במינון הרשום כך שאהיה תחת "כיסוי אנטיאפילפטי", ובכל זאת מאוזן, טפו טפו טפו בלי נדר. על כל פנים, משלושת ההתקפים שלי זיהיתי שלושה דברים שקרו בימים לפני ובאותו יום כטריגר אפשרי להתקף:
1. חוסר שעות שינה - תמיד היו לי בעיות שינה, אך היו מספר ימים שבהם לא ישנתי טוב, או מספיק.
2. תזונה לקויה, ימים שלא אכלתי בצורה מסודרת והרבה, אלא ממש בקטנה פה ושם כי לא היה לי זמן.

3. הגעתי למסקנה שיש קשר מאוד הדוק בין מצבים נפשיים לאפילפסיה (בעיקר משום שהתרופות מיועדות לטיפול גם במניה דפרסיה), ושמתי לב שבשלושת ההתקפים שהיו לי תמיד כעסתי על משהו או מישהו, והייתי עצבני. דברים שאני מנסה לשנות כעת.

לתשובתך - לדעתי אם הבדיקות תקינות, תמיד יש תקווה, אבל לא כדאי להתעלם לגמרי מהמצב שלנו שאני נוטה לקרוא לו "אפילפטי" (אדם בעל נטייה לקבל התקפים אפילפסיה) ולכן אני ממליץ לך לשמור על אותם דברים שאתה מזהה כטריגרים להתקפים שלך.

בהצלחה!,

למעלה