EEA2 שנדחה

republik

New member
EEA2 שנדחה

אוקיי, אז UKBA דחו את ה-EEA2 שלי כי לא צירפתי מסמכים המעידים על ביטוח בריאות (זו לא בעיה אמיתית, כי יש לי ביטוח פרטי מהעבודה ואנחנו שנינו רשומים ב-NHS, והם גם כתבו שהביטוח הפרטי שעשינו לאשתי - האזרחית האירופית - הוא בסדר, כך שזה סתם עניין של מסמך שלא ידעתי שצריך לצרף).
אז הבנתי שהפתרון הטוב ביותר הוא פשוט להגיש בקשה מחדש.
עכשיו השאלה אם מישהו יודע מה קורה לזכות העבודה שלי מעכשיו ועד שאני שוב מקבל CERTIFICATE OF APPLICATION. האם מותר לי לעבוד? כעיקרון ה-FAMILY PERMIT שנכנסתי איתו כבר פג תוקף. צוות ההגירה בעבודה שלי נמצא איתי בקשר, ואני חושש שהם ישאלו אותי עכשיו מה קורה עם הבקשה, למרות שהם יודעים שאני עוד לא אמור כעיקרון לקבל תשובה. אם הם שואלים אותי, מה אני אמור לומר להם?

תודה רבה.

יעלי9

New member
מהרהרת בכתב....

אם אתה מגיש שוב את הבקשה בזריזות ומקבל שוב אישור שהגשת,מבחינת המעסיקים הסטטוס שלך לא השתנה.
אם אתה עובד ולה יש ביטוח פרטי, לא חשבתי שגם אתה צריך להיות מבוטח. למה הם דורשים את זה?
ועוד שאלה - כמה זמן לקח להם לחזור אליך עם התשובה?

republik

New member
גם אני לא ידעתי

אם זה היה תלוי בי הייתי מגיש את הבקשה מחר, יש לי את כל המסמכים. העניין הוא שמשום מה הם לא החזירו לי את הדרכון עם כל המסמכים האחרים שהם כן החזירו.
הגשתי את הבקשה ב-6 בנובמבר, ככה שלקח להם חודשיים.
לגבי הביטוח, אתמול הסתכלתי על המדריך שאז הכינה דניאל באתר שלה 9 ושלושה רבעים, ופתאום הבחנתי במשהו שלא ראיתי קודם, שבאמת כתוב שם שהם למשל הגישו פרטי ביטוח של שניהם (כשהיא בתור האזרחית האירופית עשתה ביטוח פרטי והוא פשוט שם את המכתב שלו מה-NHS. אולי זה באמת מה שאני אעשה).

Nobilis

New member
בתמצית

הסטטוס שלך לא תלוי באישור. אם אתם עומדים בתנאים אתה זכאי לעבוד, אפילו אם לא תגיש EEA2. ויחד עם זאת - כמובן שמומלץ להגיש כדי שתהיה הוכחה כלשהי בדרכון...
במילים אחרות - פשוט תגיש שוב. מותר לך לעבוד.

יעלי9

New member
שואלת אך ורק לצורך הפילפול

האם העובדה שסורב לא מוכיחה שהרשויות לא חושבות שהוא עומד בתנאים? עד שיוכיח אחרת עם מסמכים נוספים.

Nobilis

New member
בקצר - לא

העובדה שסורב אומרת שהוא לא שלח את כל המסמכים שצריך. אבל המסמכים קיימים (כלומר - יש לו ביטוח, הוא פשוט שכח לשלוח את המסמך) - קרי, הוא עומד בתנאים - קרי, מותר לו לעבוד.

אבל זה פלפול באוויר - לא הייתי ממליץ לאף אחד לנסות להסתדר בלי האישור. אני בסך הכל אומר שאין לו בעיה להמשיך לעבוד עד שיקבל אותו.

republik

New member
נוביליס יש לך מושג לגבי הדרכון?

