eee >>> ???

אלאר

New member
eee >>> ???

כמה שאלות, למי שמכיר את המכשיר מקורב: לגבי גירסאת לינוקס עם אופן אופיס: * האם עובד בעברית? ז"א האם אפשר ליצור קבצים בעברית, ולפתוח קבצים בעברית (גיליונות אלקטרונים ועיבוד תמלילים)? * האם האופן אופיס מתמודד עם מסמכי MS Office? * האם יש באופן אופיס יישום שפותח מצגות פאואר פוינט? * האם אפשר "לדרוס" את מערכת ההפעלה ולהתקין (לבד) XP? לגבי גירסאת ה XP: * האם נשאר מספיק מקום (ועוצמת עיבוד) כדי להתקין ולהריץ גם MS Office, נניח 2003? ובכלל - האם המסך "מחרבש" תצוגה של אתרים? האם מומלץ להשקיע עוד כסף בשדרוג הזיכרון (מ 1/2 ל 1 G)? תודה מראש לכל מי שיועיל לעשות לי סדר בדברים...

RoyBO

New member
מחשב חלש ולא מומלץ

תחפש את הדגם החדש שאסוס הוציאו יש לו מסך 9 אינצ' והרבה יותר מקום בדיסק

אפסט

New member
אני לא חושב שהדגם החדש משתלם כל כך

בערך באותו מחיר יש גם את המיני של HP - עם כונן קשיח בנפח פי 10 ועוד משהו שכרגע אני לא זוכר.

אפסט

New member
אם מורידים את הויסטה

שזה בערך 400 שקל במחיר- יוצא לך שהוא אותו מחיר כמו ה-EEE החדש- אך עולה עליו במעבד [קצת] ובקיבולת הזיכרון שלך - 120 לעומת 4-20 GB. מעבדי האטום ב-EEE עדיין צעירים - מהסדרות הראשוניות...

T i k t a k i t

New member
אין ספק שהוא נראה יותר

כמו לפטופ מאשר כמו צעצוע
, וההבדלים שציינת אכן משמעותיים אני משתעשעת ברעיון של קניית EEE בעיקר לגלישה וקריאת EBOOKS אבל יש סיכוי שדווקא לזה הוא לא יהיה טוב במיחד בגלל הרזולוציה ... כנראה שרצוי שאנסה אותו בטרם הקניה
תודה

גארוטה

New member
אם תמתין קצת

תוכל לרכוש את ה-Asus EEE PC 901 שיציע בנוסף למסך יותר גדול 8.9 אינצ' גם מעבד ATOM חדש של אינטל, ויש שמועה שתהיה בו גם תמיכה בבלוטות'. במקביל תשיק MSI את המיני נייד המתחרה שלה - WIND עם חלונות XP, שמבוסס גם הוא על מעבד ATOM ויציע מסך של 10 אינצ'. שווה לחכות.

גארוטה

New member
לפי הפרסום

בידיעות, הוא אמור לצאת ב-3.6 ומחירו 650$, אך אינני יודעת מה יהיה מחירו בארץ. ה-Eee PC 900 נמכר בארץ ב- 3,290 ש"ח.

יאיר B

New member
אין לי ניסיון עם המכשיר, אבל אני יכול לענות

על כמה מהשאלות: אופן אופיס אפשר לכתוב באופן אופיס בעברית (יכול להיות שצריך להדליק את האפשרות בתפרטים - זה לא מסובך). אפשר לפתוח קבצים בעברית. אופן אופיס בעיקרון יודע לפתוח קבצים של MSאופיס, אבל אם המסמך מורכב מדי, הוא עלול להתקשות (ולהציג את המסמך בצורה שגוייה). מסמכים של אופיס 2007 הוא עדיין לא יודע לפתוח (גרסא 3 תדע). יש באופן אופיס מקביל לפאוורפויינט. גם פה, עלולות להיות בעיות של תאימות (אגב, האשמה היא ב-MS שלא מוכנה לשחרר את המפרטים של הקבצים שלהם והכל נעשה באמצעות הנדסה הפוכה). התקנת מערכת הפעלה חלונות - מן הסתם אפשר להתקין אותה במקום ה-Xandros שמותקנת במחשב. סביר להניח שתצטרך כונן CD חיצוני. יש גם אפשרות לקנות גרסא של eee עם XP מותקן מראש. גרסת XP - אני לא יודע כמה מקום נשאר אחרי התקנת XP, אבל בטוח שיש מספיק מקום להתקנה של אופיס 2003 (בכל הביקורות מאשרים את זה, כמובן אם אתה קונה את גרסת ה-4GB. הוא גם מסוגל להריץ אותו לא רע בכלל (הדרישות להרצת אופיס 2003 מאוד מאוד נמוכות). מסך: המסך קטן יחסית (7"). הוא לא יכול "לחרבש" אתרים. הוא מראה את מה שיש באתר בצורה טובה. הבעיה היא שהמסך קטן ולכן צריך לגלול הרבה (לפעמים גם לצדדיים, תלוי לאיזו רזולוציה תוכנן האתר). שדרוג זיכרון - זה תמיד טוב. העלות לא גבוהה. יש ביקורות בכמויות ברשת על המחשב הזה (מאוד פופולארי) וגם בעברית. ניתן להתקין עליו הפצות לינוקס מתקדמות יותר מקסנדרוס כמו אובונטו או מנדריבה שיש להם התאמה יחודית למחשב הזה. אין אפשרות להתקין על המחשב הזה ויסטה, כנ"ל לגבי אופיס 2007 (ואם אפשר את האופיס, מאוד לא מומלץ).

למעלה