הם לא החזירו אותו יחד עם כל המסמכים במכתב. יש לך מושג למה זה יכול להיות? אם זה מכוון בכלל?
תודה

Nobilis

New member
תשובה

הם אמורים להחזיר אותו, אם כי למיטב ידיעתי לפעמים הם מחזירים אותו במעטפה נפרדת (שמגיעה מספר ימים לפני/אחרי המעטפה עם המסמכים). במקומך הייתי מתקשר אליהם על מנת לוודא.

שרשיא

New member
האם אישתך עובדת?

כי אם לא אתה חייב להגיש ביטוח פרטי ולא NHS!. ברגע שבעל האזרחות האירופאית עובד, לא אמורה להיות בעיה (אלא אם כן היו שינויים בשנתיים האחרונות)
בכל מקרה, אם הביטוח הוא מישראל (נגיד שאתם מחזיקים שם ביטוח פרטי) דאג לתרגום מפורט שלו. אם זה ביטוח פרטי מהעבודה, לא אמורה להיות בעיה.

שרשיא

New member
אז זו הסיבה שדחו את הבקשה. אני לא חושב שצריך

להגיש הוכחת ביטוח גם לאשתך אלא רק לך. אז אם יש לך מהעבודה פשוט תגישו חדש ומהר.
ואין מה לעשות, אלוהים הוא בפרטים הקטנים והמעצבנים.

republik

New member
צר לי אבל זו טעות

וזה משהו שכתוב במפורש בטפסים (בלי קשר לכך שכמה אנשים שעברו את התהליך נותנים את ההנחיה הזו)
ברגע שבן הזוג האירופי לא עובד, הוא *חייב* לעשות ביטוח פרטי. להבנתי, דווקא אני זה שלא חייב את הביטוח הפרטי, אני די בטוח שאני יכול להסתפק במכתב הרישום ל-NHS שלי.

שרשיא

New member
מהנסיון שלנו אתה טועה.

וזה על בסיס טיפול של עורך דין של החברה. הבקשה שלנו התעכבה הרבה כי דרשו כל הזמן תירגומים אחרים לביטוח הפרטי.
אם בעל האזרחות האירופאית אינו עובד, אז מי שמגיש את הבקשה לויזה (קרי, אתה) צריך להוכיח שיש לו ביטוח פרטי.
יכול להיות שגם בעל האזרחות צריך, לא יודע. היות ואנחנו הגשנו הוכחה שיש לשנינו ביטוח פרט. אם יש לך ביטוח פרטי מהעבודה, למה לקחת סיכון??

republik

New member
אבל זו הייתה כל הטענה שלי...

מלכתחילה לא חלקתי עליך שגם אני צריך ביטוח פרטי, הרי זה בדיוק מה שנאמר לנו במכתב...
חבל שלקחתם עו"ד כי זה כ"כ מיותר, זה לא שאתה משלם מאות פאונד על כל פעם שאתה מגיש את הבקשה (עד הקיץ האחרון זה בכלל היה חינם).
בכל אופן, בוודאות אני אומר לך בהתאם למכתב שקיבלנו, שהאזרח האירופי צריך ביטוח פרטי ובמידה ובחרת באפשרות שהאזרח האירופי הוא SELF SUFFICIENT, אז כל בני המשפחה צריכים ביטוח.
זה קטע מלוכלך של UKBA, כי אם אתה מסתכל בטופס EEA2, זה מה שכתוב שצריך להראות במידה ואתה בוחר באפשרות של SELF SUFFICIENT-
Evidence that your EEA national family member has comprehensive sickness insurance and funds sufficient to maintain yourself and any family members included in this application....
ושום מילה על כך שאני צריך להראות שלי יש ביטוח. ואם לא כתוב שאני צריך להראות את זה, למה שאני אצרף את זה?

שרשיא

New member
אוקי. החלטה שלך. ואם היית קורא טוב

אז כתוב עורך דין של *החברה* שמתמחה בנושא. אותי לימדו שאם נותנים לך חינם - תיקח

בכל מקרה זה היה לפני שנה וחצי או יותר, ככה שאולי דברים השתנו.

למעלה